e36 компакт гасне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- igra4a8710
- Потребител
-
- Кара: 5 series 525i LCI
e36 компакт гасне
Проблем с двигателя ,който никой до сега неможе да разбере причината.та имах проблем със клапата за картернити газове,самата клапа се разпадна отивам да я сменя ,и докато я сменяхме" майсторите " видяха че жилото е регулирано (разпънато /опънато) толкова е регулирано че е навито повече от колко трябва,връщат го тръгвам да паля и няма никои,колата не пали,след мн опити да запали сама ,и подавам газ и колата запали,но пусна ли газта и гасне ,изключиха стъпковото моторче и колата запали,от тогава си лутам за МПХ и вече сменям трето и нищо колата ни иска да пали сама,и най интересното и че когата я запаля и включа мпх колата работи но тръгна ли да я карам след около 5 километра гасне или рязко спиране. Пак гасне ,всичсо и е наред на колата потинциометора и е наред ,дросела е чуст,дебомера работи,клапата не е крива ,ламбда сондата работи нормално ,другото страно е че компютара грее мн и майсторите в бош го остовиха без капак за да не прегрявал ,и становищито им е че стъпковото моторче побърква компютъра и в същото време незнаят какво става с колата.колата е Е36 КОМПАКТ 1.6 БЕНЗИН 94 Г.
- igra4a8710
- Потребител
-
Re: e36 компакт гасне
Ще сам благодарен ако някой даде мнение .благодария предварително
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Това къде се случва? Град,село? Майсторите,тип квартални ли са? Диагностика прави ли? С какво четоха колата? Намираш някой с бмв работещо без проблеми, 316,318 ,и муискаш стъпковото за проба. Ако няма разлика,проблема не е моторчето. Диагностика. Иначе,аз имам печален опит. Колата нямаше мощност,гасне по светофари ,играят обороти. Датчици колянов и разпределителни валове,чисто нови от Мкар. Диагностики 10-нищо. На последната ,да съм купил друг комп и ред други глупости. Хоп една стара,стара универсална ламбда ,хоп воала! Проблемът изчезна! Но ,проба грешка,разорява. Удоволствието сам да разбера какво е на колата ми струваше 390 лв за датчици,45 лв за ново гуфре,130 лв за диагностики,нервите не ги смятам.
С много любов към децата!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Остави ги тия "майстори" дето си намерил , па ако ще не от БОШ , ми господ бог да ги е спуснал ..... намери свестни хора , дето да ти направят диагностика и да видят къде е проблема ! Оставили компютъра отворен , щото греел - сбъркана работа ...... ми да видят що грее , нали за това се водят майстори !
Да се види какво налягане прави горивната помпа , какво е налягането в рейката (след клапана за гориво) , да се направи читава диагностика , за да се види състоянието на електрониката .....
Да се види какво налягане прави горивната помпа , какво е налягането в рейката (след клапана за гориво) , да се направи читава диагностика , за да се види състоянието на електрониката .....
- igra4a8710
- Потребител
-
в софия е колата,а майсторите от бош са в обеля,а преди това ходих и при едни "майстори" в овча купел,малко преди италянеца ,същата работа беше и там.и вече незнам какво да правя,и междодругото и за да сам сигурен че не е проблема в изпарителя ,защото колата е и на газ,смениха всичките части на изпарителя в Аргус,и тях ги видях какви са "майстори" .
- igra4a8710
- Потребител
-
проблема от части го разбрах от къде идва с гасненето,но това го прави когато е на газ,не бях споменал в началото,че кола е и на газ/обикновена,и така,като я запаля на бензин след като е изгасналал вече на газ и трябва време за да сработи ,стъпковото моторче,иначе пак гасне ако варна педала,колата като я запаля и я даржа на ниски обороти почти да изгаснее и след около 10/15 сек,се оправя,даржи оборотите на бензин,стъпковото моторче работи защото когато стисна маркуча които отива към него и гасне колата,колата я карам 80/100 км и не е изгаснала на бензин,като я прехварля на газ и краи ,и до сега няма кадарен човек които да разбере какво и е .
6 мнения
• Страница 1 от 1