Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
mad`head написа:Здравейте на всички, нов съм във форума
предстои ми смяна на колата, като ще ми трябва практична кола, предвид това че семейството ще се увеличава съм се спрял на е46 тауринг, с 4-ри цилиндрови бензинов мотор(140-144кс?). Не съм имал допир до такъв автомобил. Опасявам се да не ми етесен понеже съм 1,90 и 85кг.
По характеристиките из разни сайтове съдя, че автомобила върви приблизително колкото 6-така(150кс) а разхода му е доста приличен,
По принцип ще се монтира ГИ. Предполагам, че повечето ще ме посъветват да търся 6-так, но мисля, че няма да ми е необходим, Сегашната ми кола е мазда 323ф 2.0 131 кс, предпоалгам, че вървенето ще е еднакво. Вероятно ще търся фейслифт, казвам вероятно понеже все още не съм решил, че това ще е автомобила.
Каква според вас е приемлива цена за подобен автомобил, като ше държа да е с кожен или смесен салон?
Има ли търговци във форума които се славят като точни и коректни?
Поздрави
Аз съм 1,87 и 90кг - демек сходни размери сме - Е46 няма да ти пасне като на свинче , звънче но няма и да си биеш главата в тавана

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Аз съм 184 см/ 104 кг. Не съм дебел, а едър, активно спортуващ и или съм свикнал за 4 години, но не ми е тясна!!!
пс. Малко, като обява за запознанство съм го започнал :-)
пс. Малко, като обява за запознанство съм го започнал :-)
mad`head написа:Двата отговора и по прочетеното от два дни насам, ме отказаха от този мотор. Не е толкова да държа на кожата, колкото искам да ми е приятно като седна в колата, фактори са да е комби, достатъчно пъргаво, с разход градско не повече от 13,5-14,5 градско(нормален стил на шофиране, не като баба но не и постоянно в червеното) и около 10 по магистрала с 140 да е речем, като колата ще е на газ. Както казах не съм имал допир до е46 и незнам дали 6-така 170кс ще се вмести в този разход. Държа колата да е здрава, от към ходова част, задължително да не е податлива на ръжда, подръжката ми ясна общо взето за всички подобни автомобили в класа и годините е еднаква.
Поздрави
6-така влиза в тези параметри за разход без никаккъв проблем.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sin_fen написа:mad`head написа:Двата отговора и по прочетеното от два дни насам, ме отказаха от този мотор. Не е толкова да държа на кожата, колкото искам да ми е приятно като седна в колата, фактори са да е комби, достатъчно пъргаво, с разход градско не повече от 13,5-14,5 градско(нормален стил на шофиране, не като баба но не и постоянно в червеното) и около 10 по магистрала с 140 да е речем, като колата ще е на газ. Както казах не съм имал допир до е46 и незнам дали 6-така 170кс ще се вмести в този разход. Държа колата да е здрава, от към ходова част, задължително да не е податлива на ръжда, подръжката ми ясна общо взето за всички подобни автомобили в класа и годините е еднаква.
Поздрави
6-така влиза в тези параметри за разход без никаккъв проблем.
330 влиза в тези параметри ...особено на газ и М3 влиза в тях ,само поддръжката е по-скъпа ,но ако тъй като говорим за разхода

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
mad`head написа:Двата отговора и по прочетеното от два дни насам, ме отказаха от този мотор. Не е толкова да държа на кожата, колкото искам да ми е приятно като седна в колата, фактори са да е комби, достатъчно пъргаво, с разход градско не повече от 13,5-14,5 градско(нормален стил на шофиране, не като баба но не и постоянно в червеното) и около 10 по магистрала с 140 да е речем, като колата ще е на газ. Както казах не съм имал допир до е46 и незнам дали 6-така 170кс ще се вмести в този разход. Държа колата да е здрава, от към ходова част, задължително да не е податлива на ръжда, подръжката ми ясна общо взето за всички подобни автомобили в класа и годините е еднаква.
Поздрави
Ще подкрепя казаното от колегите като добавя, че ако комплектоваш 6-така и с автоматична скоростна кутия (вмества се 1:1 с посочения от теб разход) няма да съжаляваш, ама изобщо!!!
vicho написа:Bavarcho написа:...
чудя ти се на търпението... понякога![]()
ще си купуваме м-ки, ама питаме за е36, е39 и нещо средно между на Вейдър Кораба и Ноевия ковчег
ако си приготвил 15к за такава кола, ще си на огледи, а няма да си чешем пръстите с въпроси: "Колко харчи?!"и "Здраво ли окачването" (по снимки)
![]()
![]()
как да е
Прав си,тука повечето са семкаджии с 5 лева в джоба.Много малко от тези дето пишат наистина ще купуват нещо,другите просто си чешат пръстите.Само звънят на хората от обявите и задават глупави въпроси,или пък ходят да направят по 1 кръгче на продаваните коли.Ако имаш парите и една кола ти хареса,отиваш гледаш я и я взимаш.И да излезе някоя биалетка или накрайник за смяна след това,не мисля,че е голям проблем.Важно е да усетиш от 1вия път тръпката към колата.
Здравейте колеги, позната ли на някого следната кола :
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7w908x
Има ксенон без пръскалки, а е от Германия, дали е афтърмаркет или е имало интервенция отпред ? (няма снимка на мотора)
Има ксенон без пръскалки, а е от Германия, дали е афтърмаркет или е имало интервенция отпред ? (няма снимка на мотора)
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От далече си личи, че тези лупи са вграждани, колата не е с фабричен ксенон. Иначе изглежда доста прилично.
Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
adje написа:Здравейте колеги, позната ли на някого следната кола :
Само ,че не е 02.2003 а 12.2001 само 2 години разлика...
Ксенона е афтър маркет,но всичко останало си е по ВИН както трябва...само не разбирам ,защо е сложил тва смотано карбоново фолио,на което не изпъква за мен може би най-красивите итнериорни лайсни black cube..
Да и черния покрив не го разбирам,но въпрос на вкус..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
12к за 13г кола
...вярно 330 бензин ама все пак.....

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
el lobo написа:12к за 13г кола...вярно 330 бензин ама все пак.....
за тия пари да беше се постарал собственика поне с един Дайнавин и мултиволан...

too much e!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
el lobo написа:12к за 13г кола...вярно 330 бензин ама все пак.....
Аз вече масово срещам Е46 до 2001г. с ръждичка. Явно 13-тата година е пикова и на 14-тата почва борбата с кафявата напаст. Или преди фейса са подцинковани слабо и не навсякъде където трябва. Разковничето е там някъде.
Направо съм изумен кой купува тройки на 13 години и половина - преди фейса и вади 11-12-13 хилядарки....на 13.5 години тройка само М3 заслужава такива пари.
Луди хора. Като гледам в момента има няколоко Ягуар Екс тайп 2.5 4х4 196 коня 2005г. за по 13 000 -14 000 лв.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Колеги колата ми има червени очички с тях мога ли да карам или нямам право?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Като гледам си с Е36 от Варна...тебе не те ли спряха преди 15-тина дни на пътя малко след Евксиноград до Иванчов хан - ченгетата?
Ако не си бил ти значи те бъркам с друг варненец с Е36 с червени крушки на фаровете и го бяха спряли полицаите на Евксиноград.
Ако не си бил ти значи те бъркам с друг варненец с Е36 с червени крушки на фаровете и го бяха спряли полицаите на Евксиноград.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:Като гледам си с Е36 от Варна...тебе не те ли спряха преди 15-тина дни на пътя малко след Евксиноград до Иванчов хан - ченгетата?
Не колега на е46 съм с червен Angel eyes. И значи нямам право да карам така?