проблем със АБС

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем със АБС

Мнение от BMW 320D 2006 » 16 Окт 2014, 20:43

Здравеите колеги
Искам да питам някои дали може да ми помогне със абс на бмв 320д 2005 год 163кс
На колата е сменян волана от десната страна е прехвърлен на левата
На борда ми светът лампите за абс,лампата за противбоксуване и лампата за ръчната..те светът непрекъснато...абс не работи и системата за противбоксуване изопщо не работат..слагах на диагностика дава ми датчик за изабени накладки,смених го и него но не иска да трие грешката и ми казаха че не е до тоя датчик..трябвало да се преинсталира компютера..някои да ми предложи добър механик дето може да реши проблема...аз пътувам постояно от Кюстендил до Велико Търново така че може да е и на средата няма значение
Благодаря ви предварително

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Re: проблем със АБС

Мнение от Гецата » 16 Окт 2014, 21:07

Закачи я на читава диагностика
И най вероятно датчик на ABS е здал багажа
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 16 Окт 2014, 21:19

BMW 320D 2006 написа:Здравеите колеги
Искам да питам някои дали може да ми помогне със абс на бмв 320д 2005 год 163кс
На колата е сменян волана от десната страна е прехвърлен на левата
На борда ми светът лампите за абс,лампата за противбоксуване и лампата за ръчната..те светът непрекъснато...абс не работи и системата за противбоксуване изопщо не работат..слагах на диагностика дава ми датчик за изабени накладки,смених го и него но не иска да трие грешката и ми казаха че не е до тоя датчик..трябвало да се преинсталира компютера..някои да ми предложи добър механик дето може да реши проблема...аз пътувам постояно от Кюстендил до Велико Търново така че може да е и на средата няма значение
Благодаря ви предварително

Трябва ти добра диагностика всичко друго е в областта на врачките :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 D

Мнение от xcm » 17 Окт 2014, 18:11

При смяна на дирекцията най-вероятно са оставили конзолата с лостчетата на волана (евентуално и волана) от другата кола. Борд компютъра не може да си ги познае и предполагам затова са тези грешки. Трябва ти специалист с подходящата техника за "обучение" на компа. Аз лично правих подобна интервенция ( смених конзолата с такава която има автопилот ) и ми се наложи така да шофирам до София за "обучението" и имах същите симптоми. За съжаление за района в който си не мога да ти препоръчам някой техник, евентуално в BMW - Търново, но ще ти искат поне 200 лв. Поздрави.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 17 Окт 2014, 18:14

"Специалист" не ти трябва можеш и сам ако имаш кабел и tool32, сам съм си монтирал автопилота и обучението е три клика като е важно колета да сочат направо ако имаш път към пловдив ще черпиш една кола и ще го обуча за 5 мин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 D

Мнение от xcm » 17 Окт 2014, 18:17

Taruno написа:"Специалист" не ти трябва можеш и сам ако имаш кабел и tool32, сам съм си монтирал автопилота и обучението е три клика като е важно колета да сочат направо ако имаш път към пловдив ще черпиш една кола и ще го обуча за 5 мин.

Колелата се "ресетват" като се завърти волана пълно ляво-пълно дясно. Ако не стане от първия път се повтаря :ok:

:OT: "Специалист" е човек с кабел и tool32 :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 17 Окт 2014, 21:50

Taruno написа:"Специалист" не ти трябва можеш и сам ако имаш кабел и tool32, сам съм си монтирал автопилота и обучението е три клика като е важно колета да сочат направо ако имаш път към пловдив ще черпиш една кола и ще го обуча за 5 мин.

чак пък три клика :D за теб колега са ясни явно нещата ама за човек който не го е правил ще му е трудна работа, първо на е90 за да се активира автопилота се сменя цялата конзола с лостчетата, после освен, че се кодира колата което не се прави с три клика иска и инициализиране на ъгъла на волана и май кликовете станаха повече от три :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 18 Окт 2014, 6:03

То ние гадаем, че уж вече са я сменили конзолката и просто има SZL error, което е пускаме tool32 отваряме файла DCS_87.prg ---> lenkwinkel_dsc_abgleichen стига гумите да са напрао ще го реинициализира и ще напише новия ВИН вътре - три клика :D разбира се всичко тове е, както в кръга на шегата( ако тепърва трябва да се кодира VO е по-сложно) така и в кръга на теориите тъй като нямаме достатъчно инфо, иначе с DIS е по-лесно да се инициализира SZL.

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 320D 2006 » 18 Окт 2014, 19:39

Благодаря на всички дето се опитвате да помогнете
автопилота на колата си работи идеално и колелата са наместо карал съм и 200км/ч няма да мярда..кажете ми само каде да доида и може да ми оставите номер и още тая седмица може да мина да оправим всичко, патуването не ми е проблем само дано я оправим

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 29 Окт 2014, 13:59

''Дойди'' на сервиз където да ти сменят сензор АБС. няма нужда от много гадаене, Симптомите са същите, на мен ми беше заминал датчик- същата работа -лампи и така нататък. Аз си го смених сам .. не е трудно.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 30 Окт 2014, 8:41

katronski_br написа:''Дойди'' на сервиз където да ти сменят сензор АБС. няма нужда от много гадаене, Симптомите са същите, на мен ми беше заминал датчик- същата работа -лампи и така нататък. Аз си го смених сам .. не е трудно.

И като го смени и не е от него какво правим? Първо диагностика всичко друго е в рамките на гадателството

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 30 Окт 2014, 18:14

хахахахаах и как ще смени здрав датчик ???/
като намери кой му е изгорял да го смени и да видим тогава какво да правим а?
Стига с това гадаене хвърляне на боб и тен подобни.. диагностики, програмиране.. може да си пусне и антивируса за проверка може да има някой червей а??? ако ти е спукана гумата..... просто я сменяш, като ти изгори крушката и не ти свети фара не правиш диагностики и не питаш ''какво правим''.
С нетърпение чакам колегата да каже какво е направил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 30 Окт 2014, 18:57

katronski_br написа:хахахахаах и как ще смени здрав датчик ???/
като намери кой му е изгорял да го смени и да видим тогава какво да правим а?
Стига с това гадаене хвърляне на боб и тен подобни.. диагностики, програмиране.. може да си пусне и антивируса за проверка може да има някой червей а??? ако ти е спукана гумата..... просто я сменяш, като ти изгори крушката и не ти свети фара не правиш диагностики и не питаш ''какво правим''.
С нетърпение чакам колегата да каже какво е направил.

Е това казвам първо трябва да се знае кой датчик да се смени ако изобщо проблема е в датчик на абс, което ме съмнява много, и за тази цел трябва диагностика защото са четири сензора на всяко колело по един, ъгъл на завиване на волана, абс, ДСЦ и още куп вероятни причини и затова казвам за хиляден път в различни подобни теми преди да сменяте каквото и да било една читава диагностика да потвърди проблема и тогава сменяй на сигурно, иначе и с червей и без тях и антивирусни като смениш всичко все от нещо ще се оправи, а датчик с гледане не може да го установиш дали работи или не ДИАГНОСТИКА.

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 30 Окт 2014, 22:57

по някога като изгори крушката не се вижда точно дали жичката е прекъсната. Ама това че не вети не значи че е изгоряла в което силно се съмнявам. то трябва да се знае коя крушка точно да се смени, то са на предни светлини , то са на задни, то са крушки на номера... абе една читава диагностика си е най добре.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 31 Окт 2014, 20:12

:OT:
На навигацията ми изписва точно коя крушка е заминала или че там има проблем, колата е много добре измислена, казва всичко само като е закачиш за компа, какви са тия простоти да сменяш без да си сигурен че това нещо е за смяна :shock:, направена е така за да е по лесно откриваем проблема а не да се дупиш по колата със милтицета да разбереш кое не работи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93