Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от Speed_Am_All » 29 Сеп 2014, 13:34

turbo написа:Тази грешка не е ли за свещта на печката, която по някое време го играе детектор за пламък?

Грешката е записана при висока температура. Би трябвало свещта да работи, иначе как ще вдигне градуси? :dunno:
При мен като прегрее всеки път си измисля нов грешка. Но точно тази не ми е излизала при прегряване. Струва ми се, че от прегряването, електрониката понякога се шашка, ама знам ли.

totopz написа:При мен циркулационната помпа би трябвало да работи, защото тествах REST/MAX бутона на изключен двигател и парното грееше, реагираше на промени в температурата (като засилвах или намалявах градусите).
А иначе толкова ли шумно работи тази печка? При мен се чуваха какви ли не сташни звуци от пред. Даже по едно време нещо така вибрираше, че чак по пода в краката усещах вибрациите.

И при мен работи REST-a адекватно, от какво смених помпата (не с нова). Преди това пак работеше бутона, но почваше да духа студено след 30 секунди.
Четох из нета че можело и температурния датчик да се прецака и затова да не работи, но това не е потвърдена информация :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 25 Окт 2014, 17:16

Колеги помагайте, че идва зимата.
Днес реших да пробвам пак печката като я активирам през ИНПА. Активирах я, буча нещо около минута и заби грешка за циркулационна помпа. След това тествах функцията Max/Rest и беше както колегата написа - след секунди започва да духа студено (а това работеше преди).
Отидох след това в един магазин за авточасти да търся помпата, но не можаха да я намерят.

Каква е хавата с тази помпа? Някой купувал ли си е нова? Има ли някакъв парт номер?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 25 Окт 2014, 21:14

totopz написа:Колеги помагайте, че идва зимата.
Днес реших да пробвам пак печката като я активирам през ИНПА. Активирах я, буча нещо около минута и заби грешка за циркулационна помпа. След това тествах функцията Max/Rest и беше както колегата написа - след секунди започва да духа студено (а това работеше преди).
Отидох след това в един магазин за авточасти да търся помпата, но не можаха да я намерят.

Каква е хавата с тази помпа? Някой купувал ли си е нова? Има ли някакъв парт номер?

Отговор на 34-та страница от темата колега :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Мнение от sasho1bs » 26 Окт 2014, 14:08

При каква температура на мотора печката трябва да спре?Моята не е отключена и като падне под 5 градуса си бачка.Предните години имам чувството че при 75 градуса и като спра колата не я чувах а днес при 80 достигнати на мотора като загасих колата я чух и като отворих вратата леко изпуши.Другото ми питане е нормално ли е при 3 градуса външна температура и мотор загрял на 80 градуса като дам зададената температура в купето от 23 на 30 градуса и да почва да изстива мотора?Това е на място не в движение.Термостатите преди две години ги сменях с каквито уж трябва но може пак да са каталясали :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 27 Окт 2014, 9:00

Колеги от както застудя сериозно съм решил да боря печката и ще ми е нужна вашата помощ.
За момента съм го докарал до там, че като активирам печката през INPA ми забива грешка за циркулационната помпа. Мисля да сваля печката от колата и да погледна помпата, но имам два въпроса:
1) Понеже видях дисекцията на помпата, че има някаква електроника се чудя мога ли директно да и подам 12 волта и ще разбера ли лесно кое е + и кое - ?
2) Ако се окаже, че помпата работи какво следва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Окт 2014, 9:22

Ако помпата работи като и подадеш 12 в, значи може и да е електрониката. Имах подобен проблем, забиваше грешка в помпата, смених с работеща и пак същата грешка, явно електрониката е дефектирала :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 27 Окт 2014, 11:58

Аз на моята и подавам директно 12V и си върти. Като е сваля от колата и е пробвам в един леген с антифриз работи без да прекъсва. Прави ми впечатление, като като е запалена колата, се чува че работи постоянно или поне много по-рядко прекъсва, но на угасен мотор (натиснат бутона рест) прекъсва на всеки 3-4 секунди. Според мен, като е запален мотора и напрежението е 14V е ок, но като загася и падне на 12,5V вече си показва магариите. За съжаление нямам зарядно за акумулатор да си проверя теорията. Иначе акумулатора ми е на една година и си е ОК. Сега съм решил помпата да е сменям с нова. Ще видя какви пари вървят по щатско, ако не като се прибера ще си купя от тук.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 27 Окт 2014, 14:26

Моята днес се включи. :lalala:

Като по часовник :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Окт 2014, 15:11

Вземи си сложи един мид и ще ти се включва още преди да си в колата ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 27 Окт 2014, 18:22

А мид -а plug&play ли е?
И пак ретрофит нали :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Окт 2014, 18:25

Връзва се една букса, прави се ретрофит за МИД и после за печката и си я нагласяш с таймерите :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 dA Touring
Мечтае да кара: BMW F11

Мнение от feron » 27 Окт 2014, 18:38

Здравейте,
Възможно ли е печката да се програмира кога да се изключи? През пролетта от таймерите си настройвах кога да се включи, работеше 30 мин и се изключваше. Обаче понеже ми беше стар акумулатора, после не искаше да запали. Сега съм с нов Berga 100ah, обаче още не съм я тествал дали ще запали и колко време работи. Ще съм благодарен ако някой колега сподели опит.
Поздрави

Sent from my SmartPhone using Tapatalk
Последна промяна feron на 29 Окт 2014, 0:09, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 27 Окт 2014, 19:07

Малко тъп въпрос, но да попитам все пак. Къде е тази кутия с бушоните? Моето е комби 530Д. До акумулатора отзад има една кутия, но в нея влизат едни дебели кабели и някак си не ми прилича на бушониера. Има една бушониера в жабката, но тази къде е :dunno:
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 dA Touring
Мечтае да кара: BMW F11

Мнение от feron » 27 Окт 2014, 19:29

ivopicha написа:Малко тъп въпрос, но да попитам все пак. Къде е тази кутия с бушоните? Моето е комби 530Д. До акумулатора отзад има една кутия, но в нея влизат едни дебели кабели и някак си не ми прилича на бушониера. Има една бушониера в жабката, но тази къде е :dunno:

Като свалиш десния капак, в зоната над акумолатора има един бял капак (поне при мен е бял), вътре са бушоните. Ето снимка от укзанията за употреба:

Изображение

Ако него намериш пиши ще го симам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 27 Окт 2014, 21:02

ivopicha написа:Малко тъп въпрос, но да попитам все пак. Къде е тази кутия с бушоните? Моето е комби 530Д. До акумулатора отзад има една кутия, но в нея влизат едни дебели кабели и някак си не ми прилича на бушониера. Има една бушониера в жабката, но тази къде е :dunno:

колега , на страница 3 от темата има отговор на въпроса ти :yes:

пс бушоните са точно там , над акумулатора...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39