Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Заложили са вероятност от сблъсък с 707, който е около 100 тона, а кулите са ударени от 767, който е около 150 тона.
А пък тоя от ESB е около 10 тона, няма никаква база за сравнение. Двете сгради са коренно различни като конструкция, което още повече прави несъпоставими двете ситуации.
А пък тоя от ESB е около 10 тона, няма никаква база за сравнение. Двете сгради са коренно различни като конструкция, което още повече прави несъпоставими двете ситуации.
Последна промяна drago_pavlov на 27 Окт 2014, 16:22, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Chemtrails
_galio_ написа:drago_pavlov написа: ...
Докладът на FEMA, втора страничка:
"The heat produced by burning jet fuel does not by itself appear to have been sufficient to initiate the structural collapse."
http://www.fema.gov/pdf/library/fema403_execsum.pdf
И ти от 7 страници доклад цитираш 1 изречение... Като ще се упражняваш да четеш, поне чети до края... Поне този абзац...
Или за теб събитията нямат връзка?
Или най-добре спри да ми отваряш очите, остави ме глупав и непросветен консуматор

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Сравнения изобщо не може да има между двата инцидента .Б25 е несравнимо по малък самолет и лети с 3 пъти по ниска скорост от боинг 767 .767 тежи доста повече и удря кулата с около 700км /ч Да не говорим за керосина който е десетки пъти повече .Въпреки всичко единия двигател на малкия Б25 пробива сградата на емпайър от край до край а другия пада в мазето през асансьорна шахта и предизвиква пожар .
Конструкцията на двете кули е различна спрямо емпайър .WTC е метална конструкция изградена около централен пилон от стомана в средата на кулата поставен в шахта .Точно там е слабото звено защото той е прекършен и отслабен от удара и пожара.Емпайър е обемна метална конструкция от греди занитени помежду си .Една снимка от дупката направена от б25
Конструкцията на двете кули е различна спрямо емпайър .WTC е метална конструкция изградена около централен пилон от стомана в средата на кулата поставен в шахта .Точно там е слабото звено защото той е прекършен и отслабен от удара и пожара.Емпайър е обемна метална конструкция от греди занитени помежду си .Една снимка от дупката направена от б25
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
drago_pavlov написа:И ти от 7 страници доклад цитираш 1 изречение... Като ще се упражняваш да четеш, поне чети до края... Поне този абзац...
Или за теб събитията нямат връзка?
Или най-добре спри да ми отваряш очите, остави ме глупав и непросветен консуматор
Не мога да копиран .пдф от бач. Дал съм го целия доклад все пак.
Теорията, че керосинът е стопил колоните дори не е официална, т.е. си е конспиративна. Иначе за това дали мокетите и бюрата могат да вдигнат 1200 градуса по целзий ...

Аз не бих се занимавал изобщо, ако ти по някакви причини не се месиш постоянно в теми, които не те занимават изобщо. Ти постоянно опитваш да оборваш хора, които не познаваш и явно не те интересуват по теми, за които имаш твърди убеждения.
Тъй че аз бих те оставил непосветен консуматор, ако просто не ми коментираш постовете и спреш да профанизираш теми, които не изглежда да те вълнуват освен за спора. По-скоро ти остави конспирациите и си бъди полезен другаде.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
_galio_ написа:KoolyO написа: Става на солети с кашкавал. Много е просто след това да се срине цялата сграда, като горната половина падне върху долната...
Ама и аз защо ли се занимавам. По-добре да видя по конспираторските форуми да ми отворят очите, че нещо и аз съм кон с капаци и не мога да мисля "Out of the Box"
Има коментари и по предните страници.
Керосинът е бил към 90 тона, повечето от които са изгорели в началото, след което горят килими и каквото има вътре.
Ползваната стомана е била А36 и А242, които се топят къде 1200-1400 градуса.
За това дали са се топили се разберете помежду си - мнгоо версии, много нещо. Топили се, гънали се, сривали се. Свидетелите говорят за взривове.
Я кажи за WTC 7 - там не гори нищо, пък пак се срива.
Или за Пентагона - следи от самолет няма, разрушения има.
Пусни линкове със снимки на останки от самолетите. Има ли?
Пак казвам, даже си ме цитирал. Няма нужда стоманата да се е стопила, за да не може вече да си върши работата, за която (не) е предназначена.
Свидетели, линкове, дрън дрън...
Ако сега направя 4-5 сайта със свидетелски показания, снимков материал и т.н. и ти ги дам какво ще променя? Ами ако направя същите сайтове, но те да поддържат твоята теза, верни ли ще са?
Да се вярва безрезервно на някакви линкове из интернет пространството (каквито искаш ти, като доказателство) е смешно...
Ама всеки си има глава на раменете и сам си решава как да я използва. Далеч съм от мисълта да давам наклони на който и да било и за каквото и да било.
Просто се ядосвам, като се приказват празни приказки, подплътени с глупости и се тръби, че това е така и само глупците "вярват" на официални истории...
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
За WTC на мен друго ми е странно - в тия сгради са работили десетки хиляди души(според плановете им са мислени за по 4000 работни места на етаж). Жертвите по официални данни са малко над 3 хиляди, заедно с тия в самолетите. Предвид, че хората над точката на удара практически са били сложени в капан излиза, че тия сгради са били полупразни.
Ако топлината от самолета е била достатъчна за да нагрее стоманата до температура при която тя губи механична якост, би следвало сградата да се пречупи в тази слаба точка и горната част да падне. Горната част, както и тази под слабата точка ще са си здрави(1-2 етажа да ги броим и тях фира заради предаването на топлината и т.н, макар, че е много) следователно би трябвало горното парче да пропадна над долното и след това поради факта, че не е балансирано да стои така да се засили някъде настрани и да падне върху някоя съседна сграда или улица. Отделно това нагряване става бавно и славно демек горната част първо щеше да се наклони в някакво посока, а не да падне ветикално надолу(ако тоя пожар е нагрял толкова равномерно цялата шахта - аферим просто).
Това, което се видя по телевизията нямаше нищо общо - изведнъж целия бетон се разпраши и сградите паднаха почти изцяло върху основите си. Не се забелязаха големи късове бетон.
Освен това - втория самолет, който са видели хиляди хора всички казват, че не е имал никакви отличителни белези и е бил черен. Всеки, ходил на кое да е международно летище знае как са нашарени самолетите на авиокомпаниите и че черното го избягват като цяло.
За мен си е изцяло нагласена работа за да може да се оправдаят едни пари за война, и да продължи тая икономика на върви напред, защото иначе ще взема да настане световен мир и тази военна промишленост с всичките си работници остава без работа и отделно едно немалко перо от БВП отпада.
Колкото повече одъртявам и се срещам с хора от какви ли не страни се убеждавам в няколко неща:
1. Всички са убедени, че управляващите са една пасмина измамници, които гледат само как да си оправдаят парите.
2. Почти всички искат да бъдат оставени на спокойствие да си гледат бизнеса/занаята/хобито а не да търчат по всякакви институции да се занимават с бюрокрация.
3. Почти във всички страни хората са убедени, че ако парите, които дават за всякакви осигуровки могат да си ги влагат в тяхна, лична, банкова сметка - то докато дойде време за пенсиониране ще са милионери.
Между другото: преди няколко дни попаднах на някакъв репортаж за някакви хора то Велико Търново, които испели да направят генератор за ток, задвижвам от гравитацията и там единият от тях каза, че концепцията била стара но само те били достатъчно упорити и наивни че да успеят да баласират механизма, така, че да заработи - някой да има малко повече информация относно тая работа?
Като инженер, поназнайващ физика съм скептичен, ама да питам
Ако топлината от самолета е била достатъчна за да нагрее стоманата до температура при която тя губи механична якост, би следвало сградата да се пречупи в тази слаба точка и горната част да падне. Горната част, както и тази под слабата точка ще са си здрави(1-2 етажа да ги броим и тях фира заради предаването на топлината и т.н, макар, че е много) следователно би трябвало горното парче да пропадна над долното и след това поради факта, че не е балансирано да стои така да се засили някъде настрани и да падне върху някоя съседна сграда или улица. Отделно това нагряване става бавно и славно демек горната част първо щеше да се наклони в някакво посока, а не да падне ветикално надолу(ако тоя пожар е нагрял толкова равномерно цялата шахта - аферим просто).
Това, което се видя по телевизията нямаше нищо общо - изведнъж целия бетон се разпраши и сградите паднаха почти изцяло върху основите си. Не се забелязаха големи късове бетон.
Освен това - втория самолет, който са видели хиляди хора всички казват, че не е имал никакви отличителни белези и е бил черен. Всеки, ходил на кое да е международно летище знае как са нашарени самолетите на авиокомпаниите и че черното го избягват като цяло.
За мен си е изцяло нагласена работа за да може да се оправдаят едни пари за война, и да продължи тая икономика на върви напред, защото иначе ще взема да настане световен мир и тази военна промишленост с всичките си работници остава без работа и отделно едно немалко перо от БВП отпада.
Колкото повече одъртявам и се срещам с хора от какви ли не страни се убеждавам в няколко неща:
1. Всички са убедени, че управляващите са една пасмина измамници, които гледат само как да си оправдаят парите.
2. Почти всички искат да бъдат оставени на спокойствие да си гледат бизнеса/занаята/хобито а не да търчат по всякакви институции да се занимават с бюрокрация.
3. Почти във всички страни хората са убедени, че ако парите, които дават за всякакви осигуровки могат да си ги влагат в тяхна, лична, банкова сметка - то докато дойде време за пенсиониране ще са милионери.
Между другото: преди няколко дни попаднах на някакъв репортаж за някакви хора то Велико Търново, които испели да направят генератор за ток, задвижвам от гравитацията и там единият от тях каза, че концепцията била стара но само те били достатъчно упорити и наивни че да успеят да баласират механизма, така, че да заработи - някой да има малко повече информация относно тая работа?
Като инженер, поназнайващ физика съм скептичен, ама да питам

- Jordana
- старши ентусиаст
-
При WTC се получава имплозия .Ясно се вижда на кадрите че горната част пропада почти цяла до точката на удара и там се разрушава .Ето едно видео за припомняне на нещата , надявам се да не е холограма
http://vbox7.com/play:98da2e02
http://vbox7.com/play:98da2e02
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Веднъж бях попаднал в един период от около 2 седмици без работа и тогава, не знам как се запалих, но може би изгледах всяко клипче в youtube за 9/11. От документалните филми на discovery и natgeo с официалните версии, през десетки любителски кадри, та до всякакви убедителни и неубедителни конспиративни теории. Та от това ми "проучване", без да търся причините, начините и резултатите от това, мога да кажа, че чисто следвайки физичните закони, няма никакъв шанс масивни стоманени сгради по 110 етажа да паднат по този начин. За wtc 7 пък няма смисъл да отваряме и дума - айде близнаците ги удари самолет, ами седмицата падна от обикновен офис пожар
За всички, които измерват температурата на горене на керосина - как ще обясните падането на южната кула (втората ударена, първата паднала)? На всички кадри ясно се вижда как частта над удара се килва настрани, далеч от центъра на сградата. Кое е стопило/отслабило/превърнало в солети цялата структура на кулата повече от 70 етажа надолу?!

За всички, които измерват температурата на горене на керосина - как ще обясните падането на южната кула (втората ударена, първата паднала)? На всички кадри ясно се вижда как частта над удара се килва настрани, далеч от центъра на сградата. Кое е стопило/отслабило/превърнало в солети цялата структура на кулата повече от 70 етажа надолу?!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Като си гледал дискавъри и си проучвал погледна ли едни други дето само разрушават сгради как ги взривяват ? В основата на колоните малко взрив и се срутва от собствената си тежест че и отломки не падат даже настрани .Тука даже и това не е необходимо защото това е конструкция без бетонни носещи колони като лего е , части застъпени една с друга от стомана.Имаше един филм за WTC още от самия строеж на сградите през 70те .Е то това е кула от стоманени греди , и фасадата също е само плоскости и стъкло .Цялата конструкция се крепи само на железата хванати за пилони в средата .Ако пропаднат два етажа по средата и всичкото отгоре 30 етажа десетки хиляди тонове желязо тръгне да се свлича не виждам какво ще го спре .Тежеста е разпределена равномерно и дисбаланса само в малка част води до прекомерно натоварване на останалата .
http://www.youtube.com/watch?v=Fet5o3wbq30
http://www.youtube.com/watch?v=Fet5o3wbq30
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
изгледах клипчето за строежа на кулите и ми направи впечатление, че и цялата им външност е от стоманени греди, които не изглеждат никак тънки, а крилете на самолета ги режат като вестник...
Именно, защото съм гледал discovery, нещата ми понамирисват.
Тия сгради, дето ги срутват, преди събарянето са опоскани все едно ято цигани е минало и си е набрало. Буквално всяка стена, която може да се махне, се маха преди самото събаряне. Остават само носещите греди, колкото да не им падне на главата преждевременно. И взрива не е само в основата, както казваш, а е по цялата височина и ширина на сградата както може да се види на всяко видео на контролирано събаряне > https://www.youtube.com/watch?v=SaBQ3AkRetI
Конкретно кулите близнаци не са типичните небостъргачи, от гледна точка на това, че те не разчитат единствено на централната колона за стабилност. При толкова високи сгради, тя би била прекалено "дебела", за да може да удържи тежестта на сданието, а това би "изяло" прекалено много от ценното офис пространство. За това при близнаците голяма част от тежестта се носи от външните стени, тоест те не са просто плоскости и стъкло.
Въпросът е, че
при южната кула не падат надолу, към останалата част на сградата, а се килват настрани, най-добре се вижда след 1:28 > https://www.youtube.com/watch?v=08nhsn9w9Vg
Тия сгради, дето ги срутват, преди събарянето са опоскани все едно ято цигани е минало и си е набрало. Буквално всяка стена, която може да се махне, се маха преди самото събаряне. Остават само носещите греди, колкото да не им падне на главата преждевременно. И взрива не е само в основата, както казваш, а е по цялата височина и ширина на сградата както може да се види на всяко видео на контролирано събаряне > https://www.youtube.com/watch?v=SaBQ3AkRetI
Конкретно кулите близнаци не са типичните небостъргачи, от гледна точка на това, че те не разчитат единствено на централната колона за стабилност. При толкова високи сгради, тя би била прекалено "дебела", за да може да удържи тежестта на сданието, а това би "изяло" прекалено много от ценното офис пространство. За това при близнаците голяма част от тежестта се носи от външните стени, тоест те не са просто плоскости и стъкло.
Въпросът е, че
30 етажа десетки хиляди тонове желязо
при южната кула не падат надолу, към останалата част на сградата, а се килват настрани, най-добре се вижда след 1:28 > https://www.youtube.com/watch?v=08nhsn9w9Vg
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ей тва нещо от видеото долу , е доста показателно като кинематика на срутването .Разбира се WTC не е кула от клечки , но онагледява виждането ми за механизма на срутване .След удара на боинга , 2 или 3 етажа са останали само гола конструкция .Виждаме че всяка една вертикална греда в кулите дефакто е носеща.Колко са вертикалните греди на един етаж , колко от тях са били скъсани още при удара и колко са подали в последствие от пожара може само да се гадае .Някой по горе каза че нямало бетон при срутването ....какъв бетон да има вътре е само гипсокартон и железа .Относно температурата при пожара , ще кажа само че при обикновени пожари където гори само дървения температурата може да достигне хиляди градуси да не говорим с тоя керосин .Температурата на горене на керосина може да достигне 2000 градуса ако е изпарен и запален в присъствие на достатъчно въздух .На тая височина въздушните течения са доста силни и изгарянето на керосина може да стане с много високи температури.Мисля че има още един момент който никой не отчита - авиационния алуминий от който е изграден корпуса на боинга не е чист алуминий а алуминий магнезиеви сплави .Такива сплави стопени и в конкретния случай с висока инициираща температура от керосина стават като термит и изгарят с температури над 3000 градуса .Термита е точно това - прахообразен алуминий и някой други съставки .За мене лично няма никаква дилема със самия механизъм на срутването .Даже мисля че издържаха повече от очакваното в такава ситуация.
https://www.youtube.com/watch?v=143k1fqPukk
https://www.youtube.com/watch?v=143k1fqPukk
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
@Jordana - клипчето, което си дал е готино, обаче има една съществен момент в него - физиката съм сигурен, че е вярна, обаче тези клечки са просто подредени една върху друга - няма нищо, което да ги държи заедно освен идеаланта подредба - ако имаше каквато и да е свръзка между тях, тоя механизъм няма да е същия 

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
KoolyO написа:Пак казвам, даже си ме цитирал. Няма нужда стоманата да се е стопила, за да не може вече да си върши работата, за която (не) е предназначена.
Свидетели, линкове, дрън дрън...
... Просто се ядосвам, като се приказват празни приказки, подплътени с глупости и се тръби, че това е така и само глупците "вярват" на официални истории...
Добре, но:
- такъв пожар е имало и през 1975 година, при това три-часов:
That the 1975 fire was more intense than the 9/11 fires is evident from the fact that it caused the 11th floor east side windows to break and flames could be seen pouring from these broken windows. This indicates a temperature greater than 700°C. In the 9/11 fires the windows were not broken by the heat (only by the aircraft impact) indicating a temperature below 700°C.
http://whatreallyhappened.com/WRHARTICL ... _fire.html
- подобни сгради са горели много по-дълго време, без да се срутят:
http://whatreallyhappened.com/WRHARTICL ... _fire.html
http://whatreallyhappened.com/WRHARTICL ... _2005.html
- сградата е обект и на експлозия на 680-килограмова бомба
Дори и да са се стопили колоните на падналите сгради, WTC 7 падна без да се удря нищо в нея, а остава и Пентагона.
Останки от самолети няма.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
За мен си е че са си заредили сградите, термит и т.н...
http://www.youtube.com/watch?v=F2aUkKWg0J0
На клипа се вижда (15:29) как се топи метала...на друг клип се вижда и от вътре как е същата работа и направо си тече...минута по късно почва свободното падане...на друг клип се вижда и експлозия или квото е там (0:57) , да изхвърля човек от сградата...
http://www.youtube.com/watch?v=l8oXH9TdDuc
WTC 7 самия собственик Лари Силверстейн казва, че са взели решение да я "дръпнат" ( pull it ), ако е така, как са успяли за няколко часа да планират и заредят сградата?
http://www.youtube.com/watch?v=F2aUkKWg0J0
На клипа се вижда (15:29) как се топи метала...на друг клип се вижда и от вътре как е същата работа и направо си тече...минута по късно почва свободното падане...на друг клип се вижда и експлозия или квото е там (0:57) , да изхвърля човек от сградата...
http://www.youtube.com/watch?v=l8oXH9TdDuc
WTC 7 самия собственик Лари Силверстейн казва, че са взели решение да я "дръпнат" ( pull it ), ако е така, как са успяли за няколко часа да планират и заредят сградата?