Ще се вдига ли долара?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ще поскъпва ли Щатския долар?
Виждаме, че от това лято някъде си се покачва редовно, аз го помня преди години над 2 лева, помня го и като падна под 1.30 някъде мисля, сега се търгува за малко над 1.50.
Та какво е вашето мнение ако има следящи валутите. Чак от Дойче банк са го казали, което си е стряскащо:
http://www.vsekiden.com/159562
Та какво е вашето мнение ако има следящи валутите. Чак от Дойче банк са го казали, което си е стряскащо:
http://www.vsekiden.com/159562
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Re: Ще поскъпва ли Щатския долар?
Който е запознат със състоянието на ДБ му е ясно каква е тяхната ''файда'' да разпространяват тези ''данни и анализи''.Последните две години банката е напускана постоянно от високопоставени банкери служители там,освен това ДБ умишлено ощетиха акционерите си .
Имаше преди месец пуснати в няколко икономически сайта инфо за БВП-то на Германия,евросъюза и размера на Финансовите деривати на ДБ.Който го влече да потърси.Както и още две статии озаглавени нещо от сорта ''защо всеки се прави че не вижда слона в стаята'' и ''купувай слуха ,продавай фактите''.Блумбърг отдавна писаха за тези от ДБ .А между времено хора направиха пари от турската лира и рублата .
Имаше преди месец пуснати в няколко икономически сайта инфо за БВП-то на Германия,евросъюза и размера на Финансовите деривати на ДБ.Който го влече да потърси.Както и още две статии озаглавени нещо от сорта ''защо всеки се прави че не вижда слона в стаята'' и ''купувай слуха ,продавай фактите''.Блумбърг отдавна писаха за тези от ДБ .А между времено хора направиха пари от турската лира и рублата .
Според мен е много относително. Много зависи от политиките на ЕС спрямо курсът на еврото:
http://www.xe.com/currencycharts/?from= ... SD&view=1Y
Тук много ясно може да се види моментът, в който ЕС се намеси, за да намали обменният курс спрямо доларът. Затова помогнаха и изказванията на Марио Драги. Много е относително какво ще се случи с икономиките на големите държави в ЕС - Германия е почти в рецесия. Още не се знае дали ще има няма ли да има газ зимата в Европа. Много зависи и с цената на петрола какво ще се случи - кога точно ОПЕК ще решат, че на Русия им стига. Някъде четох, че е долната граница е 70$ за барел, така че най - вероятно доларът би се качил още, което би отслабило еврото. Докъде ще зависи само от това дали ще има нова рецесия в ЕС или не.
http://www.cnb.cz/en/monetary_policy/in ... ox_II.html
На този линк може да се види обратната корелация между доларът и цената на петрола. А за рублата работата е ясна...ще чупи още рекорди. Според едно изследване един долар надолу от цената на петрола коства на Русия 2,5 - 3 млрд. долара. А вече чуждата валута им е кът на тях.
Тук много ясно може да се види моментът, в който ЕС се намеси, за да намали обменният курс спрямо доларът. Затова помогнаха и изказванията на Марио Драги. Много е относително какво ще се случи с икономиките на големите държави в ЕС - Германия е почти в рецесия. Още не се знае дали ще има няма ли да има газ зимата в Европа. Много зависи и с цената на петрола какво ще се случи - кога точно ОПЕК ще решат, че на Русия им стига. Някъде четох, че е долната граница е 70$ за барел, така че най - вероятно доларът би се качил още, което би отслабило еврото. Докъде ще зависи само от това дали ще има нова рецесия в ЕС или не.
На този линк може да се види обратната корелация между доларът и цената на петрола. А за рублата работата е ясна...ще чупи още рекорди. Според едно изследване един долар надолу от цената на петрола коства на Русия 2,5 - 3 млрд. долара. А вече чуждата валута им е кът на тях.
- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
...мадявам се..
реалистично курсът е 1към 1,ама на УСА им е изгодно,така.че....
има едни хора дето знаят,ама не казват...гадовете.....питал съм ги

има едни хора дето знаят,ама не казват...гадовете.....питал съм ги

Hades__ написа:Според мен е много относително. Много зависи от политиките на ЕС спрямо курсът на еврото:
Тогава май е по-добре да сядам на евровите маси?

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Според мен зеления хартишляк поскъпва защото много страни начело с Русия и Китай и останалите от БРИКС вече не търгуват или спират да търгуват с него. А поскъпването по-скоро е изкуствено като с това компенсират пониженото му търсене. Но така или иначе е вече факт, че гущера вече не е основна и световна резервна валута. За в бъдеще ще се купува и петрол и природен газ с национални валути и в тази връзка все повече ще намаляват ентусиастите които ще купуват $$$
пс. за емираканската финасова система иде времето когато ще разберат значението на поговорката - каквото си посял това ще жънеш.
пс.2 и самите те са наясно с това и правят всичко възможно да отклоняват вниманието от себе си с разни ислямски държави, еболи, украйни и тн.
пс. за емираканската финасова система иде времето когато ще разберат значението на поговорката - каквото си посял това ще жънеш.
пс.2 и самите те са наясно с това и правят всичко възможно да отклоняват вниманието от себе си с разни ислямски държави, еболи, украйни и тн.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
За мен е глупаво да се обръщат парите във валута различна от основната. Това пак няма да те спаси ако нещо непредвидено се случи. Прогнозите са за това, за да не се сбъдват. Очаквам тук при нас дори леко да се качат лихвите по депозитите - щом и т.нар главен прокурор се изказва онзи ден за КТБ, че била куха банка, значи някой много сериозно ще и присвои активите и някак си ще изплатят гарантираните депозити. Както след първоначалната истерия в началото на лятото или парите просто ще отидат в друга банка или ще станат на апартаменти, което според мен са двата най - неправилни начина ама тук културата по отношение на тези на работи на хората е крайно ниска. 

според мен като чета анализите на големите инвеститори ,доларът тепърва има да се вдига до нива ,които отдавна сме забравили.В краткосрочен план може да изглежда надценен ,но в дългосрочен план има още доста да се покачва- а това ,че Русия и Китай си търгували със собствени валути не е точно така ,интересно вие кое бихте предпочели- рубли /които струват 40 долара в момента за долар /или долари????
Еврото до края на 2015 ще се изравни с долара ,особено при тези войни ,които се водят ,няма начин долара да не се вдигне - половината свят търгува с долари и най-вече арабския свят - там никой не купува евро...всичко е долари.Не подценявайте долара ...очаквам до средата на ноември еврото да падне до нива 1.20 за долар ,а началото на 2015 и надолу.
Еврото до края на 2015 ще се изравни с долара ,особено при тези войни ,които се водят ,няма начин долара да не се вдигне - половината свят търгува с долари и най-вече арабския свят - там никой не купува евро...всичко е долари.Не подценявайте долара ...очаквам до средата на ноември еврото да падне до нива 1.20 за долар ,а началото на 2015 и надолу.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани

Последна промяна maxpower на 16 Яну 2015, 13:07, променена общо 1 път
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
А защо не и метали с индустриално значение, различни от златото. Например мед, платина, паладий, никел - всеки един от тях е много нужен за модерните телефон и хибридни коли, така че в дългосрочен план или ше се рециклират все повече или цената им само ще расте. Дори и тривиалният алуминий е интересен - след като Форд решиха, че най - масовият им пикап ще бъде с изцяло алумниево шаси, цената му подскочи, а не е само Форд, ами Ауди, Ягуар, Ланд Роувър...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз както ги виждам нещата, долара зависи от няколко неща... как ще се движи американската икономика без помощни колеца... a.k.a the fed
Тука нещата са малко под въпрос. От това зависи дали ФЕД ще запази намерението си да увеличи "лихвата" (feds funds rate)... обикновенно парите текат от валута с по-ниска към по-висока лихва... е освен ако икономиката ти не потъва, тогава и това не помага (справка рублата).
Съответно еврото зависи от това как Марио Драги в лицето на ЕЦБ ще подходи с борбата с дефлацията в еврозоната... ако раздуе balance sheet-а на ЕЦБ с 1 трилион евро както обещава, няма как да не пропадне еврото. Дефлацията смазва и икономиката на Германия... тя е другия фактор, от който зависи как се представя еврото.
Аз мисля, че сега еврото ще се възстанови малко, докато излязат още малко статистики от щатите (и тия статистки ще са добри според мен, от това което виждам - boots on the ground research
) и Драги се разбере с германците кво може да прави... и ако наистина изпълни плана за трилион евро ще се запази силния долар, докато не обърнат дефлацията в еврозоната и не почнат да излизат някакви приятни данни от Германия и така... докато свят светува или докато някой не се осере масивно, както британците, когато им се разпада империята и паунда спира да е световна валута. Рискове за някакъв забавен event не е като да няма, но мисля че края на света се отлага за сега 
За долара, цитат на Марк Твен - "Тhe report of my death was an exaggeration"
Интересно, че го споменаваш това... промени се последните години... заради огромния разтежн, на производството на петрол в САЩ. Така, че аз не бих разчитал на този индикатор.
http://www.businessinsider.com/us-dolla ... on-2014-10

Съответно еврото зависи от това как Марио Драги в лицето на ЕЦБ ще подходи с борбата с дефлацията в еврозоната... ако раздуе balance sheet-а на ЕЦБ с 1 трилион евро както обещава, няма как да не пропадне еврото. Дефлацията смазва и икономиката на Германия... тя е другия фактор, от който зависи как се представя еврото.
Аз мисля, че сега еврото ще се възстанови малко, докато излязат още малко статистики от щатите (и тия статистки ще са добри според мен, от това което виждам - boots on the ground research

За долара, цитат на Марк Твен - "Тhe report of my death was an exaggeration"
Hades__ написа:http://www.cnb.cz/en/monetary_policy/in ... ox_II.html
Интересно, че го споменаваш това... промени се последните години... заради огромния разтежн, на производството на петрол в САЩ. Така, че аз не бих разчитал на този индикатор.
http://www.businessinsider.com/us-dolla ... on-2014-10
"Along with the post-crisis financial market normalization, [the drop in oil imports] has dramatically reduced the correlation between oil and the USD, to around 0% (i.e. uncorrelated) today from historical highs near 60% in 2008/2009,"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Може би ще поскъпне още малко - до 1,60лв за долар, може и малко повече, но не много. Догодина ще е ред на еврото да поскъпне - мисля някъде в началото на 2015та да обърна доларите в евро и ако пак позная ще си взема М5-ца 

Si non confectus, non reficiat.
steeN написа:Аз както ги виждам нещата, долара зависи от няколко неща... как ще се движи американската икономика без помощни колеца... a.k.a the fedТука нещата са малко под въпрос. От това зависи дали ФЕД ще запази намерението си да увеличи "лихвата" (feds funds rate)... обикновенно парите текат от валута с по-ниска към по-висока лихва... е освен ако икономиката ти не потъва, тогава и това не помага (справка рублата).
Аз мисля, че сега еврото ще се възстанови малко, докато излязат още малко статистики от щатите (и тия статистки ще са добри според мен, от това което виждам - boots on the ground research) и Драги се разбере с германците кво може да прави... и ако наистина изпълни плана за трилион евро ще се запази силния долар, докато не обърнат дефлацията в еврозоната и не почнат да излизат някакви приятни данни от Германия и така... докато свят светува или докато някой не се осере масивно, както британците, когато им се разпада империята и паунда спира да е световна валута. Рискове за някакъв забавен event не е като да няма, но мисля че края на света се отлага за сега
За долара, цитат на Марк Твен - "Тhe report of my death was an exaggeration"Hades__ написа:http://www.cnb.cz/en/monetary_policy/in ... ox_II.html
http://www.businessinsider.com/us-dolla ... on-2014-10"Along with the post-crisis financial market normalization, [the drop in oil imports] has dramatically reduced the correlation between oil and the USD, to around 0% (i.e. uncorrelated) today from historical highs near 60% in 2008/2009,"
Споделям на напълно мнението.
В допълнение бих казал, че Драги едва ли ще може още дълго да задържи настоящата ситуация и печатането на евро поне според мен изглежда неизбежно.Още има някакви надежди в ЕЦБ, че данните за Германия са плод на летните месеци и нещата ще са различни като излезнат данните за следващото тримесечие.Дефлацията обаче не виждам какво друго ще я обърне, освен евро вариaнта на количественото облекчаване.
Като добавим и ситуацията във Франция и Италия не виждам как еврото ще задържи настоящите нива спрямо долара.
От страна на долара нещата засега вървят по план (по плана на Фед) или поне така изглежда.
Интересно е как ще реагира лобито на шистовия добив спрямо ситуацията с цените на петрола.Шистовият добив сериозно допринесе за възстановяването на икономиката в САЩ в последните години и един удар по този сектор може да разклати и без това крехкото равновесие в системата.
Та от тази гледна точка не знам до кога САЩ ще могат да си позволят да натискат цените на петрола.
Като цяло смятам, че доларът едва ли ще поевтинее спрямо еврото, обратното обаче е много по-вероятно.Едва ли обаче ще видим 2лв за долар.
Според мен еврото ще пада, може би до паритет с доларът. Просто допреди няколко месеца то бе твърде силно и това също даде отражение на икономическите проблеми в Италия, Франция и по - малка степен Германия. Това би поставило ЕС в по - силна позиция да привлича инвестиции от Китай да речем, защото там ако не се гледат официалните статистики нещата май не са чак толкова добре, колкото искат да ги представят. Доларът и аз не мисля че ще стигне до някакви фрапиращо високи нива, все пак икономиката им е доста крехка и каквото и възстановяване има към момента ще бъде прекратено. ФЕД няма да оставят доларът да поскъпне твърде много, просто ще добавят тук-там по някоя нула
А рублата и петролът работата е ясна - рублата ще скочи до небето, руснаците ще прекарат една немного приятна руска зима и рейтингът на Путин ще се срине. Докато пиша това рублата гони 42.5 за долар и почти 53 за едно евро. Колко ще стигне като си отвържат курса...не се знае всички тук помнят какво стана с нулите по банкнотите преди време
Петролът може би ще падне до 75$ преди да се намесят САЩ и арабите, просто в момента има друга цел, иначе в дългосрочен план, пак поради същата причина ще остане твърдо под 100$ за барел.

Ето тук - вижте клипчето и графиките http://www.bgonair.bg/economy/2014-10-02/zashto-dolarat-prodalzhava-da-poskapva-dzhonsan
Така или иначе ,положението в Европа не е никак розово в момента ,колкото и да се опитват да ни лъжат .
А и нашите политици крадци не знаем какво ще ни докарат [url]http://youtu.be/BZxSjMPZD60
[/url]
Така или иначе ,положението в Европа не е никак розово в момента ,колкото и да се опитват да ни лъжат .
А и нашите политици крадци не знаем какво ще ни докарат [url]http://youtu.be/BZxSjMPZD60
[/url]