535d палене
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ssivov
- Потребител
-
- Кара: всичко
Re: 535d палене
movistar написа:Да ъпдейтна малко темата. След като ми писна да пали като локомотив и на няколко пъти даже не искаше и да завърти както трябва все едно е слаб акумулатора, се оказа че е проблема е в стартера (масата вътре се била разместила до колкото разбрах и не дава искра където трябва) вече всичко е 6 точки и колата пали като новичка![]()
![]()
Благодаря на отзовалите се колеги!
Сега мога да ви занимая с малко друг проблем. Пру въртене на волана има едно почукване където в бмв ми казаха че е от тампоните на стабилизиращата щанга, вчера ги смених обаче почукването пак си го има, някакви идеи?
Когато на стартера му падне мощността, много малко колеги могат да го диагностират правилно(то се прави с мегер-има и други начини), та и за това не винаги смяна на втулки и четки е достатъчно.В доста случаи при загуба на мощност на стартера се получава и шум в масата на автомобила,което е виновно за смущаването на електронните блокове и от там по бавното палене.

"Само каква ирония! Най-скъпото нещо на света - мечтите - са безплатни."
Няма комън рейл двигател, който да пали на половин оборот, както старите дизелови двигатели с механични помпи.
Просто колегата трябва да направи един клип, най-добре с отчетлив звук от въртенето на двигателя (стартера), за да се каже дали е нормално или не.
Просто колегата трябва да направи един клип, най-добре с отчетлив звук от въртенето на двигателя (стартера), за да се каже дали е нормално или не.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
ремонта (профилактика) на стартера Е60 при читав майстор е за около час и е не повече от 100лв И е абсолютно наложителен за по-дълъг живот на акумулатора Просто стартерчето е за 1.6 толкова е малко дали заради олекотяване , дали заради икономия...
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Здравейте колеги,малко да повдигна темата
От скоро съм собственик на Е60 530д и проблемите започнаха
за бавното въртене на стартера ясно,че стартера трябва да се ревизира,но тази сутрин(около 0 градуса) ми направи впечатление,че стартирането продължи може би 3-4 сек докато запали и когато запали изпуши за около 1-2сек на неизгоряла нафта,та въпроса ми е дали е вероятно някоя или няколко от свещите да не работят?

От скоро съм собственик на Е60 530д и проблемите започнаха

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
ivo752 написа:Здравейте колеги,малко да повдигна темата![]()
От скоро съм собственик на Е60 530д и проблемите започнахаза бавното въртене на стартера ясно,че стартера трябва да се ревизира,но тази сутрин(около 0 градуса) ми направи впечатление,че стартирането продължи може би 3-4 сек докато запали и когато запали изпуши за около 1-2сек на неизгоряла нафта,та въпроса ми е дали е вероятно някоя или няколко от свещите да не работят?
Най-вероятно не ти работи релето, а от там и свещите...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
При мен го няма това пали от рас ама като запали почва да мени оборотите 2 3 сек максимум и се нормализира ?. Също така и на мен смърди на не изгоряла нафта и се оправя след това аз мисля ще нещо свещите са ми по заминали прикачвам видео в което показвам как ми прави сутрин
https://www.youtube.com/watch?v=8gJOnn_99nw
- ivo752
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:ivo752 написа:Здравейте колеги,малко да повдигна темата![]()
От скоро съм собственик на Е60 530д и проблемите започнахаза бавното въртене на стартера ясно,че стартера трябва да се ревизира,но тази сутрин(около 0 градуса) ми направи впечатление,че стартирането продължи може би 3-4 сек докато запали и когато запали изпуши за около 1-2сек на неизгоряла нафта,та въпроса ми е дали е вероятно някоя или няколко от свещите да не работят?
Хм гледам януари месец сменяни(по фактура от Русекар) 2 свещи и реле...

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
ivo752 написа:netmurder написа:ivo752 написа:Здравейте колеги,малко да повдигна темата![]()
Хм гледам януари месец сменяни(по фактура от Русекар) 2 свещи и реле...
Колега и аз направих точно тази грешка, купих ново реле и смених само две от изгорелите свещи, а тези релета така са направени че като изгори някоя свещ гори и релето, затова трябва като се смени релето да се сменят и всички свещи...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Кажи какви кодове е качила колата
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- ivo752
- младши ентусиаст
-
След подмяна на релето и свещите(всички бяха изпращели) и ревизиране на стартера всичко е ОК
докато беше свален и колектора поне се изчисти и отстраниха пеперудките и за мой голям късмет едната беше ахъ-ахъ паднала незнам как се е държала 

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
535d палене
axel.folu написа:При мен го няма това пали от рас ама като запали почва да мени оборотите 2 3 сек максимум и се нормализира ?. Също така и на мен смърди на не изгоряла нафта и се оправя след това аз мисля ще нещо свещите са ми по заминали прикачвам видео в което показвам как ми прави сутрин
По добре виж за какво ти свети,аирбега,някоя лампа изгоряла и май трябва да си видиш антифриза.Моята ако мръмка на всяко палене и гасене така ще се побъркам как го издържаш това не знам?[FACE SCREAMING IN FEAR] между другото виж си и разхода,че имаш доста гориво пък ти дава само 69км да минеш с него.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
miroleskov написа:axel.folu написа:При мен го няма това пали от рас ама като запали почва да мени оборотите 2 3 сек максимум и се нормализира ?. Също така и на мен смърди на не изгоряла нафта и се оправя след това аз мисля ще нещо свещите са ми по заминали прикачвам видео в което показвам как ми прави сутрин
По добре виж за какво ти свети,аирбега,някоя лампа изгоряла и май трябва да си видиш антифриза.Моята ако мръмка на всяко палене и гасене така ще се побъркам как го издържаш това не знам?[FACE SCREAMING IN FEAR] между другото виж си и разхода,че имаш доста гориво пък ти дава само 69км да минеш с него.
Аз отдавна съм го оправил това батерията ми беше слаба и отчиташе нисък волтаж в еърбега да и антифриз ми губи сега ще видя днес какво става видях от доло тече

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
axel.folu написа:miroleskov написа:axel.folu написа:При мен го няма това пали от рас ама като запали почва да мени оборотите 2 3 сек максимум и се нормализира ?. Също така и на мен смърди на не изгоряла нафта и се оправя след това аз мисля ще нещо свещите са ми по заминали прикачвам видео в което показвам как ми прави сутрин
Аз отдавна съм го оправил това батерията ми беше слаба и отчиташе нисък волтаж в еърбега да и антифриз ми губи сега ще видя днес какво става видях от доло тече
Можеше да кажеш че аз съм ти го оправил това и че ти се беше насочил в съвсем друга насока ама айде, нали всички сме много разбиращи

- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
При мен от няколко дни има известно замисляне при палене, може би 1/4 от секундата отгоре, но се усеща:
https://www.youtube.com/watch?v=5rC0XpAj-x0
(километрите не ги гледайте - има интервенция от предишен собственик по данни в Камор)
На INPA-та единственото, което дава е 4212 - Glow plug cylinder 1, activation . Акумулатора също ми е издъхващ и от време на време имам High Battery Drain съобщение.
По принцип този стартер трудно ли се достига при xd, за да се провери и ремонтира?
https://www.youtube.com/watch?v=5rC0XpAj-x0
(километрите не ги гледайте - има интервенция от предишен собственик по данни в Камор)
На INPA-та единственото, което дава е 4212 - Glow plug cylinder 1, activation . Акумулатора също ми е издъхващ и от време на време имам High Battery Drain съобщение.
По принцип този стартер трудно ли се достига при xd, за да се провери и ремонтира?
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3