Тип на крушките е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Тип на крушките е36
Колеги потърсих доста и не успях да намеря достоверна информация, та се надявам,някой който е слагал или знае да помогне.
Колата е 318ис купе,и става въпрос за крушките на плафоните(над огледалото,отзад двете,този в багажника и този на предния капак отдолу) както и отзад двете за регистрационния номер.Искам да сложа крушки със студена бяла светлина подобно тази на ксеноните и лед angel eyes-a.Намерих по сайтовете такива диодни крушки и спрямо колкото повече смд-диотчета толко по-скъпи.Работата е там,че има различни модели и незнам кой точно е като за мен.Идеята е да не правя няколко покупки и смени.То и да извадя мойте всичките,пак не е гаранция,че ще взема правилните.Имам приятел,но с алфа 156,от който видях това и ми хареса как е станало,но и той не е сигурен за мойто бмв дали нещата ще са същите.
Манипулацията общо взето няма да излезе скъпа и всичко става доста готино,мисля че доста хора ще се запалят по идеята.Обещавам снимки с готовите резултати,ако от форума одобрят темата и останалите хора ми помогнат с начинанието.
Поздрави от мен и честит първи сняг
Колата е 318ис купе,и става въпрос за крушките на плафоните(над огледалото,отзад двете,този в багажника и този на предния капак отдолу) както и отзад двете за регистрационния номер.Искам да сложа крушки със студена бяла светлина подобно тази на ксеноните и лед angel eyes-a.Намерих по сайтовете такива диодни крушки и спрямо колкото повече смд-диотчета толко по-скъпи.Работата е там,че има различни модели и незнам кой точно е като за мен.Идеята е да не правя няколко покупки и смени.То и да извадя мойте всичките,пак не е гаранция,че ще взема правилните.Имам приятел,но с алфа 156,от който видях това и ми хареса как е станало,но и той не е сигурен за мойто бмв дали нещата ще са същите.
Манипулацията общо взето няма да излезе скъпа и всичко става доста готино,мисля че доста хора ще се запалят по идеята.Обещавам снимки с готовите резултати,ако от форума одобрят темата и останалите хора ми помогнат с начинанието.
Поздрави от мен и честит първи сняг

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Тип на крушките е36
F5, C5W.. некви такива бяха. Взимай квато и да е крушка 38-40мм дължина и си капитан.
Снимки и резултати не ни трябват, има хора са го правили преди 6-7 години тва
Снимки и резултати не ни трябват, има хора са го правили преди 6-7 години тва

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Светлината на хладилник ще ходи много на заобикалящата зимна обстановка.
Никога не съм разбирал идеята на LED интериора ...

Никога не съм разбирал идеята на LED интериора ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
И на номера задължително лед... Да свети като елха.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Да не отварям нова тема,
Продават ли се жълти крушки за мигачите на е36? Търсих, но не мога да намеря. На тези които намирам, пъпките не влизат, различни са.
Продават ли се жълти крушки за мигачите на е36? Търсих, но не мога да намеря. На тези които намирам, пъпките не влизат, различни са.

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
ogata написа:Никога не съм разбирал идеята на LED интериора ...
Аз съм си го направил с топло бяла светлина

Крушките оригинално са c5w в задните странични плафони и c10w на предния голям,aко е с лампи за четене.Ако е цял без лампите за четене са 2 крушки c5w,като на задните

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- ogata
- старши ентусиаст
-
00700 написа:Да не отварям нова тема,
Жълти - не знам, оранжеви има.
Аз лично взимам оранжеви с две светлини.
Свети си нормално, но когато изгори основната, таблото почва да цъка учестено, но продължаваш да си имаш мигач, макар и леко по-слаб

Колко пък по-малко ток да гори лед осветлението от сулфидното.
Така като почнете, все едно ви вдигат разхода с 2 литра

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Бялата светлина ми харесва как седи само на осветлението на номера.
Вътре по интериора съм си с обикновени крушки, много по-уютно
ми е като свети 'топла' светлина, а не тия бели ледове, вътре става като някаква морга 
Най лесно е да свалиш крушките отиваш в магазина и ти дават същите като дължина и няма какво да объркаш.
HINT: в ибей цените са в пъти по ниски от родните магазини

Вътре по интериора съм си с обикновени крушки, много по-уютно

Най лесно е да свалиш крушките отиваш в магазина и ти дават същите като дължина и няма какво да объркаш.
HINT: в ибей цените са в пъти по ниски от родните магазини

ogata написа:топлата и мека жълта светлина е незаменима

Последна промяна k.milanov на 26 Окт 2014, 0:07, променена общо 1 път
- ogata
- старши ентусиаст
-
Аз ползвам led циганийките само на плафона в багажника и този под капака на мотора.
И то именно защото светят една идея по-ярко, пък и на двете места са по един брой.
Друго на ръка че и двете ги ползвам много рядко и не ми бъркат чак толкова в здравето.
Вътре в купето обаче светят 5 крушки. 2 в краката, 1 на на централния плафон и 2 отзад на колоните.
Напълно достатъчни са за тъмен интериор. А топлата и мека жълта светлина е незаменима.
А, тази въпросната фабрична жълта светлина, колко секси осветява нощем бежовите кожени салони...

И то именно защото светят една идея по-ярко, пък и на двете места са по един брой.
Друго на ръка че и двете ги ползвам много рядко и не ми бъркат чак толкова в здравето.
Вътре в купето обаче светят 5 крушки. 2 в краката, 1 на на централния плафон и 2 отзад на колоните.
Напълно достатъчни са за тъмен интериор. А топлата и мека жълта светлина е незаменима.
А, тази въпросната фабрична жълта светлина, колко секси осветява нощем бежовите кожени салони...

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
не забравяйте жабката
на новите коли изглежда яко с лед-овете, но просто са си направени така, на Е36 е малко ...

на новите коли изглежда яко с лед-овете, но просто са си направени така, на Е36 е малко ...

- BIRICHKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ис-требител
ogata написа:Аз лично взимам оранжеви с две светлини.

Извинявам се, че не е по темата, но откъде и колко?
ON:
В момента на едната съм с LED на другата с обикновена светлина и LED-а ми харесва повече, обаче (поне при мен) свети по-слабо.
Всичко е въпрос на индивидуални предпочитания.

Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
ogata написа:00700 написа:Да не отварям нова тема,
Свети си нормално, но когато изгори основната, таблото почва да цъка учестено, но продължаваш да си имаш мигач, макар и леко по-слаб
Това по-слабо светене, означава, че има "леко" окъсяване-виж пистите да не са се разтопили там където правят контакт с цокъла на крушката. Оранжеви крушки има на осрам с оранжево стъкло, а не пръскани с боя в магазините на ауто +
За лед осветлението в "студено" бяло аз съм за-може би защото преди 25-30 години всичко беше в жълто и ти се иска нещо различно, но всеки си има вкус. Както пишат колегите в горните постове най-добре е със свалена крушка да се ходи в магазина и препоръка от мен- и с централен плафон/специално за е46/
- ogata
- старши ентусиаст
-
baitun написа:ogata написа:00700 написа:Да не отварям нова тема,
Това по-слабо светене, означава, че има "леко" окъсяване-виж пистите да не са се разтопили там където правят контакт с цокъла на крушката. Оранжеви крушки има на осрам с оранжево стъкло, а не пръскани с боя в магазините на ауто +
За лед осветлението в "студено" бяло аз съм за-може би защото преди 25-30 години всичко беше в жълто и ти се иска нещо различно, но всеки си има вкус. Както пишат колегите в горните постове най-добре е със свалена крушка да се ходи в магазина и препоръка от мен- и с централен плафон/специално за е46/
Нищо не е разтопено. Основната светлина е 10W, а другата 5.

Да, това за централния от Е46 е мъка
. Че в тия цокли не всеки диод влиза и трябва много точен да мине през дупката, инак ще се налага сваляне на плаката всеки път за подмяна.
За бял лед най-удачно за мен е - в жабката, в багажника, под капака и в краката. Така е поне при мен. Останалото си е оригиналдЪ жълтур топло, че наистина с различна светлина някак интериора не ми е уютен.
Относно консумацията - кристалния плафон от Е46 като го оставя да работи при отворена врата, след 15 минути е гореш с оригиналната крушка. С диодна логично хладен
Но пък ако на някой му е студено на ръцете - може да попипа малко плафона да се стопли 

За бял лед най-удачно за мен е - в жабката, в багажника, под капака и в краката. Така е поне при мен. Останалото си е оригиналдЪ жълтур топло, че наистина с различна светлина някак интериора не ми е уютен.
Относно консумацията - кристалния плафон от Е46 като го оставя да работи при отворена врата, след 15 минути е гореш с оригиналната крушка. С диодна логично хладен

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2