Тип на крушките е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тип на крушките е36

Мнение от MpowerM » 25 Окт 2014, 20:55

Колеги потърсих доста и не успях да намеря достоверна информация, та се надявам,някой който е слагал или знае да помогне.
Колата е 318ис купе,и става въпрос за крушките на плафоните(над огледалото,отзад двете,този в багажника и този на предния капак отдолу) както и отзад двете за регистрационния номер.Искам да сложа крушки със студена бяла светлина подобно тази на ксеноните и лед angel eyes-a.Намерих по сайтовете такива диодни крушки и спрямо колкото повече смд-диотчета толко по-скъпи.Работата е там,че има различни модели и незнам кой точно е като за мен.Идеята е да не правя няколко покупки и смени.То и да извадя мойте всичките,пак не е гаранция,че ще взема правилните.Имам приятел,но с алфа 156,от който видях това и ми хареса как е станало,но и той не е сигурен за мойто бмв дали нещата ще са същите.
Манипулацията общо взето няма да излезе скъпа и всичко става доста готино,мисля че доста хора ще се запалят по идеята.Обещавам снимки с готовите резултати,ако от форума одобрят темата и останалите хора ми помогнат с начинанието.
Поздрави от мен и честит първи сняг :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Тип на крушките е36

Мнение от bum_bum » 25 Окт 2014, 21:45

F5, C5W.. некви такива бяха. Взимай квато и да е крушка 38-40мм дължина и си капитан.

Снимки и резултати не ни трябват, има хора са го правили преди 6-7 години тва ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Окт 2014, 22:14

Светлината на хладилник ще ходи много на заобикалящата зимна обстановка. :mhihi:
Никога не съм разбирал идеята на LED интериора ... :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Окт 2014, 22:16

То има и "amber".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Окт 2014, 22:23

И на номера задължително лед... Да свети като елха.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 25 Окт 2014, 23:08

Да не отварям нова тема,
Продават ли се жълти крушки за мигачите на е36? Търсих, но не мога да намеря. На тези които намирам, пъпките не влизат, различни са. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 25 Окт 2014, 23:10

ogata написа:Никога не съм разбирал идеята на LED интериора ... :roll:

Аз съм си го направил с топло бяла светлина ;) Идеята е,че свети повече от умрелите крушки,а гори по-малко ток :roll: Какво повече искаш? :mhihi: Ако става въпрос конкретно за студено бялата синееща светлина...там и аз не го разбирам :dunno: Дразни очите на макс,не свети кой знае колко.. :dunno:

Крушките оригинално са c5w в задните странични плафони и c10w на предния голям,aко е с лампи за четене.Ако е цял без лампите за четене са 2 крушки c5w,като на задните :)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 25 Окт 2014, 23:21

00700 написа:Да не отварям нова тема,
Продават ли се жълти крушки за мигачите на е36? Търсих, но не мога да намеря. На тези които намирам, пъпките не влизат, различни са. ;)

Жълти - не знам, оранжеви има.
Аз лично взимам оранжеви с две светлини.
Свети си нормално, но когато изгори основната, таблото почва да цъка учестено, но продължаваш да си имаш мигач, макар и леко по-слаб ;)

Колко пък по-малко ток да гори лед осветлението от сулфидното.
Така като почнете, все едно ви вдигат разхода с 2 литра :dunno:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 25 Окт 2014, 23:47

Бялата светлина ми харесва как седи само на осветлението на номера.
Вътре по интериора съм си с обикновени крушки, много по-уютно :oops: ми е като свети 'топла' светлина, а не тия бели ледове, вътре става като някаква морга :kuku:
Най лесно е да свалиш крушките отиваш в магазина и ти дават същите като дължина и няма какво да объркаш.

HINT: в ибей цените са в пъти по ниски от родните магазини :yes:

ogata написа:топлата и мека жълта светлина е незаменима

:bchug: :yes:
Последна промяна k.milanov на 26 Окт 2014, 0:07, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 26 Окт 2014, 0:01

Аз ползвам led циганийките само на плафона в багажника и този под капака на мотора.
И то именно защото светят една идея по-ярко, пък и на двете места са по един брой.
Друго на ръка че и двете ги ползвам много рядко и не ми бъркат чак толкова в здравето.

Вътре в купето обаче светят 5 крушки. 2 в краката, 1 на на централния плафон и 2 отзад на колоните.
Напълно достатъчни са за тъмен интериор. А топлата и мека жълта светлина е незаменима.

А, тази въпросната фабрична жълта светлина, колко секси осветява нощем бежовите кожени салони... :twisted: Изображение :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 26 Окт 2014, 1:21

не забравяйте жабката :lol:

на новите коли изглежда яко с лед-овете, но просто са си направени така, на Е36 е малко ... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ис-требител

Мнение от BIRICHKA » 26 Окт 2014, 8:37

ogata написа:Аз лично взимам оранжеви с две светлини.

:OT:
Извинявам се, че не е по темата, но откъде и колко?
ON:
В момента на едната съм с LED на другата с обикновена светлина и LED-а ми харесва повече, обаче (поне при мен) свети по-слабо.
Всичко е въпрос на индивидуални предпочитания. :yes:
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 26 Окт 2014, 9:13

ogata написа:

Свети си нормално, но когато изгори основната, таблото почва да цъка учестено, но продължаваш да си имаш мигач, макар и леко по-слаб ;)

Това по-слабо светене, означава, че има "леко" окъсяване-виж пистите да не са се разтопили там където правят контакт с цокъла на крушката. Оранжеви крушки има на осрам с оранжево стъкло, а не пръскани с боя в магазините на ауто +
За лед осветлението в "студено" бяло аз съм за-може би защото преди 25-30 години всичко беше в жълто и ти се иска нещо различно, но всеки си има вкус. Както пишат колегите в горните постове най-добре е със свалена крушка да се ходи в магазина и препоръка от мен- и с централен плафон/специално за е46/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 26 Окт 2014, 9:51

baitun написа:
ogata написа:

Това по-слабо светене, означава, че има "леко" окъсяване-виж пистите да не са се разтопили там където правят контакт с цокъла на крушката. Оранжеви крушки има на осрам с оранжево стъкло, а не пръскани с боя в магазините на ауто +
За лед осветлението в "студено" бяло аз съм за-може би защото преди 25-30 години всичко беше в жълто и ти се иска нещо различно, но всеки си има вкус. Както пишат колегите в горните постове най-добре е със свалена крушка да се ходи в магазина и препоръка от мен- и с централен плафон/специално за е46/

Нищо не е разтопено. Основната светлина е 10W, а другата 5.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 26 Окт 2014, 10:16

Да, това за централния от Е46 е мъка :mhihi: . Че в тия цокли не всеки диод влиза и трябва много точен да мине през дупката, инак ще се налага сваляне на плаката всеки път за подмяна.
За бял лед най-удачно за мен е - в жабката, в багажника, под капака и в краката. Така е поне при мен. Останалото си е оригиналдЪ жълтур топло, че наистина с различна светлина някак интериора не ми е уютен.
Относно консумацията - кристалния плафон от Е46 като го оставя да работи при отворена врата, след 15 минути е гореш с оригиналната крушка. С диодна логично хладен :) Но пък ако на някой му е студено на ръцете - може да попипа малко плафона да се стопли :mhihi:
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Следваща

Назад към E36