Новопостъпил във форума и марката ! Моля помогнете !

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Новопостъпил във форума и марката ! Моля помогнете !

Мнение от Jimmyto » 17 Окт 2014, 21:32

Здравейте, от 1 седмица притежавам Е90 320 бензин с ръчни скорости. До сега никога не съм имал БМВ и никога не съм се интересувал в дълбочина от тази марка. Имам я от скоро, но наистина съм очарован от марката и колата ( или поне конкретно от моята :) ). От 2-3 дена изчетох доста статий и мнения във форума. На някои въпроси намерих отговори, но на доста не успях. Това, което ми направи впечатление обаче са членовете на форума - няма злобни коментари, подмятания и от текста на дадения коментар си личи, че хората тука наистина искат да помогнат на Питащия. Надявам се и аз да открия отговора на въпросите си. Предварително се извинявам, ако мястото на темата не е тука и в случай, че модератора реши да я премести, искам да каже, че не съм го направил умишлено.
Да мина конкретно на това което ме интересува. Първо ще обощя с няколко думи каква ми е основната цел. Колата има НЕ високо ниво на оборудване. Идеята ми е да я направя МАКСИМАЛНО НАЙ-ВИСОКО ниво на оборудване, което може да се достигне и подчертавам дебело - САМО С ОРИГИНАЛНИ АКСЕСОАРИ И УСТРОЙСТВА. Разбрах, че някои неща ги има заложени базово и трябва само да се отклчат, а за други трябва да се купят съответните компоненти. Как да разбера до колко ми е оборудвана колата и трябва само да ги отключвам, и какво трябва да го купувам. Примерно има ли някакъв вид програма в която да въведеш примерно рамата и там да пише примерно "Колата има заложено това и това и за да работи само се отключва. И няма това и това - трябва да се монтира допълнително"? Започавам :) :

1. Колата има малкия дисплей и навигацията е БИЗНЕС. Искам да е с големия дисплей и ПРОФИ навигацията. На снимката по-долу ще видите, че имам само от едно място където мога да сложа диск в колата. Това означава ли, че ако искам да слушам музика от диска, трябва да изкарам диска на навигацията. Много търсих в нета и намирам различни устойства и много се обърквам. Има някои на които пише ПРОФИ и са с два отвора за дискове, но без дисплейче. И такива, на които пише БИЗНЕС а са с дисплей. Това само за радиото ли се отнася или и за навигацията ?? Гледам, че на някои модели климатроника е над радиото, на други от долу. Това има ли причина за разликата ? Много се обърках нещо. Накрая на поста качвам снимка, на която се вижда оборудването на колата. Искам по оригиналния голям монитор да пусна телевизия и да пускам вилми от флашка.

2. Имам бутон на волана със символ СЛУШАЛКА. Но нямам никъде телефон или стойка за телефон. Искам преимерно както сега имам Iphone , като се кача в колата да го сложа в някакъв вид стойка или поставка и да осъщества разговор през колата. Не знам дали имам микрофон или трябва да слагам допълнително. Или да сложа Блутут модул вместо поставка за телефон.

3. Колата е с обикновени седалки с нагреватели. Ако си купя ел седалки ще работят ли на моята кола ?

4. Огледалата са ел, но не се прибират. Има ли опция да ги направя така,че да се прибират. Четох няколко поста на колеги, които пишат, че техните огледала слизат на долу като включат на задна скорост. Това може ли да стане и при мене ?

5. Тука ще ги обеденя в един въпрос. Нямам темпомат и автоматични чистачки. Ако си купя само лостчета за тях и ги сложа ще работят ли ? Някъде четох, че не може само лостчета, а трябва да се закупи цялата конзола на волана.

6. И най-важно - човек, който наистина разбира и може да ми монтира всичко това - разбира се за което аз ще си заплатя колкото е нужно за съответната услуга.

Извинявам се за изключително дългия пост, просто колата наистина ми харесва и искам да я направя да е УНИКАЛНА , не знам дали ме разбирате !!!
Ако някой има нужда от още информация относно колата, например РАМА или снимки, за да ми помогне, естествено че ще му я осигуря.
А ако има човек, който може и иска да ми помогне и е от Стара Загора или околността, съм готов на близка среща от първи вид, за да мога да му обясня на живо по-добре това, което искам :) .

Изображение
Последна промяна Jimmyto на 17 Окт 2014, 22:06, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Новопостъпил във форума и марката ! Моля помогнете !

Мнение от Leon » 17 Окт 2014, 22:05

Добре дошъл във форума. За доста от въпросите ти вече е писано, прочети и ще се ориентираш. Някои екстри си заслужават да ретрофитваш, за други е твърде сложно или скъпо, често и двете. Добави екстри, които реално ще ползваш, иначе е безсмислено.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 18 Окт 2014, 9:48

Здравей колега, и добре дошъл! Наистина, специално в темите за Е90 има изписано почти по всичките ти въпроси. За да ти спестя време, ще ти пиша съвсем бегло за повечкото, че иначе и моят пост ще стане дълъг.. а както каза и колегата Lеон, тук го има почти всичко :)

1. Срещу около 1000лв можеш да имаш голямата навигация, плюс всички модули около нея и нов джойстик. Някой навигации ПРО (а не бизнес, като твоята) имат 2 касети за диск. В момента това е положението - ако искаш навигация, не можеш да слушаш музика, освен ако нямаш ЦД чейнджър в багажника. Провери в секция Автоелектроника, там има доста колеги които продават такива навигации и ще ти помогнат с монтажа.

2. Виж в иДрайв-а, това е системата в която участва и навигацията, секция Communications дали имаш блутуут. Или потърси под подлакътника дали имат поставка за телефон. Блутуут модул ще ти излезе около 250-300лв.

3. Малко е сложа схемата, но като цяло няма проблем да се направи. Обаче, разправията е голяма! Ако седалките са ти хубави, рекаро или спортните от м-пакета, не ги сменяй изобщо. Смени ги ако искаш и кожа, че да получиш и кожа, и спортно усещане, и електронен контрол..тогава си заслужава.

4. За да се прибират ти трябват нови огледала с моторчета, модули за управление както и копчетата около шофьорската страна за стъклата. Опцията със слизане на дясното огледало може да се програмира. Би трябвало да могат да ти го свършат в някой сервиз в зарата.

5. За темпомата става само с лостче и пластмаската там около волана. Потърси тук има доста колеги които са го правили и са описали точно процеса. Не повече от 1-2 страници назад във форума. За сензора за чистачки може и ново огледало да търсиш.. не съм много запознат... ама не си заслужава като цяло.

6. Едва ли ще намериш човек, който ще ти свърши всичко това. В София може и да има.. но пак едва ли би им се занимавало, освен ако заплащането не е прилично добро :)

Успех с проекта. Няма да ти излезе евтино, но предполагам си си направил сметката. А и, кефа цена няма.

Много безаварийни километри и приятно шофиране!

Потребител
Аватар

Мнение от Jimmyto » 24 Окт 2014, 21:30

Имам питане относно ключа на Е90-ката. Колата, която взех беше само с 1 ключ и за това реших да направя втори ключ, резервен. Заради цените на чисто новите ключове, взех втора употреба ключ,работещ от Х5-ца. Днеска бях при един уж майстор, който ми каза, че съм се преебал, понеже един път като е програмиран за една кола, повече не може да бъде препрограмиран за друга. Тоест, че само чисто нов ключ може да ми свърши работа. Въпроса ми е - в край на сметка, преебан ли съм ??

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 25 Окт 2014, 9:44

Добре дошъл и от мен! Въздържай се от неприлични изказвания!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Окт 2014, 10:01

Jimmyto написа:Имам питане относно ключа на Е90-ката. Колата, която взех беше само с 1 ключ и за това реших да направя втори ключ, резервен. Заради цените на чисто новите ключове, взех втора употреба ключ,работещ от Х5-ца. Днеска бях при един уж майстор, който ми каза, че съм се преебал, понеже един път като е програмиран за една кола, повече не може да бъде препрограмиран за друга. Тоест, че само чисто нов ключ може да ми свърши работа. Въпроса ми е - в край на сметка, преебан ли съм ??

Първо трябваше да четеш, после да купуваш. Това, че си се прее*ал, не значи, че трябва да търпим простотии във форума.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 25 Окт 2014, 16:59

Да речем, че си прецакан ако това ще те успокои ;)! А майсторът правилно ти е казал, че ключ втора употреба не може да се препрограмира, което обаче... не е точно така. Има вариант този ключ да тръгне на твоята кола, само че има условия, които едва ли можеш да изпълниш, така че бягай при този от когото си взел ключа (освен ако не е от ebay) и се пазари да го върнеш!

Назад към E90/E91/E92/E93