Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Зимни гуми е46
bai_ILIA написа:Gqbriel написа:Аз бих заложил на Дънлопа,3д са перфектни а 4д ги водят още по-добри..ако имаш възможността за нови направо не го мисли...
даааааа. според Ауто Билд щели да изкарат 28 000км на база 5000км тест на стенд и прогнозно износване. е моите Dunlop WinterSport 4D са на 8 000км и не ми изглеждат като да са на са подминали 1/4 от живота си...според мен ще изкарат 40-45 000км. тестовете са хубаво нещо и доста информативни, но не трябва да се вярва сляпо...като мине другата зима живот и здраве ще постна снимка на гумите след 28 000км да се посмеем заедно
д.йба тия тестове на зимни гуми

предните почти като нови:

предната вдясно, спрямо задните две. разбира се, по-износени по разбираеми причини

"Чемодан, вокзал, Москва"
Колко милиметра е протекторът? Защото от снимката не може да се познае.
Аз моите преди да ги сложа им измерих от външната страна, по средата и от вътрешната среда.
Ще видя колко милиметра е спаднал за определени километри и ще споделя резултата, ако е интересно.
Аз моите преди да ги сложа им измерих от външната страна, по средата и от вътрешната среда.
Ще видя колко милиметра е спаднал за определени километри и ще споделя резултата, ако е интересно.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Здравейте,
Тъй като и аз се сдобих с e46 2000 година преди месец, не е дошло още лятото но искам да се подготвя за зимата.
От старото Венто имам 4 чисто нови зимни гуми, карани са само 2 сезона 185/65/15 , Debica ако не се лъжа. Като цяло с Вентото бях много доволен от тях и не съм имал никога проблеми.
Зная, че са малко тесни за BMW-то, но да кажем за градски условия 3,4 месеца и няколко магистралки с нормална скорост дали ще имам проблем ?
Тъй като ги имам налични не виждам смисъл да купувам нови, при положение, че тези са ми вкъщи и са идеални.
До колкото разбрах, ще трябва да търся и железни джанти за тях ?
Благодаря предварително.
Тъй като и аз се сдобих с e46 2000 година преди месец, не е дошло още лятото но искам да се подготвя за зимата.
От старото Венто имам 4 чисто нови зимни гуми, карани са само 2 сезона 185/65/15 , Debica ако не се лъжа. Като цяло с Вентото бях много доволен от тях и не съм имал никога проблеми.
Зная, че са малко тесни за BMW-то, но да кажем за градски условия 3,4 месеца и няколко магистралки с нормална скорост дали ще имам проблем ?
Тъй като ги имам налични не виждам смисъл да купувам нови, при положение, че тези са ми вкъщи и са идеални.
До колкото разбрах, ще трябва да търся и железни джанти за тях ?
Благодаря предварително.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Стига да влизат 15 джанти на колата, няма да имаш проблем с този размер. Без изцепки, все пак. На 6 инча джанти ще са ОК.
Never mistake motion for action...
Колеги, време е да помислим за зимни гуми, поне тези от нас, които имат нужда от нови разбира се!
Спрял съм се на два модела и ще помоля за мнението ви:
NOKIAN WR D3
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/nokian/20555-p-147716.html
vs
UNIROYAL MS plus 77
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/uniroyal/plus-20555r16-p-126440.html
Спрял съм се на два модела и ще помоля за мнението ви:
NOKIAN WR D3
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/nokian/20555-p-147716.html
vs
UNIROYAL MS plus 77
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/uniroyal/plus-20555r16-p-126440.html
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
За Унирояла не мога да кажа нищо, защото не съм имал досег до тях.
Такива Нокиан взех миналата година за бащата, а и един колега от офиса си купи. И двамата са супер доволни от поведение, комфорт и всичко останало. За мен си взех пак Нокиан но WR A3 модела и също съм изключително доволен -страшно стабилна гума и на сняг и на лед, а най-вече на вода и киша. С две ръце ги подкрепям, защото според мен предлагат много добро качество за добра цена.
Такива Нокиан взех миналата година за бащата, а и един колега от офиса си купи. И двамата са супер доволни от поведение, комфорт и всичко останало. За мен си взех пак Нокиан но WR A3 модела и също съм изключително доволен -страшно стабилна гума и на сняг и на лед, а най-вече на вода и киша. С две ръце ги подкрепям, защото според мен предлагат много добро качество за добра цена.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Истината е Continental ContiWinterContact TS850 или TS850P.
Всичко друго е компромис!
(освен ако не карате джип в планината
)
Нокиан са дори по-скъпи, но са далеч от качеството и характеристиките на Континентал.
(освен ако не карате джип в планината

Нокиан са дори по-скъпи, но са далеч от качеството и характеристиките на Континентал.

За Континентала е ясно, че нямат грешка, но че са по-евтини не е вярно
около 170лв мисля, че бяха.
Тази кола не се кара много зимата, но все пак искам добри гуми.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Тази кола не се кара много зимата, но все пак искам добри гуми.
Sent from my iPhone using Tapatalk
pazokolarov написа:Истината е Continental ContiWinterContact TS850 или TS850P.
(освен ако не карате джип в планината)
Кой го твърди това?
Аз лично съм карал миналата зима 2-те ми коли - едната с ТС850, а другата с ВР А3, та мога да кажа малко по-добре, мисля?
Ти карал ли си и двете гуми едновременно, за да го твърдиш това?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
JTD написа:pazokolarov написа:Истината е Continental ContiWinterContact TS850 или TS850P.
Кой го твърди това?
Аз лично съм карал миналата зима 2-те ми коли - едната с ТС850, а другата с ВР А3, та мога да кажа малко по-добре, мисля?
Какви са колите и какви са размерите

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:JTD написа:pazokolarov написа:Истината е Continental ContiWinterContact TS850 или TS850P.
Кой го твърди това?
Едната е Ланча с размер 205/55/16 -> ВР А3.
Втората е Фиат с 195/65/15 -> ТС850
БМВ-то ми е с ВР А3
Тойотата ми е с Мишлен Алпин А4
Само с БМВ-то не съм закъсвал.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
JTD написа:Gqbriel написа:JTD написа:pazokolarov написа:Истината е Continental ContiWinterContact TS850 или TS850P.
Кой го твърди това?
Едната е Ланча с размер 205/55/16 -> ВР А3.
Втората е Фиат с 195/65/15 -> ТС850
БМВ-то ми е с ВР А3
Тойотата ми е с Мишлен Алпин А4
Само с БМВ-то не съм закъсвал.
И на кратко да обобщим -нямаш нито една на задно с TS850

Сравняваме предно и задно - а аз съм дърпал едно волво с40 към добринище,той с нокиан аз с Контито

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Да ама аз говоря за предно срещу предно. Или демек Фиат срещу Ланча. И двата автомобила са почти еднакви.
И двата ги карах. Така, че мога да направя директно сравнение между двете гуми. Това казвам. БМВ-то въобще не го намесвам.
И не казвам, че Контито е зле или от този род. Просто не може да кажеш, че Контито е едва ли не върха. Да не кажа, че лично за мен ВР-а е по-добър.
И най-важното - по-тих. Защото не всеки ден се катерим. Не всеки ден спираме на ръба на възможностите на гумата. Но всеки ден се возим с тая гума. А ВР-а е много по-безшумен.
За това не може да се говори за гумите, че са жестоки. И да се дава просто ей така мнение.
Много ми е забавно някой като каже, че миналата зима с еди коя си марка закъсал, а тази зима с друга марка било жестоко.
Ама не приема факта, че миналата зима сцеплението е било по-различно на същото място. Метеорологични условия, вятър, температура и още хиляди причини.
Дори две коли една след друга едната може да закъса а другата да мине, защото просто единия шофьор е карал 20 сантиметра по-настрани и е използвал настилка, където ламелите са могли да се захванат.
Наистина разликата между конкурентите е толкова малка, че обикновения потребител не може да усети дори да слезе от едната кола и да се качи 5 секунди по-късно в абсолютно същата, но с друг модел гуми. Какво остава да се сравняват гуми в друг сезон въобще...
И двата ги карах. Така, че мога да направя директно сравнение между двете гуми. Това казвам. БМВ-то въобще не го намесвам.

И не казвам, че Контито е зле или от този род. Просто не може да кажеш, че Контито е едва ли не върха. Да не кажа, че лично за мен ВР-а е по-добър.
И най-важното - по-тих. Защото не всеки ден се катерим. Не всеки ден спираме на ръба на възможностите на гумата. Но всеки ден се возим с тая гума. А ВР-а е много по-безшумен.
За това не може да се говори за гумите, че са жестоки. И да се дава просто ей така мнение.
Много ми е забавно някой като каже, че миналата зима с еди коя си марка закъсал, а тази зима с друга марка било жестоко.
Ама не приема факта, че миналата зима сцеплението е било по-различно на същото място. Метеорологични условия, вятър, температура и още хиляди причини.
Дори две коли една след друга едната може да закъса а другата да мине, защото просто единия шофьор е карал 20 сантиметра по-настрани и е използвал настилка, където ламелите са могли да се захванат.
Наистина разликата между конкурентите е толкова малка, че обикновения потребител не може да усети дори да слезе от едната кола и да се качи 5 секунди по-късно в абсолютно същата, но с друг модел гуми. Какво остава да се сравняват гуми в друг сезон въобще...

Стана дискусия
JTD, ти защо предпочете WR A3 пред D3, че съм в дилема коя от двете шарки да взема. А3 е асиметрична, а D3 симетрична. А3 я дават за по "performance" и по-големи коли, уж... 

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
MMG написа:Стана дискусияJTD, ти защо предпочете WR A3 пред D3, че съм в дилема коя от двете шарки да взема. А3 е асиметрична, а D3 симетрична. А3 я дават за по "performance" и по-големи коли, уж...
Аз бях миналата година с WR A3 и си ги избрах по шарката