няколко проблемчета в COMPACT 318TDS 12.1998
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
няколко проблемчета в COMPACT 318TDS 12.1998
Здравейте колеги , взехме една количка с няколко проблемчета които трябва скоро да разреша, благодаря на всички които помагат 
-вакум в резервоара
-трудно палене след престой... ПРОБЛЕМА РЕШЕН - едната свещ не беше закачена + подкачваща помпа
-двигателя дава няколко грешки(всъщност май е 1) :
-ABS/ASC не работи и светят лампите - ПРОБЛЕМА РЕШЕН ! СНИМКИ И ОБЯСНЕНИЕ ПО НАТАТЪК В ТЕМАТА!
-AIRBAG свети вероятно датчика в седалката:
(ще прикача снимки в 2-ро мнение)
-пасажерската врата не се заключва от централното:
(ще прикача снимки в 2-ро мнение) - разглобих машинката и пак я сглобих и се оправи
- p.s. - оправи се ама за 2 дена и пак така , ще се търси друга
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

-вакум в резервоара
-трудно палене след престой... ПРОБЛЕМА РЕШЕН - едната свещ не беше закачена + подкачваща помпа
-двигателя дава няколко грешки(всъщност май е 1) :
-ABS/ASC не работи и светят лампите - ПРОБЛЕМА РЕШЕН ! СНИМКИ И ОБЯСНЕНИЕ ПО НАТАТЪК В ТЕМАТА!
-AIRBAG свети вероятно датчика в седалката:
(ще прикача снимки в 2-ро мнение)
-пасажерската врата не се заключва от централното:
(ще прикача снимки в 2-ро мнение) - разглобих машинката и пак я сглобих и се оправи

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна mihal на 11 Ное 2014, 19:46, променена общо 6 пъти

- mihal
- ентусиаст
-
Re: няколко проблемчета в COMPACT 318TDS 46/1998
-AIRBAG:
-Central body electronics:

-Central body electronics:

- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
Относно :
- вакуума - погледни да не ти е запушен отдушника на резервоара
- AIR BAG - ето ти решението подробно описано от друг колега http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... f39b0218e2
- ABS/ASC - 90% е прецакан лентовият кабел на модула(смяна с друг работещ втора употреба)
- за вратата трябва да видиш самата машинка сработва ли ( сваляне на кората и измерване или някой който разбира от ТОЦИ)
- вакуума - погледни да не ти е запушен отдушника на резервоара
- AIR BAG - ето ти решението подробно описано от друг колега http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... f39b0218e2
- ABS/ASC - 90% е прецакан лентовият кабел на модула(смяна с друг работещ втора употреба)
- за вратата трябва да видиш самата машинка сработва ли ( сваляне на кората и измерване или някой който разбира от ТОЦИ)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
laary написа:- ABS/ASC - 90% е прецакан лентовият кабел на модула(смяна с друг работещ втора употреба)
Къде се намира това нещо?
- mihal
- ентусиаст
-
bum_bum написа:laary написа:- ABS/ASC - 90% е прецакан лентовият кабел на модула(смяна с друг работещ втора употреба)
Къде се намира това нещо?
няма лентов кабел на този модел!
така колеги.... точно с тоа се занимавах, 100 пъти мерих и реших че има пукната спойка на масата, към платката за мотора, запоих я но лампата не угасвс...... трябва ли да чистя грешки или имам друг проблем?
моля кажете че утре го събирам!

- mihal
- ентусиаст
-
Re: няколко проблемчета в COMPACT 318TDS 12.1998
Разяснение относно проблема с помпата с електроника на ABS/ASC.
С модула се закачих без проблем, просто предния път съм цъкал на грешно място. Проблемът е че ASC/ABS неработят и лампите съответно светят, на диагностика изкарва следната грешка:
Решението в моя случай, а и чувам при други колеги е да се свали електронната част от модула, може и на място само се разкачат няколко тръбички, и да се отвори за ремонт.
За мене най удачно беше да го резна почти до ръба с ножовката така че само горната повърхнина да падне, търсят се пропукани спойки вероятно към мотора , при мене беше масата.
Оправяте ги и и закачате със мотора в буксата за проверка. Докато седи грешката лампите от таблото няма сами да изгаснат , трябва да се изтрият със тестер!
дано съм полезен на някого
С модула се закачих без проблем, просто предния път съм цъкал на грешно място. Проблемът е че ASC/ABS неработят и лампите съответно светят, на диагностика изкарва следната грешка:
Решението в моя случай, а и чувам при други колеги е да се свали електронната част от модула, може и на място само се разкачат няколко тръбички, и да се отвори за ремонт.
За мене най удачно беше да го резна почти до ръба с ножовката така че само горната повърхнина да падне, търсят се пропукани спойки вероятно към мотора , при мене беше масата.
Оправяте ги и и закачате със мотора в буксата за проверка. Докато седи грешката лампите от таблото няма сами да изгаснат , трябва да се изтрият със тестер!
дано съм полезен на някого

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mihal написа: търсят се пропукани спойки вероятно към мотора , при мене беше масата.
Сега ти видях темата ....
Най -често пиновете на самата букса са с напукани спойки , решението е поялник , има случаи обаче , когато и в останалите спойки има проблем , лошото е , че те са на smd-елемнтите и са невидими с просто око , дори и при оглед от близо .... тогава решението е духалка за топъл въздух .... Когато идват при мен такива модули , винаги ги обдухвам изцяло , за това съвета ми и към теб е (ако не си го затворил ) , ако ти се намира (било твоя или от другаде) духни му с духалката , за да ти е сигурна работата .... Ако пък си го затворил - здраве , дано да работи ....
Виждам , че на проблема с бег-а не пише " решен" , та ако не си го оправил , погледни си буксата под седалката, най , често там е проблема ....
- mihal
- ентусиаст
-
metodi80 написа:mihal написа: търсят се пропукани спойки вероятно към мотора , при мене беше масата.
Сега ти видях темата ....
Най -често пиновете на самата букса са с напукани спойки , решението е поялник , има случаи обаче , когато и в останалите спойки има проблем , лошото е , че те са на smd-елемнтите и са невидими с просто око , дори и при оглед от близо .... тогава решението е духалка за топъл въздух .... Когато идват при мен такива модули , винаги ги обдухвам изцяло , за това съвета ми и към теб е (ако не си го затворил ) , ако ти се намира (било твоя или от другаде) духни му с духалката , за да ти е сигурна работата .... Ако пък си го затворил - здраве , дано да работи ....
Виждам , че на проблема с бег-а не пише " решен" , та ако не си го оправил , погледни си буксата под седалката, най , често там е проблема ....
проблема с бега не е решен, и ми направи впечетление че във дясната врата има окабеляване за БЕГ но няма такъв, грешката стои и даже не може да се изтрие, предполагам ако беше датчик щеше да изгасва лампата за малко поне( до първо мърдане на седалката примерно)

волана отвори ли го....и откачай друг път акумулатора преди да откачаш буксите на беговете.... 

лашкане на гайка на терсене място
- metodi80
- старши ентусиаст
-
zaic написа:волана отвори ли го....и откачай друг път акумулатора преди да откачаш буксите на беговете....

Добре колега , щом ни казваш ще си знаеме вече !

П.С. Какво като не е откачил (ако не е) акумулатора , има си диагностична апаратура , чисти си после грешката и толкова .... при него проблема е друг няма значение акумулатор и т.н ...
- mihal
- ентусиаст
-
zaic написа:волана отвори ли го....и откачай друг път акумулатора преди да откачаш буксите на беговете....
и не е нужно да откачам акумулатора просто не трябва да се дава на 1 и 2 контакт докато е разкачена буксата

Доста компакти съм видял досега от късните години с букси във вратите, но без самите бегове. Вкл. и моята.
Както и видях един с кори за бегове, но пак без бегове. Явно е била "квото има в кашона" работата
Ако свалиш и лявата, и там няма да има!
SRS лампата и според мен е от кантара на пасажерската седалка.
Както и видях един с кори за бегове, но пак без бегове. Явно е била "квото има в кашона" работата

Ако свалиш и лявата, и там няма да има!

SRS лампата и според мен е от кантара на пасажерската седалка.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз да кажа за първия пост, грешката за круиз контрол ДДЕ я набива винаги когато го няма, тоест тази грешка не е от значение, ако искаш да я махнеш си сложи темпомат.
Другите грешки щом са с 0 не са от значение, тоест не са действителни.
За да изгасне и да не запали заради липса на гориво при наличие на нафта в резервоара, причините може да са няколко, като най напред огледай около горивния филтър и ГНП за течое.
Когато има теч системата се разхерметизира и почва да дърпа въздух.
Другите грешки щом са с 0 не са от значение, тоест не са действителни.
За да изгасне и да не запали заради липса на гориво при наличие на нафта в резервоара, причините може да са няколко, като най напред огледай около горивния филтър и ГНП за течое.
Когато има теч системата се разхерметизира и почва да дърпа въздух.

Значи е правилната тема да предложа лостче за темпомат, заедно с кората под волана... компактски 

- mihal
- ентусиаст
-
liloff написа:Значи е правилната тема да предложа лостче за темпомат, заедно с кората под волана... компактски
дай оферта

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2