Проблем с DVD - постоянно върти без да има диск

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Проблем с DVD - постоянно върти без да има диск

Мнение от shkata » 16 Окт 2014, 12:37

Здравейте,
Колата ми е Е60 преди фейса. Имам един много странен проблем с ДВД-то.
В началото го пробвах дали работи , слагах разни дискове , навигации щуротии но така и не подкарах нищо.Стигнах до извода че оптиката е заминала... но не ми и трябва.
Не държа никакви дискове нито в двд-то нито в чейнджъра в жабката. От време на време ми се случва да го чуя как се включва и започва да върти нещо все едно има диск. И като почне да "върти" или там каквото прави няма спиране. Дори да заключа колата то продължава (несъм правил експеримент да го чакам часове защото мисля че просто ще ми смъкне акумулатора) .... В един момент това бръмчене се преобразува на звук като от стар руски трактор.
Има само 2 неща които могат да го спрат - откачане на клемата на акумулатора и един 10А бушон в жабката в 8 или 9-ти отдясно наляво. Но бушона трябва да го извадя и пъхна пак.(ако просто го извадя продължава да си бучи).
Като цяло ми ми е напълно достатъчно да имам само радио. Не ми трябва нито двд нито блутут нито телефон нито сос ...
Пробвах отзад да махна буксата на TCU-то отдолу но тогава оставам без звук за радиото и почнва да ми изкарва онoва СОС предупреждение.
Пробвах да махна буксата на усилвателя отзад (в който влиза и някаква оптика), но пак оставам без звук.
Та въпроса ми е има ли някакъв начин да се отърва от това DVD и този чейнджър в жабката (той не прави проблем за сега ) , като си ми остане радиото....
Или да ми кажете евентуално къде могат да ми решат проблема в Пловдив без да ме оставят само по гащи... и то не моите ... :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Re: Проблем с DVD - постоянно върти без да има диск

Мнение от themoldestone » 17 Окт 2014, 9:58

Колега не виждам проблема ти да е толкова плачевен и по мое мнение може да се опитат няколко неща.

1.Често се случва човека, от който си закупил автомобила си, да е правил "опити" и тестове относно количеството дискове, които могат да бъдат побрани в DVD-то наведнъж. Тук по форума в няколко теми имаш оплаквания за задръстени устройства. Препоръчвам ти с малко фенерче и пинсетка да огледаш дали случайно няма някое старо копие на "Хиляди Слънца" от Орхан Мурад.

2.Вариант номер две е да се види през INPA-та дали модулите не дават грешка и съответно ако дават коя е тя. Някой колега от Пловдив съм сигурен, че за не повече от 10 мин ще свърши тая работа и ще имаш яснота кое точно е заминало.

3.Ако искаш да махаш чейнджъра или блутута трябва да си вземеш ето този Изображение конектор (61136906535 му е каталожния номер) където влизат двата края на оптиката, за да се затвори кръгът. В противен случай, ако просто откачиш буксите ще ти дава SOS грешка, ще ти прекъсва и радиото и т.н.
Вадиш оптиките от този Изображение конектор, като първо се избутва малката синя пластмаска нагоре, и ги пъхаш в малкия (от горната снимка) една с/у друга.

Ако имаш нужда от допълнителна помощ пиши.
Последна промяна themoldestone на 17 Окт 2014, 13:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 17 Окт 2014, 11:25

Иначе за Пловдив, можеш да се свържеш с колегата Atsalov той ще ти свърши работа на 100%...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 17 Окт 2014, 11:31

Здравей,
Благодаря за съветите.Прав си че проблема не е плачевен.

-> 1. Определено ще пробвам защото като нищо ще се окажеш прав...

-> 2. Имам си импа и кабелче но нищо не показва гадината :(

-> 3. И това ще опитам. Все пак този блутут ако не ми трябва е по добре да го няма защото е излишен консуматор.

Назад към Е60/Е61