Напасване на броня проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Напасване на броня проблем

Мнение от Amateur » 14 Окт 2014, 17:34

Здравейте колеги,бронята не е оригинална М-кова но от Proparts.bg ме уверяват че пасва перфектно на всички модели.Ето на снимката как не пасва отстрани на маската и на калника и от другата страна е така.
На какво може да се дължи това ако изключим бронята. http://pics.data.bg/albums/39097/%D0%B1 ... b/dsc_0013
Последна промяна Amateur на 19 Окт 2014, 14:34, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Re: Проблем с напасване на броня

Мнение от dynalias » 14 Окт 2014, 17:58

Amateur написа:Здравейте колеги,бронята не е оригинална М-кова но от Proparts.bg ме уверяват че пасва перфектно на всички модели.Ето на снимката как не пасва отстрани на маската и на калника и от другата страна е така.
На какво може да се дължи това ако изключим бронята. http://pics.data.bg/albums/39097/%D0%B1 ... b/dsc_0013

Колега, виж си водачите от двете страни. При мен се беше получил луфт между маската и бронята и го обрах от тях, те се регулират.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 14 Окт 2014, 18:05

dynalias написа:
Amateur написа:Здравейте колеги,бронята не е оригинална М-кова но от Proparts.bg ме уверяват че пасва перфектно на всички модели.Ето на снимката как не пасва отстрани на маската и на калника и от другата страна е така.

Колега, виж си водачите от двете страни. При мен се беше получил луфт между маската и бронята и го обрах от тях, те се регулират.

Хмм тези водачи как изглеждат.Да нямаш в предвид буферите?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joriev_83 » 14 Окт 2014, 20:41

Колега здравей, виж при буферите влиза ли добре.Новата има ли греда като старата броня, да не я избутва напред?Би трябвало да влезе по навътре и ще се напасне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 14 Окт 2014, 20:48

joriev_83 написа:Колега здравей, виж при буферите влиза ли добре.Новата има ли греда като старата броня, да не я избутва напред?Би трябвало да влезе по навътре и ще се напасне.

Ще видя утре ако имам време да пробвам да я сваля.Слага ми я човека които я боядисва и незнам точно как стоят нещата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 14 Окт 2014, 20:57

Тези водачи прибират двата крайни върха на бронята към калника и същевременно я фиксират да не мърда. Има вероятност да са останали на старата броня!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 14 Окт 2014, 22:03

Има разминаване, което беше и при мен.
Като махнах перфектно напаснатата броня сток и сложих Мковата - шпилките на гайките изобщо не дойдоха на дупките. Въртях и суках буферите така че да провлезе шпилката, колкото да хване гайката. Сложих я, но тотално избягаха фугите към маската, калниците и прочие.
Най-добрия вариант е да свалиш буферите и да си ги хванеш на бронята точно. После връщаш бронята по местата с тях и прибира всичко идеално и си опъваш цялата муцуна на струна.
Аз дори избутах моята напред с по 1 пръст при бъбреците, а отстрани я напаснах да няма тези ръбове както при теб и стана един път. Повече работа е, защото трябва да свалиш повече неща, но пък аз я пломбирах на доста места със секрети, включително и на буферите.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dynalias » 14 Окт 2014, 22:45

Под ръка ми е вкъщи старата оригинална броня. Ето това в ъгъл-а е водач-а. Той влиза в друг който седи на колата в ъглите. Предполагам майсторът ти не е знаел, че се регулират и я е сложил както му е дошло. Свали бронята на земята и преди да я сложиш ги разхлаби леко за да напаснеш бронята извади я леко и ги стегни, после пак я налагаш и ако застане добре, навиваш гайките. Аз така я сложих моята като прехвърлих единствено отдоло триъгълниците от старата и греда-та.
20141014_223229.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
history:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 15 Окт 2014, 0:56

dynalias написа:Под ръка ми е вкъщи старата оригинална броня. Ето това в ъгъл-а е водач-а. Той влиза в друг който седи на колата в ъглите. Предполагам майсторът ти не е знаел, че се регулират и я е сложил както му е дошло. Свали бронята на земята и преди да я сложиш ги разхлаби леко за да напаснеш бронята извади я леко и ги стегни, после пак я налагаш и ако застане добре, навиваш гайките. Аз така я сложих моята като прехвърлих единствено отдоло триъгълниците от старата и греда-та.
20141014_223229.jpg

Благодаря много за помоща колега.Утре я започвам.

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 15 Окт 2014, 13:55

кажи на майстора ти повече да не слага брони :kuku: , на е36 специално може би най лесно се слага от всички и едвали ще те затрудни хвани 1 приятел ад държи нещо меко да не е надереш и започвай операцията сам колега
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 15 Окт 2014, 13:57

snaiperist0 написа:кажи на майстора ти повече да не слага брони :kuku: , на е36 специално може би най лесно се слага от всички и едвали ще те затрудни хвани 1 приятел ад държи нещо меко да не е надереш и започвай операцията сам колега

Мене ме притесни това че колегата по-нагоре каза че може водачите да са останали на старата броня.Днес няма да имам време.Петък или събота се разбрах с едно приятелче бояджия да я свалиме и да видиме за кво става въпрос.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dynalias » 15 Окт 2014, 19:21

Amateur написа:
snaiperist0 написа:кажи на майстора ти повече да не слага брони :kuku: , на е36 специално може би най лесно се слага от всички и едвали ще те затрудни хвани 1 приятел ад държи нещо меко да не е надереш и започвай операцията сам колега

Мене ме притесни това че колегата по-нагоре каза че може водачите да са останали на старата броня.Днес няма да имам време.Петък или събота се разбрах с едно приятелче бояджия да я свалиме и да видиме за кво става въпрос.

И моята броня е от "пропартс" и водачите на бронята не могат да се свалят а бяха изляти, или лепени. Незнам как по точно ги правят, та мисълта ми е, че водачите са ти на бронята. Не случайно мойте си седят на старата. Цялата работа идва от напасването. Като се свали бронята ще се види от къде идва проблема.
history:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 17 Окт 2014, 0:08

Ами и моята е от там. Пасна си идеално и всичко беше както си трябва. Малко имаше настройки отпред на буферите, но бяха в нормата. Учудващо е, че има такива големи разминавания без видима причина. Най - добре да се наложат стара с нова броня и да се види къде е разликата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Окт 2014, 1:42

snaiperist0 написа:.... на е36 специално може би най лесно се слага от всички и едвали ще те затрудни ....

Така е , бронята на Е36 се монтира елементарно , всичко е въпрос на усет , да се види от къде идва проблема ....а той може да идва от не влязла до край борня (не е легнала пълтно на буферите) или недобре паснали странични водачи ....
Е разбира се , остава и вариянта да си уцелил негодна броня ...ама не ми се вярва ...
Общо взето , това е .... сваляй и огледай нещата и ще си проличи от къде е проблема ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 17 Окт 2014, 2:50

metodi80 написа:
snaiperist0 написа:.... на е36 специално може би най лесно се слага от всички и едвали ще те затрудни ....

Така е , бронята на Е36 се монтира елементарно , всичко е въпрос на усет , да се види от къде идва проблема ....а той може да идва от не влязла до край борня (не е легнала пълтно на буферите) или недобре паснали странични водачи ....
Е разбира се , остава и вариянта да си уцелил негодна броня ...ама не ми се вярва ...
Общо взето , това е .... сваляй и огледай нещата и ще си проличи от къде е проблема ....

Разбрал съм се с момчето утре да се чуеме за да ми каже кога да му я закарам да я напасне.

Следваща

Назад към E36