зимни гуми ГУДРИЧ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

зимни гуми ГУДРИЧ

Мнение от PERKY » 25 Окт 2006, 20:08

Колеги мога да взема на сметка зимни гуми ГУДРИЧ но знам само че са американски и ни6то повече някой ако знае нещо ще съм му благодарен да ме посъветва,стават ли за бмв то ми като размера им е 195/65/15

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 25 Окт 2006, 20:16

Ми аз карах с Гудрич този размер миналата зима. На сняг бяха много добри, обаче по суха магистрала с над 140-150 ставаха шумни. Като износване също са добре.

Средна хубост гума на средна цена.

Потребител
Аватар

аха

Мнение от PERKY » 25 Окт 2006, 20:31

мерси за съвета аз ще ги взема много евтино но втора уп. за 100 кинта четирите.
та затова питам че нямам никакви впечатления.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 25 Окт 2006, 22:36

Колега не искам да те разубеждавам но един приятел ми каза че си е купувал Гудрич само че летни и вика всяко минаване през дупка и гумата се цепела. Каза че му се наложило да купува 2 гуми допълнително и накрая ги сменил с някакви Сава и нямал никакви проблеми. Но пак повтарям това самият той подчерта че е за летни гуми и нямал мнение за зимните им модели. Може пък той да е попаднал на някакво менте или лоша партида, но ме отказа да си вземам такива понеже и аз се бях навил много на такива само че нови :) Но щом става въпрос за 100 лв и четирите не мисля че трябва да разсъждаваш прекалено...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i

Re: зимни гуми ГУДРИЧ

Мнение от divaneto » 26 Окт 2006, 10:27

PERKY написа:Колеги мога да взема на сметка зимни гуми ГУДРИЧ но знам само че са американски и ни6то повече някой ако знае нещо ще съм му благодарен да ме посъветва,стават ли за бмв то ми като размера им е 195/65/15

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... eID=127155

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 26 Окт 2006, 10:56

vitamincpp написа:Колега не искам да те разубеждавам но един приятел ми каза че си е купувал Гудрич само че летни и вика всяко минаване през дупка и гумата се цепела. Каза че му се наложило да купува 2 гуми допълнително и накрая ги сменил с някакви Сава...

:mhihi: http://www.tyres-online.co.uk/marketing/michelin.asp

Акцентирам главно на
In contrast to its traditional single-brand strategy Michelin now has a long list of associate brands such as BF Goodrich, Kleber, Riken, Kormoran, Taurus, Laurent, Wolber, Tyremaster, Siamtyre, and Uniroyal (North America only).

Убеди ме, че се цепят през дупките и Сава са по-добри :mhihi: Ако беше така не мислиш ли, че WRC колите щяха да карат със Сава, не с Гуудрич??
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Окт 2006, 11:43

Пепинко написа: .......

Ей ТУК хората са си го написали за зимната Сава Ескимо С3. 8)
Мой да си сравниш оценките на Сава-та, с тези на Мишелин Алпин, например. :roll:

А, WRC-тата, тях по-добре ги остави настрана......... ;)

Потребител
Аватар

взимам ги и тва май ще е?

Мнение от PERKY » 26 Окт 2006, 11:55

май ще ги взема но вие пак казвайте кво мислите няма да е излишно.
мерси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Re: взимам ги и тва май ще е?

Мнение от t0sh » 26 Окт 2006, 12:02

PERKY написа:май ще ги взема но вие пак казвайте кво мислите няма да е излишно.
мерси

всички се разбихте от анализ на НОВИ гуми.. а пича е взима зимните гуми за 100 лева И ЧЕТИРИТЕ !!!

еи Перки, ако бях на твое място първо щях да си самонабия главата в стената... освен ако не те кефи да си рискуваш живота. ПРЕдставям си в какво състояние са, след като ти ги дава на около 1/6 цена от новите - ти с такива ли искаш да караш зимата?! според теб колко ти е спирачния път? кво като са евтини? ми земи карай с летни без грайфер - най-евтини са.
аз ще ти дам моите 205/60/15 с 1 мм до ограничителя (континентал пайлът праймъси и мишелин премиумконтакт май бяха) - за 80 и четирите - карай с тях зимата, на далавера си. Особено защото се хващам на бас че спирачния им път е по-малък от на тези гоодрич за 100 лева. И поне не са лепени 3 пъти + екстра: без балони по тях.

Потребител
Аватар

не си разбрал вапроса?

Мнение от PERKY » 26 Окт 2006, 12:17

Чети внимателно и тогава такива компетентни мнениа и сравнениа с твойте гуми,аз мога и за 300 лева да ги вьюзема тук става вапрос дали са добри гуми не сам питал никой или говорил за състоянието!!!
Въпроса беше...по нагоре гумите имат доста добър грайфер а по каква линия ги взимам евтино си е моя работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i

Re: не си разбрал вапроса?

Мнение от divaneto » 26 Окт 2006, 13:01

PERKY написа:Чети внимателно и тогава такива компетентни мнениа и сравнениа с твойте гуми,аз мога и за 300 лева да ги вьюзема тук става вапрос дали са добри гуми не сам питал никой или говорил за състоянието!!!
Въпроса беше...по нагоре гумите имат доста добър грайфер а по каква линия ги взимам евтино си е моя работа.

За летните съм чувал добри отзиви, но от зимните не са доволни все пак ти си преценяваш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Re: взимам ги и тва май ще е?

Мнение от ///M Power » 26 Окт 2006, 13:19

t0sh написа:
PERKY написа:май ще ги взема но вие пак казвайте кво мислите няма да е излишно.
мерси

всички се разбихте от анализ на НОВИ гуми.. а пича е взима зимните гуми за 100 лева И ЧЕТИРИТЕ !!!

еи Перки, ако бях на твое място първо щях да си самонабия главата в стената... освен ако не те кефи да си рискуваш живота. ПРЕдставям си в какво състояние са, след като ти ги дава на около 1/6 цена от новите - ти с такива ли искаш да караш зимата?! според теб колко ти е спирачния път? кво като са евтини? ми земи карай с летни без грайфер - най-евтини са.
аз ще ти дам моите 205/60/15 с 1 мм до ограничителя (континентал пайлът праймъси и мишелин премиумконтакт май бяха) - за 80 и четирите - карай с тях зимата, на далавера си. Особено защото се хващам на бас че спирачния им път е по-малък от на тези гоодрич за 100 лева. И поне не са лепени 3 пъти + екстра: без балони по тях.

абе Тош,само не разбрах къде ще спираме?щото ако е на суха настилка дай ми тия Хомемайд сликове да ти покажа че спират като нови :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 26 Окт 2006, 14:21

кво наскача и ти, вземи чети какво ти пиша.
колкото и да са 'добри', като ти се наложи якото спиране зимата, с новите ще спреш примерно за 5 метра по-малко, и я си представи че това е на 1 боя разстояние от кола/камион, да не говорим от човек (!) и след това сметни ползваните като спрат за 5 метра повече какво става - има да си биеш печалбата в главата.

оттук нататък, дали са добри по принцип като марка, и какви ползвани взимаш няма НИЩО общо - едни по-слаби като марка нови ще те държат по-добре в пътя, от едни перфектната марка, пълни със забележки.

@мпауър: ти земи ела довечера на ЕКО/Бояна да видиме пак ИС-ката, че съм след ремонт на ваноса :) после ще се напиваш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 26 Окт 2006, 14:30

t0sh написа:кво наскача и ти, вземи чети какво ти пиша.
колкото и да са 'добри', като ти се наложи якото спиране зимата, с новите ще спреш примерно за 5 метра по-малко, и я си представи че това е на 1 боя разстояние от кола/камион, да не говорим от човек (!) и след това сметни ползваните като спрат за 5 метра повече какво става - има да си биеш печалбата в главата.

оттук нататък, дали са добри по принцип като марка, и какви ползвани взимаш няма НИЩО общо - едни по-слаби като марка нови ще те държат по-добре в пътя, от едни перфектната марка, пълни със забележки.

@мпауър: ти земи ела довечера на ЕКО/Бояна да видиме пак ИС-ката, че съм след ремонт на ваноса :) после ще се напиваш :mhihi:

че ти и преди беше след ремонт на Ануса :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 26 Окт 2006, 14:42

///M Power написа:
t0sh написа:кво наскача и ти, вземи чети какво ти пиша.

че ти и преди беше след ремонт на Ануса :mhihi: :mhihi:

хм бях ли вече... нищо ти ела, да има кой да даде 1-2 старта ;)
миналия път ченгета не дойдоха изобщо...

та по темата за тестване -> днес ЕКО и после Бояна ;)

Следваща

Назад към E36