Питане за сервиз за монтаж но подгрев на седалките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Питане за сервиз за монтаж но подгрев на седалките
не знам кои би се навил да напправи това ако не го е правил преди.
ако имах време бих ти помогнал с монтажа..
имаш ли подгревите
имаш ли подгревите
- IRISH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 335d LCI M Sport
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
И мен ме вълнува много. Рових, рових из форума, намерих теми за домашен ремонт. Нито ми се занимава, нито имам време, нито му разбирам. Никъде, където успях да намеря подобна тема, никой не казва "иди еди-къде си, там се извършва тази услуга". Доста странно. Призовам колегите, ако някой има представа в кой сервиз мога да се явя с колата си и да ми оправят, подменят, или каквото там се налага като ремонт по подгрева на седалките, да сподели тази оскъдна информация с нас. 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Имам копчета и буксите с кабелите , но така и немога да намеря сервиз , който да предлага услугата сам не бих се захванал , по токовоте съм гола вода намерих обяснение как става само че , не ми се рискува да се налага да се охлаждам с пожарогасителя...
Ако някой е посетил някой сервиз занимаващ се с тоци и монтаж на екстри , ще съм благодарен предполагам за един колега , който може да помогне само че , той е от варна става въпрос за колегата Stony... 

- ares2
- старши ентусиаст
-
то в повечето ни сервизи са големи рабирачи на БМВ.. по добре да не ти пипат колата.
пусни тема тук и някои колега ако работи някъде по сервизи може да помогне..
ако не търси ентусиасти..
за жалост нямам никакво време.. слагал съм и на двете ми коли и дори на седалки без подгреви фабрично..
но е голяма игра и трябва време и нерви. за 1 ден може да стане с повече усилия ако всичко е налично
пусни тема тук и някои колега ако работи някъде по сервизи може да помогне..
ако не търси ентусиасти..
за жалост нямам никакво време.. слагал съм и на двете ми коли и дори на седалки без подгреви фабрично..
но е голяма игра и трябва време и нерви. за 1 ден може да стане с повече усилия ако всичко е налично
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
А подгрева за седалката която е нямала от къде го взе? И оригинален ли беше или някой заместител с приемливо качество?
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
По принцип би трябвало авто тапицерите да могат да сложат самите нагреватели в седалките, защото и без това това правят - свалят старата тапицерия и ти слагат нова. В тоя случай просто ще ти свалят старата и пак ще ти я върнат обратно.
Самите нагреватели човек може да си вземе отделно - продават се стандартни за всякакви марки. Само трябва размера и формата да си уцелиш ако има разновидности.
А инсталацията понеже и на мен ми предстои, но не ми се занимава, питах в един електро сервиз в София и казаха, че могат да го направят. На Черни връх точно след слизането от Околовръстното се намира от дясната страна. https://www.facebook.com/pages/El-Star- ... 3501921485
Но не мисля, че ще е много евтина операция - особено при тапицерите.
Самите нагреватели човек може да си вземе отделно - продават се стандартни за всякакви марки. Само трябва размера и формата да си уцелиш ако има разновидности.
А инсталацията понеже и на мен ми предстои, но не ми се занимава, питах в един електро сервиз в София и казаха, че могат да го направят. На Черни връх точно след слизането от Околовръстното се намира от дясната страна. https://www.facebook.com/pages/El-Star- ... 3501921485
Но не мисля, че ще е много евтина операция - особено при тапицерите.
- IRISH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 335d LCI M Sport
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Eвтина - мевтина, може ли да имаш подгрев и да не бачка... То си е яка екстра, особено харесвана от дамите. Добре, че при мен, поне засега, пасажерската седалка работи още. 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
ares2 написа:не знам кои би се навил да напправи това ако не го е правил преди.
имаш ли подгревите
Инсталацията е оригинална имам копчета с буксите и пуснати кабели както и буксите под седалките свалени са от кола с рама JA27618 вече в Надин естествено. За реотаните е ясно аз инсталация да имам

Тук пише как става: http://www.bmwe36blog.com/installing-se ... html:bchug: но пак казвам, че това аз няма да мога да го направя.

- ares2
- старши ентусиаст
-
взех от същите седалки тогава за Е36 и ги монтирах. оригинално ги има и в дару но цената е идиотска.. от тогава събирам от други коли и имам няколко от опел. мазда и тн. става с всички и няма кои знае каква разлика.. просто не пасват идеално на отворите. но и това е преодолимо
на Е39 монтирах от рекаро салона и стана супер..
на Е36 подгревите са малко боклучиви и горат по лесно.. то и другите горят но по трудно..
просто проблема е между тези телове в седалката и тапицерията. те понякога протриват подгрева на някои сгъвки...
другото което Е36 няма е контрол на седлото и колко да да стопли седалката на самото седло..
следователно ако си оставиш колата да работи и подгрева също ( от което и горят винаги ) и слезеш и после седнеш и се треснеш на седалката от 1 м. шанса да изгори е 80%
а и маи ЕГН то на колоте си оказва и то сериозно влияние.. подгрева е замислен за 10 годни макс..после салона се разкривя и почва да се трие вътре и погревите се развалят лесно..
на Е39 монтирах от рекаро салона и стана супер..
на Е36 подгревите са малко боклучиви и горат по лесно.. то и другите горят но по трудно..
просто проблема е между тези телове в седалката и тапицерията. те понякога протриват подгрева на някои сгъвки...
другото което Е36 няма е контрол на седлото и колко да да стопли седалката на самото седло..
следователно ако си оставиш колата да работи и подгрева също ( от което и горят винаги ) и слезеш и после седнеш и се треснеш на седалката от 1 м. шанса да изгори е 80%
а и маи ЕГН то на колоте си оказва и то сериозно влияние.. подгрева е замислен за 10 годни макс..после салона се разкривя и почва да се трие вътре и погревите се развалят лесно..
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Ясно, благодаря за отговора. До преди малко търсих в гугъл и попаднах на доста теми в различни авто форуми в които хората си купуват китайски подгревни калъфи, разшиват ги и местят реотаните в оригиналните седалки. Това което си написал за 10-те години ме кара и аз да се насоча към гореспоменатия метод.
- ares2
- старши ентусиаст
-
всичко е до желание и тъпрение ..
намери реотани от друга кола.. но не китаиски
има по моргите хиляди седалки и ги изхърлят дори..
свали реотаните .
при сглобяванеот на седалката вместо оригиналните телени скоби сложи свински опашки, само да са някви истински.. много по лесно е и става супрер. не ги стягаи на макс. просто няъде колкото са оригиналните рингчета от тел.
скоро ще правя задната си седалка на Е39 и ще кача снимки и тук.. друга серия е но седалките са си едни и същи отвътре така че ще е полезна
намери реотани от друга кола.. но не китаиски

свали реотаните .
при сглобяванеот на седалката вместо оригиналните телени скоби сложи свински опашки, само да са някви истински.. много по лесно е и става супрер. не ги стягаи на макс. просто няъде колкото са оригиналните рингчета от тел.
скоро ще правя задната си седалка на Е39 и ще кача снимки и тук.. друга серия е но седалките са си едни и същи отвътре така че ще е полезна
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Проекти всичко ок , но никой ли не е правил интервенцията при сервиз , който ще гарантира, че няма да е нужно да се охлаждам с пожарогасителя в движение? 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ares2 написа:всичко е до желание и тъпрение ..
намери реотани от друга кола.. но не китаиски![]()
свали реотаните .
Колега, колко време смяташ, че ще издържат тези свински опашки- натоварването е голямо и скобите, които фиксират тапицерията неслучайно са от стоманена тел.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2