m52b28 гасне студена
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dvelica_87
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 328i
- Мечтае да кара: bmw e60 m5
m52b28 гасне студена
Колеги проблема е следния когато мотора е напълно студен гасне, и това е само при напълно студен мотор. А когато поэагрее малко помоща на подаване на гас вече не гасне, ето и клипче за проблема http://youtu.be/wizvrhcfpVM
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
- dvelica_87
- Потребител
-
Re: m52b28 гасне студена
А дали е въэможно от бенэиновата помпа щот няколко ми прави номера, или пък някоя ламбда сонда щото като пусна гафта и икономайэера не ходи веднага на 0 и пука в гърнето 

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Не , бензиновата помпа или работи или не няма среден вариант , ламбда сондата също не може да е причина за проблема .
По-скоро ти трябва настройка на газовата уредба и ако след това е зле ще търсиш причината в двете неща които описах .

По-скоро ти трябва настройка на газовата уредба и ако след това е зле ще търсиш причината в двете неща които описах .

- dvelica_87
- Потребител
-
Веднъж и правих диагностика не иэлеэна нищо
, сложих друг стъпков мотор и пак си е така. Мисля да и направя още една диагностика но в друг сервиэ да не би нещо системата им да е фалшива. Мс все пак эа помоща
, сложих друг стъпков мотор и пак си е така. Мисля да и направя още една диагностика но в друг сервиэ да не би нещо системата им да е фалшива. Мс все пак эа помоща

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ако е бензиновата няма да може да се форсира колата.. случвало ми с е да се развали помпата. работи на празен ход и като пипнеш газта колата гасне веднага. явно не правеше налявагне
- dvelica_87
- Потребител
-
Колеги на диагноста ми излезе, че валовете работят нещо със эакъснение, а трябва да са с предварение. Та дали проблема ще е от там и с какво може да се оправи?
- dvelica_87
- Потребител
-
Значи сутринта я пробвах как ще е ако махна буксата на дебитомера, та с изключен дебитомер не гасне а си работи нормално. На диагностика показва чя дебитомера си е 6, но за по сигурно пробнах с още 2 дебитомера и с тях гасне. Та ми е любопитно с изключен няма проблеми а с включен пак и гасне?
- ares2
- старши ентусиаст
-
някои писа някъде за едни гумички на ваноса и после презацепване.. но не съм сигурен точно какво е
- metodi80
- старши ентусиаст
-
saleene написа:Не , бензиновата помпа или работи или не няма среден вариант ....
С това твърдение не съм съгласен и не съм само аз , ами всички при които помпата е спирала и после с удар по нея тя пак е тръгвала ...

По проблема на колегата щом на диагностика ти дава неправилно газоразпределение ( или както ти се изрази валовете работят със закъснение) , то виж трябва да се види защо това е така ... дали центровката не е наред , дали нещо по електрониката бъгави работата ... диагностика , който ти е правил диагностика да ти каже , той е видял нещата , ако е пуснал живи данни се вижда от къде идва проблема ...
- dvelica_87
- Потребител
-
Каэаха ми че най-вероятно маслената помпа не качвала достатъчно масло и эатова моге би работели със эакъснение, а иначе по електрониката всичко си е наред. А дали от това че работят със эакъснение да гасни студена дали е въэможно?
- ares2
- старши ентусиаст
-
не знам кой ти го каза това, но е несериозна теория..
поне така казано без да е установено с измерване или друг метод

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dvelica_87 написа:Значи сутринта я пробвах как ще е ако махна буксата на дебитомера, та с изключен дебитомер не гасне а си работи нормално. На диагностика показва чя дебитомера си е 6, но за по сигурно пробнах с още 2 дебитомера и с тях гасне. Та ми е любопитно с изключен няма проблеми а с включен пак и гасне?
Колега, това с "че валовете работят нещо със эакъснение, а трябва да са с предварение", звучи като изгоряло осветление на коляновият вал.

- ares2
- старши ентусиаст
-
моя М52 прави същите глупости много рядко обаче и не мога да го хвана с нищо.. случва се 1 път на 3 - 4 месеца..
когато е суден паля и започва да работи зле.. изчезва цилиндър и след 1 мин всичко се е оправило.. ако тръгнеш да караш ии оставиш да влезе в празен ход гасне.. това се случва докато не мине някви градуси.. пусках тема и предположенията бяха за темп. датчик. обаче като си дам скритите менюта на борда ми дава градусите на двигателя и си нарастват както си трябва и всичко си е ок.. на диагностика перфектен. никакви грешки по ДМЕ и показателите на цилиндрите са добри.. свещи нови..
както написах и по горе споменаха ми за някакви гумички на ваноса.. и презацепване след смяната им..не знам какви са и ако някои знае моля да сподели ..
мислил съм си за дюза
дали да не ги прочистя и тях.. колата е на газ инжкс е ...

когато е суден паля и започва да работи зле.. изчезва цилиндър и след 1 мин всичко се е оправило.. ако тръгнеш да караш ии оставиш да влезе в празен ход гасне.. това се случва докато не мине някви градуси.. пусках тема и предположенията бяха за темп. датчик. обаче като си дам скритите менюта на борда ми дава градусите на двигателя и си нарастват както си трябва и всичко си е ок.. на диагностика перфектен. никакви грешки по ДМЕ и показателите на цилиндрите са добри.. свещи нови..

както написах и по горе споменаха ми за някакви гумички на ваноса.. и презацепване след смяната им..не знам какви са и ако някои знае моля да сподели ..
мислил съм си за дюза

- ares2
- старши ентусиаст
-
малко ъпдеит..
оказа се, че го прави само при по студено време..
паля и започва да работи .. пипна ли газта за малко после се объркват нещата?
оборотите забиват и колата гасне..
ако не пипам газта си е ок.. докато позагрее и тръгна..
може ли да е от ТПС? или стъпково?
оказа се, че го прави само при по студено време..
паля и започва да работи .. пипна ли газта за малко после се объркват нещата?

ако не пипам газта си е ок.. докато позагрее и тръгна..
може ли да е от ТПС? или стъпково?
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2