Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Политическа.

Мнение от miro20 » 12 Окт 2014, 11:04

2 правителства свалиха точно тези хора. Как да стане... измисляш си кауза... събираш привърженици или се присъединяваш към съществуваща група и почваш да тормозиш управляващите

Пропусна по важното нещо - трябват ПАРИ.
Всъщност имаме примери за двете неща - алтернативни идеи, но без пари, и... много пари , с популизъм без грам покритие и токровенни лъжи и фантасмагории
Едното е Св.Витков, другото е проекта капутбарек.
:)
Втория е доказателство как не ти трябват нито идеи нито смислени лозунги - просто ПАРИ , а ако нещо не се получава добре - популистки лъжи, па дори взаимно противоречащи се, с МНОГО пари :)

Не знам какво ще се получи тия дни след "консултации", извиване на ръце, и преговори, но вземам да си мисля че идеята за нови избори не е чак толквоа голяма анатема....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Окт 2014, 11:48

Като гледам колко мандата получи диджея -месия и спасител на нацията , няма се учудя ако на следващите избори изберат и магаре за депутат .
ДПС не трябва да се подценяват - нито са изгубили изборите нито се отказват от власта .Според мен в момента просто се пренареждат фигурите задкулисно .Ще припомня хода на ДПС с избора на Пеевски .Твърдя че нито имаха намерение да го правят шеф на ДАНС нито нещо друго.100% беше ясна реакцията срещу тая кандидатура и това сложи началото на края за БСП .Тоест Пеевски беше употребен именно в ролята на дразнител за обществената реакция .Катализатор на краха на БСП защото нова коалция на ДПС с БСП взриви държавата и още в началото стана ясно че няма да изкарат дълго.Второ - атаката срещу КТБ , добре организирана акция за пренареждане на цялата политическа сисетама в полза на ДПС - единствената партия която увеличава политическата си тежест и влияние след тия избори .Въпреки че имат най много депутати ГЕРБ не могат да съставят правителство без ДПС или БСП . Едните отказват коалиция под каквато и да е форма но другите казват че нямат нищо против да подкрепят коалиционно правителство в името на националния интерес :mhihi:
Радановци Барековци Воленовци Първановци в коалиционно правителство с ГЕРБ ще са като като орел рак и щука - твърде нестабилни и опасни а и Бареков играе двойна игра .ББ ще бъде повлечен ако почне да се разпада тоя кабинет а и негативити ще ги отнесе ГЕРБ .Пазарлъците в момента са подкрепата на едната от големите партии .Ако не се договорят "под масата " мисля че коалиционно правителство няма да има .Цензурата е креатура на ДПС така че проводник на техните интереси може да бъде и е ,самия Бареков .В тая ситуация мога да кажа съвсем отговорно че истинския победител в избори 2014г е ДПС и тепърва има да осребрява победата си .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 12 Окт 2014, 17:18

Тук има доста изявени привърженици на всички политически сили представени в парламента.
Нека по един от всяка да сподели,кратко просто и ясно без вметки към минали управления или нападки, как вижда той неговата партия ако е доминираща в едно бъдещо правителство как ще се справи с:

КТБ-проблема е много голям.
Кризата в енергийния сектор в БГ.
Кризата в минодобива.
Кризата в БДЖ,особено транспортната дейност.
Кризата в здравеопазването и контрола над бюджета за здраве който между другото расте все повече всяка година.
Кризата в образовението и неговото качество и признаване на дипломите ни в Европа.срамота е че сме една от малкото страни с масово непризнаване на дипломите ни а сме от 7 години членове на ЕУ.
Назряващата демографска криза и реалната опасност от рухването на пенсионното осигуряване и изплащането регулярно на пенсиите.

Та,господа,дами,тъй като сте много разпалени ,оставяте впечатление у мен ,а аз като непартиен атеист вярващ единствено в шума на парите и умението на един мъж да ги изкарва,та оставяте впечатление че сте чели предизборните програми на всяка една партия която подкрепяте.Кажете коя как ще се справи с всичко това.
Защото аз бих гласувал за някоя партия /а не за някой/ само ако знам какво ще правят след като ги изведа на управленска позиция.забележете колко прости са въпросите ми и даже не държа да ми се обясни дали ще има повишаване на доходите и жизнения стандарт.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Окт 2014, 18:17

Я кажи ти кой си и за кво се бориш преди това, че не знам защо,
но ми напомняш на някой чийто ник също почваше с j ...
преди да го изгонят ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Окт 2014, 18:21

....подкрепяте.Кажете коя как ще се справи с всичко това.....

Справяне - ми звучи като наличност на пари за плащане на държавните разходи по бюджет 2015г в тоя смисъл всички които докопат еврокасичката ще се справят еднакво зле .Тънкия въпрос на заден план защо да гласувам изобщо е "за да не стане по зле " .Ако не вярвате и пренебрегвате реалноста , винаги може да се докаже че има и по -зле. Демокрацията не е вот за наште или ваште ,а постоянно надграждане на добрите практики ,свободи и придобивки за обществото както и постоянна борба със деформациите.Това не се случва в БГ , видяхме че помощ от европа няма да има .Аз се надявам единствено на естествения ход на събитията - а той е промяна на конституцията ,правосъдната система и избирателния закон под обществен натиск и контрол .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 12 Окт 2014, 18:40

K_Ilkov написа:Я кажи ти кой си и за кво се бориш преди това, че не знам защо,
преди да го изгонят ...

:D :D Същото и аз си го помислих

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 12 Окт 2014, 18:59

K_Ilkov написа:Я кажи ти кой си и за кво се бориш преди това, че не знам защо,
преди да го изгонят ...

То голямата сложнотия за човек с поне администраторски функции да ми проследи провайдъра на нет и айпи адреса.
Аз съм човек който заедно с още 50 и няколко други българи живее във Фландрия.Една провинция с площ 1/9 от тази на България,но с 5 пъти по-голяма гъстота на населението.2 милиона души ,минимална заплата 1700 евро на повечето места /12,6 евро на час се плаща дори на Айдън от Пазарджик който вчера е почнал легално работа/.Хората тук живеят средно 81 години.Тук до оня ден нямаше правителство.за пореден път.този път поне на 140-ия ден направиха някакво.Предния път за 840 дена не можаха.ама хората продължават да си живеят средно по 81 години.
Както виждате ми е ясно как се живее без да има действащо правителство.И то не за седмица две.нищо фатално не се случва,даже и цената на диамантите се повишава повече когато няма правителство :mhihi: .Тук че няма федерално правителство не е голяма болка за умиране.Тъй като аналогично на общинските съвети в България си има правителства на общностите ,които във всеки регион се занимават с език, култура и образование (вкл. училища, библиотеки, театри и т.н.) и регионални правителства: въпроси свързани с териториалното устройство и собствеността (регионална икономическа политика, градоустройство, транспорт и т.н.
Никой не е седнал да се тюхка че няма кой какво да му каже от София кое как да се прави.Хората си бачкат.Не се интересуват от политика защото ТУК политиката не е обвързана с бизнеса.Бизнес климата е добър,аз развивам дейност чрез две фирми регистрирани в България и една тук.Първите две години никой не те закача и задушава с данъчни проверки ,притискане,мишо бирата,ваньо митницата,а у..... такива неща тук ги правят криминалните организации а не правителството съвсем наяве.Като си направиш първия милион никой не потрива доволно ръце /защото тук данъка за такива цифри вече е смъртоносен/,напротив идват федерални /държавни демек/ служители които те питат сигурен ли си че толкова наистина искаш да декларираш или не би си променил намеренията да извадиш от тази сума нещо за амортизации и обратни инвестиции,които са необлагаеми и не се търсят.
Та така...... кой съм аз не е ваша работа.важно е кой как мисли за нещата от живота.
Може и да съм същия,може и да не съм.МОже просто да ползваме една и съща точка на достъп една малка българска общност тук от 60 човека бизнесмени,търговци,регионални мениджъри,продавач консултанти,механици,собственици на сервизи и тунинг център,съпруги,майки и деца.......
Тъжно ни е за едно,това е трета по ред политическа тема в тоя форум която ние живо следим,и ...... нищо ново за 265 страници.Кучетата си лаят кервана си върви.
Незнам какво ще прави бъдещото българско правителство и по въпроса с идващата поредна икономичекса криза.Този път не толкова мащабна за целия свят колкото за Европа.На фона на последния анализ на Дойче банк и факта че тук почнаха масово да отпускат фирмени кредити с 0,8% лихва щот стана едно натрупване на банкови капитали без да имат обръщаемост и обръщането на Руската национална банка на всичките и доларови и еврови активи в злато,чудно ми е какво ще роди мозъка на БНБ при нещата които ще се случат след февруари догодина.
Та,докато вие тук спорите кой кой е и зад клавиатурата кой стои,хората бачкат.За себе си,за децата си,за едно по добро бъдеще...........
Или може би властта да баннеш някой от някой си форум е толкова опияняваща :clap:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Окт 2014, 19:22

Аха, ясно ... ти си си :mhihi:

Нито мога да баннвам, нито да проверявам ... за тва си питам
Успех :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Политическа.

Мнение от steeN » 12 Окт 2014, 20:13

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 10:56, променена общо 3 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 12 Окт 2014, 20:19

няма се учудя ако на следващите избори изберат и магаре за депутат .

Едно от малките неща с които съм съгласен с теб .
Само че аз мисля малко по широко - по тази логика до сега се движеше и БСП .
И техния електорат така гласуваше, и трябваше толкова тотлано да се осерат, както с мафиотската си задруга с ДПС, че да светне ДОРИ в главите на тези пенсионери че... тук нещо куца в нашата партия...
:)
ДПС не трябва да се подценяват - нито са изгубили изборите нито се отказват от власта .Според мен в момента просто се пренареждат фигурите задкулисно .Ще припомня хода на ДПС с избора на Пеевски .Твърдя че нито имаха намерение да го правят шеф на ДАНС нито нещо друго.100% беше ясна реакцията срещу тая кандидатура и това сложи началото на края за БСП .

Тук също съгласие ! не може да бъде ! :)
нооо.. само в първото изречение... ДПС наистина е фактор, но нелогичен и незаконен фактор, с прогнозируем манипулируем етнически вот.
Нищо друго не ги крепи - нито идеи, нито кандидати , нито политики, ... - НИЩО . САМО и единствено етнически и лобистки бизнес вот е тяхната сила.
Като един раков тумор, който знаеш че никога няма да се промени , но и трябва да се изреже, защото това е нелогично нездравословно раково образувание за организъма "държава".

За останалото не съм съгласен.
Пеевски въобще не е било тест.
А нагло , безскруполно назначение, в реда на тяхната политика , което обаче предизвика хората.
КТБ-проблема е много голям.

Да, но кои са КТБ ? - банката на ДПС и БСП :)
Скараха се два мафиота - Пеевски и Цв.Василев , и ето на - тотална криза. Щото се скараха двамата които се целуваха на орлов мост - Стани шеф и Наместан. /този минтинг на БСП между другото , пак го направи ДПС с една камара автобуси с цигани/
Това е сорса на проблема, който всички забравиха... че всичко е тотална компроматна задкулисна игра.
Последно май ще се окаже че КТБ въобще не е била толкова зле колкото я описаха... поне не по зле от всички други банки в сектора...
Обаче ?
Хубаво е да си припомним цялата хронология по дни и часове дори , как се разви , и кои лица участваха в това.
Между другото , малко си спомнят, че в.Капитал сигнализира за проблема още в края на миналата година 2013 , че нещо става в тази банка...
ама... ?
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Окт 2014, 20:24

miro20 написа:Последно май ще се окаже че КТБ въобще не е била толкова зле колкото я описаха... поне не по зле от всички други банки в сектора...

Ъхъ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не, че иначе не го правиш ама тука тотално се изложи :kuku:
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 12 Окт 2014, 20:33

Относно тия гниди от дпс - може и конспиративно да звучи, но аз съм 100% сигурен че имат повече гласове от бсп на тези избори, просто нарочно скриха част от вота за да останат трети, защото второто място според мен вече наистина ще докара доста гневна реакция на всички срещу тях. А те искат леко да се клатушкат в сянката и пак амортисьор да го играят и да чопнат малк от властта ако им се даде. Разликата в брой гласове е 18 000, което си е кажи-речи никаква разлика, те са си на едно ниво с бсп, но официалното второ място вече ще е един вид край за тях. Или поне така аз виждам ситуацията :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 13 Окт 2014, 0:36

miro20 написа:Да, и официално е така - 2 млн и 500 са работещите българи навън, 2 300 - в БГ.
Затова и тук бъдещето ни определят нихилистите, мрънкачите, песимистите, немислещи пенсионери, и радващите се на това статукво цигани, турци и останалите манипулирани етнически или финансово електорат
Затова - задължително гласуване, и което е по важно - електронно гласуване.

:clap: :clap: :clap: за Миро
bmw maniak ivo погледни кои хора са гласували за ДПС. Виж им образованието и обществения статус. Че той дори Местан се похвали че са най-популярната партия сред циганите. ДПС имат твърд електорат от околи 500к избиратели (2009 бяха 600 000 но при голяма избирателна активност) това й осигурява винаги около 15% или грубо 35 депутата. Това им е максимума на тях. Когато гласуват 80% поне или около 6.5 млн души, това прави за тях под 10% или около 20 депутата. С 20 резняка в парламента вече нищо не могат да направят. И в последствие с паравилна политика към малцинствата ще отпаднат като партия.
Ама това няма как да стане с "като гласувам нищо не се променя"....трябва всички заедно, а не "на тея избори гласувам ама на другите съм за риба" и така 25 години.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 13 Окт 2014, 1:04

Принципа и организацията в ДПС е наистина уникална.
http://novanews.bg/news/view/2014/10/12 ... %BF%D1%81/
Доста поучително филмче за стройната структурирана организация на мафията ДПС.

Всичките терзания ГЕРБ ли са по големи маскари или БСП или техните производни , реално погледнато са на втори план.
Както съмспоменавал - в една нормална държава без такава етническа мафия, всичките дискусии и скандали около ГЕРБ, РБ, разни по дребни сини , зелени и червени дори , ще е в рамките на нормален политически живот.
Но с такава партия , която работи на съвсем други основи ... няма как да стане.
С такъв тумор в главата, дали ще е ГЕРБерска хрема, или БСП червена треска... или царска жълтеница... е бял кахър.. та държавата си има раков ТУМОР бре хора ! - ДПС
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 13 Окт 2014, 2:24

miro20 написа:Принципа и организацията в ДПС е наистина уникална.
http://novanews.bg/news/view/2014/10/12 ... %BF%D1%81/
Доста поучително филмче за стройната структурирана организация на мафията ДПС.

Всичките терзания ГЕРБ ли са по големи маскари или БСП или техните производни , реално погледнато са на втори план.

Тоя клип ако Левски може да го види ще почне да се обръща в гроба.

Всеки който не е гласувал трябва да му се показва.. все едно изпълняват мисия за превземане на страната, всеки глас си го търсят.. а и хората колко са обединени само, а ние разединени. Да наддадат вой "остроумнците" дето призоваваха да не се гласува, щото м/й лайното и лайното нямало разлика, явно искат фесове да превземат страната.

п.с нищо лично към турци или мюсюлмани, но не и във властта, пише го и в конституцията.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата