М*мичката им тъпи дразнещи ТВ реклами, омръзнаха ми!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Re: М*мичката им тъпи дразнещи ТВ реклами, омръзнаха ми!!!

Мнение от Hito » 11 Окт 2014, 11:16

b.bonev написа:
Hito написа:На фона на всички бездарни реклами на последък, ми направи впечатление една доста зареждаща реклама на ПИБ.
Един колега даже сподели ,че след тази реклама му идвало да изтегли заем от друга банка и да депозира парите в ПИБ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не знам дали е дело на българи, но определено е добра :clap:

Точно пък тази реклама на мен ми идва в малко повече и меко казано ме дразни. "Ние това, ние онова, ние изплатихме 1 милиард за един ден" И всичко това с на хората, а последно и с на държавата парите.

Колега не става въпрос за парите кои на кого и тн.
Става въпрос за самата реклама :idea:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 14 Окт 2014, 7:56

На мен направо ми прилошава от разни реклами, в които пъпчиви тийнейджъри се правят на много отворени и всичко е "яко" и "куул"... Има една подобна на Фанта - Хей, всички вие, които ни пречите да се забавляваме. Хей, досадна съседке... Шини с екстри... Това е играта!

Нямам нищо против напитката, но само като се сетя за рекламата, и ми се отщява. Интересно в каква таргет-група се прицелват с такива реклами? Това сякаш е съчинено за някакви малоумници... Да кажем, че ще излъжат няколко хлапета да си купят по една бутилка, обаче ще отвратят всички останали - каква им е сметката? А има толкова по-свежи реклами на същата напитка - защо не ги пускат тук? Ето например:

http://vbox7.com/play:1130e6be
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Окт 2014, 9:57

Хубава реклама е тази,дето двама се хващат на най-различни басове.
Забавна е и добре направена.
Иначе по повод дискусията дето се завъртя по-горе за идеята на рекламата,за всички тъпи "хрумки"(така съм ги слушал че си казват.."ооо,имам чудесна хрумка" и ти се иде да го изребриш с нещо...),това са дело 90% на рекламната агенция,останалите % са на тея дето я поръчват.
Как стават нещата за да не се объркат хората:
Имаме някакъв рекламодател,той наема рекламна агенция ,която дава "идеята" какво да бъде,рисува един "стори борд" ,който да запознае тези които ще правят рекламата и организира кастинг на артистите,но това не е задължително с кастинга,с две думи рекламната агенция върши около 10% работа.Работата на агенцията е основно каква да е идеята на самата реклама (тоест тъпите реклами са "хрумни" на тези агенции"),а после ги дават за заснемане на някое студио ,което после ги обработва,анимира и тн.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Окт 2014, 16:01

Мен ми е чудно ,като сътворят тия "хрумки" не ги ли пускат първо на някаква тестова група да видят реакции едно друго от публиката ? Има и добри попадения но повечето са пълна творческа импотентност на създателите .Хубаво че много от идейните проекти са на тия дето "поръчват музиката " ама ако след тях по веригата има професионалисти и виждат че продукта е нискокачествен ?! Не мисля че в тая тема пише ограничена извадка от публиката , защото съм забелязал доста хора реатгират с отвращение като тръгне рекламния прозорец .Аз лично скролирам по каналите докато трае рекламата , просто неам нерви да ги изтрая всичките .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Окт 2014, 18:11

Jordana написа:Мен ми е чудно ,като сътворят тия "хрумки" не ги ли пускат първо на някаква тестова група да видят реакции едно друго от публиката ? Има и добри попадения но повечето са пълна творческа импотентност на създателите .Хубаво че много от идейните проекти са на тия дето "поръчват музиката " ама ако след тях по веригата има професионалисти и виждат че продукта е нискокачествен ?! Не мисля че в тая тема пише ограничена извадка от публиката , защото съм забелязал доста хора реатгират с отвращение като тръгне рекламния прозорец .Аз лично скролирам по каналите докато трае рекламата , просто неам нерви да ги изтрая всичките .

Даже идея си нямаш колко са си повярвали тези със "хрумките",смятат че акат злато,а на който не му харесва е "деградирал" тип.
Съвсем сериозно и не си прав,тези дето "поръчват музиката" обикновено нямат идея ,където после "творческият" екип генерира няколко идеи и го убеждават че това е "върха на сладоледа",по едно време имаше вълна в тези агенции на реклами/идеи без никакво послание а чисто със скандална насоченост,в смисъл да е някакво извратено,да е странно...
И защо наши реклами не приличат на чужди,защото за това си трябва акъл и креативност.
Забелязали ли сте че когато всички "умници" излязат в отпуска,телевизиите стават гледаеми,има хубави филми ,интересни документални...е,преди да излязат турските сериали де и когато се върнат от отпуска "избухват" с някакво толкова тъпо предаване че засенчват и канал 1 по глупост.
Какво ли им пречи да правят подобна на тази реклама... ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Окт 2014, 18:58

За мен това е пример за прекрасна реклама. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Окт 2014, 11:41

Бюджетът за тази реклама е колкото на цялото българско кино за миналата година. :mhihi:
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Окт 2014, 12:12

Leon написа:Бюджетът за тази реклама е колкото на цялото българско кино за миналата година. :mhihi:

Добре де, ето една нискобюджетна:
https://www.youtube.com/watch?v=xh7qT8YSTUY

Кратка, забавна и запомняща се... Забележете, че рекламираният продукт се мярка само за част от секундата, за разлика от разни шампоани и дамски превръзки, дето ти ги въртят на цял екран по 15 минути. И все пак запомняш какво ти рекламират, нали?

А за тази да кажете нещо:
http://vbox7.com/play:bb811db661
Excellent! Steven is my name!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Окт 2014, 12:18

Е.Димитров написа:...

Не си съвсем прав. В голям % от случайте, клиента има изискване към рекламната агенция, казва искам това и това, дайте ми предложения. Дават се предложенията и се почва, ще отрежем от това и това, нямаме толкова пари.. Говоря ти от първа ръка :)
Едно едно от кухнята -

https://www.youtube.com/watch?v=gbPYBLO ... be&et_rp=1
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Окт 2014, 14:04

vlado6669 написа:Напълно споделям, че има ужасни реклами и аз кълнях до скоро рекламопроизводителите обаче на маса се запознах с момче работещо в такава фирма и когато се опитах да го захапя на тая тема след 2-3 ракии :mhihi: .. калъч, не е проблема в тях (не, че всички могат да направят гениална реклама, но поне да не дразни). Повечето фирми си идват с идеята, изискванията, първоначалната визия или пък избират (променят) представени им работни версии, с идеята "кой плаща -той поръчва музиката". Та можем спокойно да "благодарим" на "маститите и "ентелигентни" фирмени босове за някои рекламни "недуразумения" :mrgreen:

За съжаление в БГ нещата се получават точно както ти го е описал човека, поради една или друга причина. Казвам го, защото работя в тази сфера и то с една от най-големите рекламни агенции тук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Окт 2014, 20:04

b00st написа:
vlado6669 написа:Напълно споделям, че има ужасни реклами и аз кълнях до скоро рекламопроизводителите обаче на маса се запознах с момче работещо в такава фирма и когато се опитах да го захапя на тая тема след 2-3 ракии :mhihi: .. калъч, не е проблема в тях (не, че всички могат да направят гениална реклама, но поне да не дразни). Повечето фирми си идват с идеята, изискванията, първоначалната визия или пък избират (променят) представени им работни версии, с идеята "кой плаща -той поръчва музиката". Та можем спокойно да "благодарим" на "маститите и "ентелигентни" фирмени босове за някои рекламни "недуразумения" :mrgreen:

За съжаление в БГ нещата се получават точно както ти го е описал човека, поради една или друга причина. Казвам го, защото работя в тази сфера и то с една от най-големите рекламни агенции тук.

Впрочем това + стремежа да се направи реклама за без пари, отлично описва рекламите по телевизията :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Окт 2014, 14:54

Незнам кой как поръчва и кой как ги прави, но рекламите на LIDL са доста добри. Например тази седмица за италианската храна е супер.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Окт 2014, 10:44

Kris написа:Незнам кой как поръчва и кой как ги прави, но рекламите на LIDL са доста добри. Например тази седмица за италианската храна е супер.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

В България само се "адаптират",направени за в Италия мисля

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 136к.с.

Мнение от taniotd » 24 Ное 2014, 20:16

То не е точно реклама,но е подобно....новинарската шапка на БТВ с онези петимата дето я пускат в последно време като съвременни герои.Този по средата онзи пич дето обявяват че е бил гробар.....само на мен ли ми се вижда че е двойник на Лео Меси или наистина има някакво съвпадение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 136к.с.

Мнение от taniotd » 08 Яну 2015, 0:07

Гледам че пак завъртяха миналогодишната реклама на ОМВ за зимният им дизел.Като цяло рекламата ми харесва,там хокей на лед,агитката....ама не мога да разбера защо се мъчат да убедят хората че колата не може да запали заради горивото.Повече от очевидно е че или стартера е повреден или акумулатора му е слаб и е за смяна.То кога не може да завърти като хората и ракетно гориво да туриш все тая :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата