Питане относно газ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 136hp.01"
- Мечтае да кара: E60 535D
Питане относно газ...
Здравейте колеги получи се следния проблем.Когато сутрин подкарам колата студена и вече прехвърли на газ(на 25 градуса)почти е излязла от синята зона ,започва да прекъсва и да няма мощност,изпарителя е хладък а не топъл както трябва да е колата я обезвъздушавах няколко пъти но не се оправя.Като загрее се оправя.Изпарителя ми е монтиран под стъклото на пасажерското място,като водата е вкарана в изпарителя и от там се връща към дросела,та мисълта ми е не трябва ли първо да се върже към дросела и след това изпарителя.И дали изпарителя е твърде на високо и помпата не може да качи течност до него.Незнам какво се случва, помагайте.
колата е 320 м52б20

Re: Питане относно газ...
Температурата за прехвърляне на газ е много ниска-нормално е да чувстваш изпарителя хладен на 25 градуса-все пак ръката ти е по топла в този момент.А с това отопление на изпарителя през дросела кого лъжеш-себе си ли или него?За начало пробвай с по висока температура-би трябвало да се оправи 

- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Какво искаш да кажеш колега с това:А с това отопление на изпарителя през дросела кого лъжеш-себе си ли или него?
- black hawk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525d
Колега температурата за прехвърляне ти е ниска. И аз имах същия проблем. Вдигнаха ми я да прехвърля на 40 градуса и от тогава не съм имал проблем. За дросела немога да ти помогна, но по принцип изпарителя се слага на по ниско ниво от разширителното казанче.
Моя изпарител беше свързан така но когато донастройвах газовата се видя че след 140-150км/ч температурата на газта започва рязко да пада а това не било добре-накратко моята кола започваше да придърпва все едно не и стига гориво.Сега е свързан успоредно на парното и всичко е ОК А защо се лъжеш-при спрял автомобил го пипнеш-а добре той топъл-той се лъже и обръща на газ но при смачкване на педала каква газ отива при инжекторите? 

- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
При 25 градуса газта все още не е в оптимално работно състояние, следователно нямаш оптимално изгаряне и колата се дави...
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
1во вържете изпарителя към парното.2ро вдигнете температурата на обръщане на 35 градуса.3то пиеш една бира за добре свършената работа 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
М50то от личен опит иска 35 градуса , а иначе други коли нямат проблеми , но уви нашите искат загрята газ
П.с. матиза ми прехвърля на 15 градуса и работи перфектно
П.с. матиза ми прехвърля на 15 градуса и работи перфектно

I'm slowly drifting

- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги ще вдигна градусите да видим дали ще се оправи.Ако не иска ще пиша да ми обясните как да вържа изпарителя към парното.Още веднъж благодаря 

- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги повиших температурата на прехвърляне на газ на 35 градуса,не прекъсва но при загряла кола на 90гр изпарителя е топъл,но не врял.Като я сръчкам чак тогава започва да го стопля как си трябва.Незнам
, как да вържа изпарителя директно към парното.Помагайте 

Колега здравей
Погледни си нивото на водата, при мене като падне и по късно преминава на газ. Може да имаш запушване някъде по радиатора или маркучите.
Поздрави
Погледни си нивото на водата, при мене като падне и по късно преминава на газ. Може да имаш запушване някъде по радиатора или маркучите.
Поздрави
Няма начин да няма начин
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Колеги помагайки днес ми се случи ново 20.Карам си колата и ми пищи че няма газ,спирам на газстанцията,зареждам 20лв.и тръгвам ,колата ми прехвърли на газ и от тогава не може да се кара над 2000 оборота,даже и на свободен ход като и подам газ прехвърля и то с лекота без да се мъчи все едно няма газ,а като я оставя да работи но обороти няма проблем.
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
4oki написа:Колеги помагайки днес ми се случи ново 20.Карам си колата и ми пищи че няма газ,спирам на газстанцията,зареждам 20лв.и тръгвам ,колата ми прехвърли на газ и от тогава не може да се кара над 2000 оборота,даже и на свободен ход като и подам газ прехвърля и то с лекота без да се мъчи все едно няма газ,а като я оставя да работи но обороти няма проблем.
Този проблем съм го има, при мен даже по едно време се пръскаха маркучите на газта...Заведох колата на газаджия и се оказа, че редуктора (изпарителя) вдига прекалено голямо налягане и единственото решение бе смяната му...
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Как така голямо налягане,нали има винт който определя налягането в изпарителя.Моето налягане беше направено на 1.25
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2