Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Демирев » 06 Окт 2014, 20:27

А защо не търсиш фейсовия 320 D Комън рейл 150 к.с.?

Не един път съм писал че няма нужда чак от 330 - но пък и 115-118 коня 180-190Нм. - са много умряла работа извън града!
По принцип като мощност и въртящ момент и стария 320 д е добър в ускорение - но е голям трошляк и затова най-оптималното е новият 320д 150 коня.
А за бензин който ще се газифицира поне 170 коня си трябва че да не е охлюв.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар

Мнение от manikaaa » 06 Окт 2014, 21:39

за вървежа добре , говорим за здравина и надежност ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Окт 2014, 21:58

snaiperist0 написа:http://www.cars.bg/c855814

Я споделете мнение за тази липсите и капака ги видях , по ВИН излиза че е нямала М паркет всичко е слагано излежда ми достойна :angel:

Тва без двигател да го вземеш, пак е оферта :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Окт 2014, 23:36

А да не би да има проблем с технотеста че да стои с USA номера или по-точно да е скъпо прехвърлянето към бг. регистрация...
- колата да няма платено мито и акциз за стока от САЩ?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Окт 2014, 0:33

Демирев написа:А защо не търсиш фейсовия 320 D Комън рейл 150 к.с.?

Не един път съм писал че няма нужда чак от 330 - но пък и 115-118 коня 180-190Нм. - са много умряла работа извън града!
По принцип като мощност и въртящ момент и стария 320 д е добър в ускорение - но е голям трошляк и затова най-оптималното е новият 320д 150 коня.
А за бензин който ще се газифицира поне 170 коня си трябва че да не е охлюв.

Първо кой 318д
Второ м47д20 е 114 кс и 265нм
После има м47туд20 - 114кс и 280нм
Къде ги видя тея 180,това да не е бензин..
После 318/н46 не се дава въобще на 320д дори и фейслифт...така,че до там с бързия голям дизел 320д
318д с мапче,минава 140кс и става приятна кола..

Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Окт 2014, 9:30

Демирев написа:А да не би да има проблем с технотеста че да стои с USA номера или по-точно да е скъпо прехвърлянето към бг. регистрация...
- колата да няма платено мито и акциз за стока от САЩ?

Тъй като митото е солено, търговците го плащат чак на капаро. После се минава Технотест. Такава кола най-добре да се купи регистрирана на български номера и после да си я прехвърлиш.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от pu6eka » 07 Окт 2014, 13:00

Колеги какво ще кажете за тази 330-ка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7pp7m0 имам голямо желание да я взема какво бихте ме посъветвали струва ли си?

Потребител
Аватар

Мнение от prpavlov » 07 Окт 2014, 15:23

Здравейте,

Дойде време и аз да мина към BMW. От скоро се оглеждам за 325Ci за около 7 хиляди. Ходих да карам тази и ми хареса като интериор, удобство и мощност. Сега въпросът е какво да гледам за да не купя някой боклук?

Може ли да ме насочите какво да следя? Къде са проблемните точки на този модел? Какво най-често се чупи? Бихте ли си купили този модел ако бюджета ви е 8 хиляди?

Друго от което се интересувам е дали можете да предложите конкретна кола за покупка. Ако да - коя точно и защо?

До Администраторите (ако не сте админ, не е нужно да го четете):

Когато видях заглавието на темата реших, че това е мястото където ще има информация от типа: "при еди-кой си модел трябва да се внимава с това и това". Разбирам, че всяка кола е индивидуална и трябва да се гледа всичко, но след като сте пуснали такава, тема би трябвало да има нещо общо, с което да се внимава.
От друга страна, забелязах че темата е прехвърлена с цел изчистване на спам-а. За съжаление тази "нова" тема пак е с 350 страници и аз като нов потребител нямам нито времето, нито желанието да изчета всички тези постове и да се надявам, че накрая ще ми стане ясно какво да гледам и къде да внимавам. Обзалагам се че никой не е прочел всеки един пост!
Моето предложение е да се раздели тази тема. Сегашното заглавие обхваща прекалено голям диапазон от хора и всички те пишат тука, защото няма къде другаде или поне не знаят къде да пишат. Може тази тема да се раздели така:
1. Тема 1. Съвети при избор на Е46
2. Тема 2. Въпроси при избор на Е46

Така хората които имат ценна информация за споделяне ще пишат в 1-вата тема. Самото име съдържа "Тема 1", което ще привлече най-новите потребители автоматично. А тези, които не са намерили информацията в Тема 1 ще питат в Тема 2. Това означава, че ще се налага преместване на постове от 2-рата тема в 1-вата, но в крайна сметка нали за това са администраторите. Обърнете внимание, че в даден момент 1-вата тема ще е достатъчно изчерпателна, точна и пълна информация и втората ще стане излишна. Евентуален спам и оффтопик ще отива в Тема 2 в процеса на събиране на информация, което означава че когато се премахне 2-рата ще си отиде и спама. Още повече, можете да зададете шаблон на постовете в 1-вата тема (по подобие на секцията за покупко-продажба). Така вичко ще е подредено.

Моля думите ми да се приемат като съвет, а не като критика или подигравка.

Благодаря за отделеното време и внимание!
--Поздрави,
Павлов.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 07 Окт 2014, 16:50

Мисля, че този мотор се монтира при коли след фейслифта, а тази е преди, може и да бъркам. Годината също е съмнителна.
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Окт 2014, 17:18

м54 си го има преди фейса
годината вече ясно, че ВИН-а ще си каже

pu6eka написа:Колеги какво ще кажете за тази 330-ка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7pp7m0 имам голямо желание да я взема какво бихте ме посъветвали струва ли си?

изглежда добре наистина, ама дали си заслужава :dunno:
зависи от техническото състояние и дали е обръщана,
че вече така са се изпедепцали, че може и да не си личи хич ... искай ВИН

ходи и гледай като ти харесва и те устройвят парите, в това състояние и екстри не са много така или иначе

prpavlov написа:ако не сте админ, не е нужно да го четете

Не съм, ама реших да прочета :mhihi: ...
Идеята не е никак лоша, но няма кой да го извърши този епохален труд ...
Админите са потребители като всеки от нас, и не мисля, че е редно да им вменяваме в задълженията
да следят и отсяват ценното от писанията на хиляди хора и да го систематизират така, че да е удобно
за всеки влязъл във форума вчера днес да е прочел за 5 мин. и да знае всичко

Знам, че не е приятно да минеш през 350 страници булшит за да отсееш 20 читави мнения, но това е положението ...
Всички, които имат знания са минали по тоя път + собствения опит - ползваш търсачката и тва е ...
С времето ще се научиш и чии мнения да четеш и така ...

Ако искаш да допринесеш извади дадените съвети и ги остави да ги прегледа някой и да ги качи във важна тема :dunno:
Последна промяна K_Ilkov на 07 Окт 2014, 17:35, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 07 Окт 2014, 17:29

K_Ilkov написа:м54 си го има преди фейса
годината вече ясно, че ВИН-а ще си каже

pu6eka написа:Колеги какво ще кажете за тази 330-ка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7pp7m0 имам голямо желание да я взема какво бихте ме посъветвали струва ли си?

изглежда добре наистина, ама дали си заслужава :dunno:
зависи от техническото състояние и дали е обръщана,
че вече така са се изпедепцали, че може и да не си личи хич ... искай ВИН

ходи и гледай като ти харесва и те устройвят парите, в това състояние и екстри не са много така или иначе

Десняче е ;)

И 11 500 за десняк са прекалено много (мое мнение)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Окт 2014, 17:36

така си и помислих ама не съм чак толкова про :mhihi: :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Окт 2014, 18:48

UBAH5 написа:Мисля, че този мотор се монтира при коли след фейслифта, а тази е преди, може и да бъркам. Годината също е съмнителна.

слага си се, както казаха. Все пак м52 се спира от производство началото на 2000г.
забелязал съм че на префейсовите коли с м54 дръжките се отварят нагоре (като на фейсовите), това за седан и комби
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i

Мнение от Ferdi_mruvkata » 07 Окт 2014, 19:18

Днес гледах този автомобил... http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7pfjup

имам едно питане - джантите оригинални БМВ ли са? Ако да кой стил се водят. Тея са 17ки, по вин излизат BMW light alloy wheel spider spoke 136, ама като потърся по ВИН нямат общо с тези от снимките?

и другото... собственика тръгнал да слага газ, ама после я махнал защото не могли да я настроят ?!?! та седи зареждачката и некви инжектори ли са , незнам кво на двигателя.
Имаше М волан и М лост, които не ги пише във Вин -а. Изобщо нищо Мково не ми се стори да има...

Това на ауспуха истинско ми излгежда леко грозно, има ли вариант да е фабрично ?

Като цяло това което е по ВИН е истинско ... останалото.

имаше лек странен шум като се подаде леко газ и се задържат оборотите на към 900-1000...

Та некой коментар и по въпросите ще са ми полезни. Благодаря

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 07 Окт 2014, 19:51

Ferdi_mruvkata написа:Днес гледах този автомобил... http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7pfjup

имам едно питане - джантите оригинални БМВ ли са? Ако да кой стил се водят. Тея са 17ки, по вин излизат BMW light alloy wheel spider spoke 136, ама като потърся по ВИН нямат общо с тези от снимките?

и другото... собственика тръгнал да слага газ, ама после я махнал защото не могли да я настроят ?!?! та седи зареждачката и некви инжектори ли са , незнам кво на двигателя.
Имаше М волан и М лост, които не ги пише във Вин -а. Изобщо нищо Мково не ми се стори да има...

Това на ауспуха истинско ми излгежда леко грозно, има ли вариант да е фабрично ?

Като цяло това което е по ВИН е истинско ... останалото.

имаше лек странен шум като се подаде леко газ и се задържат оборотите на към 900-1000...

Та некой коментар и по въпросите ще са ми полезни. Благодаря

Джантите мисля са style 78
Скоростния лост - няма нищо общо с Мков,сменен е стикера отгоре,който дори не е ОЕМ
Имаш М мулти волан - като не излиза по вин даже е бонус,виж обратното е кофти :)
Накрайника е тип илиенци няма нищо оригинално

На мен ми харесва,черен таван с шибидах,особено при комби е рядко...колата на пръв поглед изглежда добре

ПредишнаСледваща

Назад към E46