РЕШЕНО! Има ток, но не пали някой път се чува Цък
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
РЕШЕНО! Има ток, но не пали някой път се чува Цък
Здравейте колеги изчетох всички мнения, но искам пак да Ви попитам за няколко неща. Понеже колата е м43 316 седан 97 год, имаше трудно палене от 1 седмица заредих акумулатора и специално ходих да го замерят и проблема не е явно в него. Мизерията е от седмица, като ми направи впечатление, че когато въртя се чува като едно бълбукане или мъчене някъде в таблото? Помислих за масата и кабелите и тези които са на двигателя и стартера и ги зачистих и огледах, почистих клемите и на акумулатора и така. Колата сутринта запали нормално и след първото ми гасене край лампите вътре светят ток има но не завърта дори, на 20 опита се чува по един път цък и до там. Понеже на бутане пали реално на 2 метър питането ми е ако е заминал клемореда или там ключа с чипа (имобилайзера) дали ще запали или пак няма. За да знам къде по лесно да се ориентирам да я карам за стартер или при ключар, сега видях, че колегите са писали евентуално да е реле доколкото разбрах номер 2 и се сетих за един голям бушон под волана мисля, че беше 75А той ли е за запалването? Забравих да спомена, че момчетата който провериха акумулатора казаха, че в момента, когато се опитвам да запаля реално не му показва, че има консумация на ток (не дърпа ток от акумулатора за да запали) - това днеска преди около час. а когато аз мерих миналата седмица, защото все пак палеше ми показва от порядъка на 10, което пак не е много, но все пак трябва да завърти поне. Благодаря за вниманието
Последна промяна no.breaks на 30 Сеп 2014, 21:25, променена общо 1 път
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Има ток, но не пали някой път се чува Цък, друг път не?
Виж дали стига ток до стартера ... най -вероятно там е проблема , щом чуваш "цък" , може шалтера/бубината да е заминала , може да са се разхлабил ивръзките към шалтера ...
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Хвани някой приятел да мери с мултицед напрежението на клемите на акумулатора, докато ти въртиш ключа.
Реално може да ти показва, че е зареден, но като врътнеш ключа и да пада на 6-7 волта.
Лампите светят, но стартера не върти и цъка. Поне при мен това беше проблема преди около 2 месеца
Виж също дали са ти стегнати добре клемите на акумулатора и дали не са окислени
Реално може да ти показва, че е зареден, но като врътнеш ключа и да пада на 6-7 волта.
Лампите светят, но стартера не върти и цъка. Поне при мен това беше проблема преди около 2 месеца

Виж също дали са ти стегнати добре клемите на акумулатора и дали не са окислени

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите, значи на първо време да отхвърля ключа, относно акумулатора е зачистен и мин седмица показваше 10V някъде като въртях ключа да запали и палеше, а този с акумулаторите преди около 2 часа каза, че едва ли не седи на 0 и нищо не дърпало ток от акумулатора (т.е. стартера)
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Вземи една тачка по яка и чукни един път 2 пъти стартера може четките да са тотал аз за това се сещам най - напред,а и щом пали с бутане 

- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
РЕШЕНО!! Има ток, но не пали някой път се чува Цък, друг път
Проблема е решен. Оказа се, че явно миналата седмица откакто почна стартера да издава странни звуци се оказа, че се е счупил редуктора вътре и като цяло беше леш. Наложи се подмяна с друг стартер втора употреба, който беше рецикиклиран за сега всичко е наред и работи. Та така не знам кое е довело до това положение, но като съвет, ако и вашия стартер почне да издава такива звуци по-бързо го отворете и ако може да се оправи, за да се мине по-тънко с парите. Поздрави 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: РЕШЕНО! Има ток, но не пали някой път се чува Цък
ще го добавя тук само за да го има като инфо защото симтомите са много сходни..
при лоша маса на мотора прави същите мизерии.. аз заради това си рециклирах стартера.. като го монтирах доволен и завъртях ми стана лошо..
та пуснал съм допълнителна маса за да е сигурно че онази отдолу няма да корозира
при лоша маса на мотора прави същите мизерии.. аз заради това си рециклирах стартера.. като го монтирах доволен и завъртях ми стана лошо..
та пуснал съм допълнителна маса за да е сигурно че онази отдолу няма да корозира
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
да и моя съвет е преди да се стигне до процедурата със сваляне и рециклиране да се прегледат масите, както процедирах и аз. Даже размених и акумулаторите, за по-сигурно. Иначе тази масата на стартера наистина корозира много, както беше и моята. Не знам при другите колеги как е, но аз все разчитах, че е нещо акумулатора, защото преди около 3 год. моя стария като беше заминал се получаваше нещо много подобно, давам контакт, лампи светят всичко 6, а дори не искаше да завърти и малко, не цъкаше и нищо не правеше.
- footballer's wife
- Потребител
-
Здравейте, колеги!
Реших да пиша в тази тема, за да не отварям нова.Ще се опитам да ви обясня какъв е проблемът.Колата ми е 316i, компакт, 94г.(M43B16) и в петък след достатъчно мотане насам-натам, спрях само за 5 минути до едно кафе.Качвам се, за да си ходя, въртя, ама не пали...само се чува цъкане, има ток(аларма, фарове бачкат), но не ще.Пробвах още 2 пъти да запаля и не иска, и помолих да ме бутнат-запалих.Прибрах я в гаража.Днес тръгвам да паля-пак същото.Бутнаха ме и запалих.Преди това дойде един приятел-майстор и гледа от какво може да е.Каза ми, че най-вероятно е от четките на стартера.Сега да уточня, че акумулаторът е на 1 година, колата се кара редовно, по принцип до онзи ден палех от раз, миналата зима не ми е давал никакви ядове и в най-големите студове.Изчетох доста теми и установих, че може да са доста неща и то все свързани със стартера, ама не знам какво да предприема.Възможно ли е да е от клемите на акумулатора или пък да е нещо от него, въпреки че е нов и има ток?Освен да пробвам с друг акумулатор или някой да ми даде ток, за да се разбере; да извикам някой с мултицет...Да чукам ли по стартера утре с некое дърво
?Дайте всякакви варианти, дори и най-лошите и колко солено може да излезе всичко? 
Реших да пиша в тази тема, за да не отварям нова.Ще се опитам да ви обясня какъв е проблемът.Колата ми е 316i, компакт, 94г.(M43B16) и в петък след достатъчно мотане насам-натам, спрях само за 5 минути до едно кафе.Качвам се, за да си ходя, въртя, ама не пали...само се чува цъкане, има ток(аларма, фарове бачкат), но не ще.Пробвах още 2 пъти да запаля и не иска, и помолих да ме бутнат-запалих.Прибрах я в гаража.Днес тръгвам да паля-пак същото.Бутнаха ме и запалих.Преди това дойде един приятел-майстор и гледа от какво може да е.Каза ми, че най-вероятно е от четките на стартера.Сега да уточня, че акумулаторът е на 1 година, колата се кара редовно, по принцип до онзи ден палех от раз, миналата зима не ми е давал никакви ядове и в най-големите студове.Изчетох доста теми и установих, че може да са доста неща и то все свързани със стартера, ама не знам какво да предприема.Възможно ли е да е от клемите на акумулатора или пък да е нещо от него, въпреки че е нов и има ток?Освен да пробвам с друг акумулатор или някой да ми даде ток, за да се разбере; да извикам някой с мултицет...Да чукам ли по стартера утре с некое дърво

- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
Еми аз казах, проверяваш масите на мотора, смени ако искаш акумулатора... но спред мен е в стартера проблема, най соления вариант ще е евентуално 150лв. със сменен стартер втора употреба и рециклиран. Горе долу стартер 2-ра ръка може и за около 50лв. да се вземе да го рециклираш за още 50лв и за работа 50лв. Ако се прави стартера според мен е редно да се рециклира всичко по него.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
footballer's wife написа:Преди това дойде един приятел-майстор и гледа от какво може да е.Каза ми, че най-вероятно е от четките на стартера.
Добре , колега , щом майстор ти е казал , че проблема е в четките , значи вероятно е там ..... едва ли ние , които не сме видели на място ще дадеме по -адекватно мнение , от човека , който е видял на живо ....
Щом чуваш само цъкане , проблема е в токовете - както вече беше казано може да няма добра връзка на масата , може шалтера/бубината да е заминал , може четките да са се свършили .... И да го биеш с дърва , железа и каквото и да било друго ефекта ако изобщо го има , няма да е траен .... Прегледай си масата на мотора , прегледай връзките към стартера , ако са наред , сваляй стартера и вътре ще се види какво е ....
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
no.breaks написа:Еми аз казах, проверяваш масите на мотора, смени ако искаш акумулатора... но спред мен е в стартера проблема, най соления вариант ще е евентуално 150лв. със сменен стартер втора употреба и рециклиран. Горе долу стартер 2-ра ръка може и за около 50лв. да се вземе да го рециклираш за още 50лв и за работа 50лв. Ако се прави стартера според мен е редно да се рециклира всичко по него.
Колега, прочетох няколко пъти поста ти но не мога да включа какви са ти съображенията да се купува втори стартер(2-ра ръка) който да се рециклира ? Какво пречи да рециклира неговия си стартерт?
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
Като отвориш стартер ще видиш какво може да се случи вътре, за да не може да се рециклира стария. Бях написал, че ако се нуждае само от смяна на четки примерно е ОК, но на моя се беше счупил редуктора и за това беше непоправим, Моя стартер преди години го рециклираха и беше ок, до момента когато спря да пали и може би, ако го бяхме отворили веднага щеше да може да се оправи, а не да се търси друг 

13 мнения
• Страница 1 от 1