Евтин турбо проект

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Re: Евтин турбо проект

Мнение от ozBMW » 25 Сеп 2014, 17:35

Нямах предвид теб колега,а колегите дето казват че е умряла тая 20-ка :lol: И че имало какво още да се пипне, иска и така на татък.... То винаги ще има какво още да се подобри,ама колкото повече,толкова повече :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 25 Сеп 2014, 19:12

host написа::roll: колега... моите постове са положителни за труда дето си хвърлил, не ги приемай като критика. Нека има и различни проекти като твоя.. да се вижда нещо нестандартно и по-различно.

:driving: и да не ти пука, щом те кефи и държи.

+1
Но трябват дюзи и настройка :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Сеп 2014, 21:28

Jordana написа:Я някой от знаещите да обясни с тия 150сс инжектори и стокова електроника колко коня теоретично вади тая 20ска на 0.5 бара ?
Щото аз си мисля че във високите като почне да надува е по умрела и от стоков вариант ,ама де да знам :dunno:

Аз пак да си задам безинтересния незначителен въпрос - откъде по дяволите вади коне на 28ца тая кола ,след като е със стокови инжектори и стокова електроника нито ремапвана нито нищо ?
Ако щете и 20се турбиники от субару и сложете все тая , горивото е като за 150 к.с и ако щете вярвайте ако щете не ,тая тема е обида за всеки който поне малко има понятие от тия неща .Автора да обясни как постига повишаване на мощноста без нужното гориво ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Сеп 2014, 22:11

Изображение

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Сеп 2014, 0:13

Турбокомпресор ТД 04 -11G от въпросния ТДС .Първата карта на това турбо която хващам , 0.14 м3/сек дебит на 0.5 бара и почти извън картата с 60% ефективност .8.4 м3 въздух или 10.4 кг в минута .Нужното гориво за това при стехиометрия 14.7 :1 си го сметнете и ще разберете защо е още здрав тоя мотор .То просто не влиза достатъчно въздух за да го обедни и строши подобаващо.
За 200 к.с му трябват поне 0.8 бара с подобаващ дебит на турбото а не тая мижава турбинка и инжектори поне 300 сс на 85% товар .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 26 Сеп 2014, 13:42

ogata написа:Изображение

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 26 Сеп 2014, 14:58

Jordana написа:
Jordana написа:Я някой от знаещите да обясни с тия 150сс инжектори и стокова електроника колко коня теоретично вади тая 20ска на 0.5 бара ?
Щото аз си мисля че във високите като почне да надува е по умрела и от стоков вариант ,ама де да знам :dunno:

Аз пак да си задам безинтересния незначителен въпрос - откъде по дяволите вади коне на 28ца тая кола ,след като е със стокови инжектори и стокова електроника нито ремапвана нито нищо ?
Ако щете и 20се турбиники от субару и сложете все тая , горивото е като за 150 к.с и ако щете вярвайте ако щете не ,тая тема е обида за всеки който поне малко има понятие от тия неща .Автора да обясни как постига повишаване на мощноста без нужното гориво ?

Колега прочети първо целата тема па тогава пиши. :no: Какво да обяснявам как се постига повишаване на мощноста,качил съм снимки написал съм какво съм направил качил съм и клипове,па от къде идва тая мощност не знам :dunno: А и скоро с един познат с е46 2.8 се засякохме на един светофар един до друг,ама не сме се разбирали да се пускаме и тръгна той нормално,тръгнах и аз и той започна да дава газ от там и аз и до следващия светофар мойта предница беше на неговите задни врати :dunno: Са ще кажете че тая 2.8-ца не е в час сигурно :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 27 Сеп 2014, 3:34

Интересна темичка :) Колега после защо не ги замерихте да се види все пак разликата със сток 2.8, макар и е46?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 29 Сеп 2014, 18:28

Ще ги замерим скоро,че нямаше време тогава ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 30 Сеп 2014, 19:44

Следя с интерес темата ама гледайки клиповете нищо не ме впечатлява. Сложете ги с някоя друга кола та да си проличи върви ли не върви ли. Така сниман километража не изглежда нещо по-различно от другите 20-ки. Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 30 Сеп 2014, 20:45

:yes: А я кажете как стоят нещата с газов инжекцион?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Окт 2014, 20:11

Не се занимавай с глупости .Газта е само да ти е евтино ,в твоя случай нищо няма да изкараш повече на 0.5 бара .Сега си сложи една мега и си реши проблема с управлението та тоя мотор .Ако наистина караш със 0.5 бара ще получиш пълната сила на мотора и можеш да сложиш високомни инжектори ако наистина са ти а подръка.В момента инжекторите ти работят на 85% PWM със стоковото ЕКУ .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 04 Окт 2014, 22:35

Jordana написа:Не се занимавай с глупости .Газта е само да ти е евтино ,в твоя случай нищо няма да изкараш повече на 0.5 бара .Сега си сложи една мега и си реши проблема с управлението та тоя мотор .Ако наистина караш със 0.5 бара ще получиш пълната сила на мотора и можеш да сложиш високомни инжектори ако наистина са ти а подръка.В момента инжекторите ти работят на 85% PWM със стоковото ЕКУ .

Мегата не знам да решава проблеми, тя само ги увеличава.Въпреки че, за тоя бюджетен проект не знам дали ще се купи по-скъп стендалоун, но съм виждал някфи PnP екута на сносни цени, разбира се на доста непопулярни марки, но според мен са по-добър вариянт от еку, което не може да поддържа празен ход, и му е трудно да чете Ламбда Сонда в Open Loop режим.Да не говориме за омешаните данни по таблиците, което много хора твърдяха, че било отстранено вече, и точно същото се случи с една мега преди 2 месеца, и то на човек, който ме убеждаваше, че "вече е направена как си треа".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Окт 2014, 0:32

Tuning with MegaLogViewer VE Analysis това е за такива дето не разбират от настройки .Върши перфектна работа .За какви проблеми говориш дето мегата ги увеличава ?
То всичко общо взето става с пари ,ама като сте казали евтин турбо проект не значи да е без пари .С тая газ ако успее да настрои нещо ми се обадете .Освен да изтича през мотора с разход 20-25 литра нищо друго не може да стане в такъв сетъп .Аз не съм чак специалист по мегата ,ама за газта мога доста да напиша щото съм карал 2 години със стокова ЕКУ на газ и съм минал на мега точно щото не стават нещата както трябва в тая комбинация .Вместо да дава 1000лв за ГИ по добре да си смени инжекторите и да си сложи читава електроника ,ама тогава ще почнат проблемите с това кекаво турбо така че оправяйте се бюджетно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ис-требител

Мнение от BIRICHKA » 05 Окт 2014, 8:46

Jordana написа:Tuning with MegaLogViewer VE Analysis това е за такива дето не разбират от настройки .Върши перфектна работа .За какви проблеми говориш дето мегата ги увеличава ?
То всичко общо взето става с пари ,ама като сте казали евтин турбо проект не значи да е без пари .С тая газ ако успее да настрои нещо ми се обадете .Освен да изтича през мотора с разход 20-25 литра нищо друго не може да стане в такъв сетъп .Аз не съм чак специалист по мегата ,ама за газта мога доста да напиша щото съм карал 2 години със стокова ЕКУ на газ и съм минал на мега точно щото не стават нещата както трябва в тая комбинация .Вместо да дава 1000лв за ГИ по добре да си смени инжекторите и да си сложи читава електроника ,ама тогава ще почнат проблемите с това кекаво турбо така че оправяйте се бюджетно :mhihi:

Е да де, ама нали момчето иска след като ги даде тия 1000 лева, после да ги избие от цената на горивото.
Реално ако се подбере правилната газова (с правилните инжектори, изпарител и процесор) колата ще тъгне повече отколкото сега на бензин, но трябва да го направи и настрои човек, който наистина знае какво прави.
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net

ПредишнаСледваща

Назад към E36