Покупка на Premium Selection от Германия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- irc84
- Потребител
-
- Кара: BMW F30 320d xDrive, BMW G30 530i
- Мечтае да кара: Хеликоптер
- Детайли за колата: J457416
Покупка на Premium Selection от Германия
Здравейте колеги шофьори,
Пускам тази тема, защото вече сериозно реших да пътувам до Германия и от там да взема кола от официален дилър. Тук няма да разпитвам за мотори, екстри и тн. защото изчетох по доста форуми и най ми харесва и приляга 530d xDrive. Избрал съм колата и сега контактувам с дилъра в Германия http://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfahrzeuge/gebrauchtwagenboerse.html
Та да дойдем на въпроса, някой взимал ли е така кола знае ли как стават горе долу нещата, този Premium Selection наистина ли е толкова надежден, от дилъра твърдят, че е все едно нова кола
. Досега съм купувал само нови коли от представителства в България, става въпрос за Шевролет, Хюндай и Опел и малко ме притеснява че все пак това е 3+ години автомобил на доста сериозни пари. Ако някой е правил такава сделка да сподели трябва ли нещо да се гледа по колата или мога да се доверя на дилърите, склонни ли са немците на пазарлък, поне разходите за самолет, хотел и обратното връщане да се покрият, тук в бг дали ще ми признават гаранцията, че немците твърдят, че не е проблем, ама знае ли човек в БГ.
Благодаря предварително за всички мнения и хубава неделя на всички!
PS: Само да добавя, че досега не съм карал BMW, бил съм с VW Passat 1.9TDi, Audi A6 2.5TDI, Ford Mondeo 1.8CDTI, Chevrolet Epica и Captiva 2.0d, след инцидент епиката отиде на тотал щета и вече реших вместо нов опел или хюндай да взема нещо "по така", голямо двуомене беше между e class 350cdi по програма junge Sterne и 530xDrivе по Premium Selection и избрах второто
Пускам тази тема, защото вече сериозно реших да пътувам до Германия и от там да взема кола от официален дилър. Тук няма да разпитвам за мотори, екстри и тн. защото изчетох по доста форуми и най ми харесва и приляга 530d xDrive. Избрал съм колата и сега контактувам с дилъра в Германия http://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfahrzeuge/gebrauchtwagenboerse.html
Та да дойдем на въпроса, някой взимал ли е така кола знае ли как стават горе долу нещата, този Premium Selection наистина ли е толкова надежден, от дилъра твърдят, че е все едно нова кола

Благодаря предварително за всички мнения и хубава неделя на всички!
PS: Само да добавя, че досега не съм карал BMW, бил съм с VW Passat 1.9TDi, Audi A6 2.5TDI, Ford Mondeo 1.8CDTI, Chevrolet Epica и Captiva 2.0d, след инцидент епиката отиде на тотал щета и вече реших вместо нов опел или хюндай да взема нещо "по така", голямо двуомене беше между e class 350cdi по програма junge Sterne и 530xDrivе по Premium Selection и избрах второто

"Live fast, die young, and have a good-looking corpse"

Re: Покупка на Premium Selection от Германия
Реално по-сигурно място от premium selection за бмв втора ръка няма. Колите са проверени преди се пуснат за продажба. Гаранцията, че няма да се прецака нещо след като я купиш е никаква (но нали за това е гаранцията). Едно е сигурно, в момента на покупка няма скрити и покрити дефекти.
Гаранцията която дават важи във всички дилъри, освен ако не е някаква специална.
Гаранцията която дават важи във всички дилъри, освен ако не е някаква специална.
Ако автомобила е 3+ години, международната двугодишна
гаранция е изтекла и ако е така няма да може да се
удължи. /освен ако не е удължена предварително/
Вероятно ще има някаква Евро плюс,
така ли се казваше, само на основните детайли, двигател,
ск. кутия.
Поне така беше при мен, с тая разлика, че аз
я взех малко преди да изтече двугодишната и имах
опция да я удължа официално от БМВ тук в България,
но цената след като не е взета от Б-я беше убийствена,
по памет... около 3000 евро за 3 години и до 120 000 км.
Съвет: Питай в някой представител първо и ако имаш
шасито тай - добре!
гаранция е изтекла и ако е така няма да може да се
удължи. /освен ако не е удължена предварително/
Вероятно ще има някаква Евро плюс,
така ли се казваше, само на основните детайли, двигател,
ск. кутия.
Поне така беше при мен, с тая разлика, че аз
я взех малко преди да изтече двугодишната и имах
опция да я удължа официално от БМВ тук в България,
но цената след като не е взета от Б-я беше убийствена,
по памет... около 3000 евро за 3 години и до 120 000 км.
Съвет: Питай в някой представител първо и ако имаш
шасито тай - добре!
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Купувайки от програмата Premium Selection получаваш 2г/100000км международна гаранция от датата на повторно закупуване. Един вид ти "подаряват" удължаването на пълната заводска гаранция. По програмата BMW Used Cars не се полага гаранция, ако не е подновена от предния собственик в сроковете за това.
- irc84
- Потребител
-
http://partner.gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/Details/1044375/1
Това е работещ линк от сайта на дилъра. Сега видях че горният праща към общото търсене. Към vasil67: Колега кой номер да искам този на шасито ли? Той ли е Vin номера? Като го взема и с него в Бова могат да проверят колата? Иначе немеца сега ми писа, че я дават с една година Europa Plus Garantie, Unfallfrei, in gutem Zustand, дано всичко да е вярно
. Обясни че ще ми върнат ДДС в момента, в който колата напусне Германия и те получат документ за това. Някой възстановявал ли е по този начин данъка?
Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!
Това е работещ линк от сайта на дилъра. Сега видях че горният праща към общото търсене. Към vasil67: Колега кой номер да искам този на шасито ли? Той ли е Vin номера? Като го взема и с него в Бова могат да проверят колата? Иначе немеца сега ми писа, че я дават с една година Europa Plus Garantie, Unfallfrei, in gutem Zustand, дано всичко да е вярно

Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!

Да vin номера искай и питай в Бова.
Именно и при мен беше такава гаранцията Europa Plus Garantie
не се наложи да я ползвам, но това не е истинската БМВ гаранция,
която виждам че е изтекла и не е официално продължена
А за ДДС-то имах случай при по предишна кола, само че аз я взех
още от там на фирма и те не начислиха ДДС 19%, но пък по късно
някъде след 2 г. я прехвърлих и си го платих кат поп в пълен размер,
но твоя случай е по-различен.
Успех с покупката.
Именно и при мен беше такава гаранцията Europa Plus Garantie
не се наложи да я ползвам, но това не е истинската БМВ гаранция,
която виждам че е изтекла и не е официално продължена

А за ДДС-то имах случай при по предишна кола, само че аз я взех
още от там на фирма и те не начислиха ДДС 19%, но пък по късно
някъде след 2 г. я прехвърлих и си го платих кат поп в пълен размер,
но твоя случай е по-различен.
Успех с покупката.
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
То и премиум селекшън не е баш гаранция. От скоро вече е със самоучастие. Демек да я ползваш само ако изтропа нещо по-сериозно.
Не че немците ще те излъжат, но аз бих я взел на фирма тук.
Проучи дали ако е ГТ, дали няма да можеш да ползваш ДДС кредит.
Не че немците ще те излъжат, но аз бих я взел на фирма тук.
Проучи дали ако е ГТ, дали няма да можеш да ползваш ДДС кредит.
Супер е колата откъм екстри и двигател. 3.0D е много разумен избор и е доста бърз и същевременно икономичен двигател. Хубаво е да се провери сервизната история, искай VIN - може и последните 7 знака само - например DX31217. Тук може да си провериш опциите и техните кодове, дата на производство и т.н. - http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html Напиши примерния код дето съм дал и виж кво показна. Аз съм си купувал Premium Selection от България и съм доволен. Моделът F10 е страхотен и няма кой знае какви проблеми. Може да пробваш да поискаш 5% отстъпка или малко повече от немците.
- Golden Boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540 d, Е 93 320 d
Аз съм вземал два пъти, няма да имаш НИКАКВИ проблеми от гледна точка скрити дефекти, удари и т.н -на мен ми обясняваха по телефона дори за ожулени джанти.,Дават гаранция Euro plus, която е над 500 ЕУР, ако е под това, си го плащаш сам.Не очаквай никакви по-големи отстъпки, на мен ми направиха 500 EUR, самолети и такива неща са невъзможни.Основното нещо, което е хубаво да провериш е да не е била рент а кар, направо ги питай нищо не крият, не че има проблеми и да е била, ама все пак не се пазят много.
За ДДС ако си фирма, просто го приспадаш за следващия месец, за физ лице нямам представа.
За ДДС ако си фирма, просто го приспадаш за следващия месец, за физ лице нямам представа.
- irc84
- Потребител
-
Благодаря на всички за отзивчивостта и изчерпателните отговори
. В крайна сметка се отказах от 5та серия, не че не ми харесва но предпочетох нещо по-ново на малко километри и със заводска гаранция на същите пари. Днес взех 320d xDrive 02.2014 na 5k km
http://www.bovamotors.com/car/n-159/BMW-320d-xDrive%20Luxury.html. Изглежда ще остана във форума, но в 3та серия раздела.
Благодаря отново за отзивчивостта!

http://www.bovamotors.com/car/n-159/BMW-320d-xDrive%20Luxury.html. Изглежда ще остана във форума, но в 3та серия раздела.
Благодаря отново за отзивчивостта!

- shaterhand
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520 D
Не знам как точно си спадате ДДС-то за лека кола.... Няма такъв филм.
F11, 520 D
- irc84
- Потребител
-
Взима се със сертификат N1 или се пише, че е товарен и така. Всички нови мазди излизат с такъв сертификат и в КАТ я регистрират като товарна кола, BMW също издават такъв сертификат. Другия вариант взимаш колата на фирмата регистрирана по ДДС и тя я отдава под наем на друга фирма, която да я ползва за дейността си, тогава също признават данъчния кредит. Варианти много, счетоводителите ги правят всякакви врътки.

- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Има, има, ама ти не си го гледал 

- shaterhand
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520 D
Ако не си транспортна фирма, рент-а-кар и т.н. възможностите ми се струват лимитирани. Но ако има идеи за съфорумци ще съм радостен да ги споделите на лични.
F11, 520 D
- pavelsofia
- Потребител
-
- Кара: 2013 5er GT (F07) Facelift
- Детайли за колата: 530d xDrive 08.2013 (Facelift)
Цените на аналогични автомобили от премиум селекшън при българските дилъри са около 10-15% по-високи. Освен това в Германия има много по-голям избор от коли и можеш да си намериш такава с желаните екстри и цвят. Считам, че премиум селекшън е най-добрият вариант за покупка на БМВ изобщо (предпочитам го пред покупката на чисто нова кола). Моята беше на 6 месеца, около 20 хиляди (абсолютно гарантирани) км и я взех с около 40% под цената й като нова.
Тези коли или вървят с фабрична то си гаранция (както беше моята) или с евро плюс (ако фабричната е изтекла). Взимаш колата напълно обслужена, сменени масла и т.н. Всички драскотини и други са отстранени. Полирана, излъскана - точно както е излязла от завода.
Ако я купуваш на фирма, германците изискват депозит в размер на ДДС-то (освен цената на колата). След като колата пристигне в България и им се изпрати подписан специален формуляр от фирмата получател, възстановяват ДДС-то обратно.
Фирмата получател плаща ДДС в България.
Данъчен кредит със сертификат n1 на употребяван автомобил не е възможно. Тези сертификати се издават само от производителя, при положение, че така е поръчана колата. Веднъж излязла от завода като м1 (не товарна, а пътническа) не може да се смени.
Аз намерих друго решение и ползвам данъчен кредит. Взел съм колата под наем от фирма за рентакар на мой приятел. Засега нямам проблеми.
Sent from my iPad using Tapatalk
Тези коли или вървят с фабрична то си гаранция (както беше моята) или с евро плюс (ако фабричната е изтекла). Взимаш колата напълно обслужена, сменени масла и т.н. Всички драскотини и други са отстранени. Полирана, излъскана - точно както е излязла от завода.
Ако я купуваш на фирма, германците изискват депозит в размер на ДДС-то (освен цената на колата). След като колата пристигне в България и им се изпрати подписан специален формуляр от фирмата получател, възстановяват ДДС-то обратно.
Фирмата получател плаща ДДС в България.
Данъчен кредит със сертификат n1 на употребяван автомобил не е възможно. Тези сертификати се издават само от производителя, при положение, че така е поръчана колата. Веднъж излязла от завода като м1 (не товарна, а пътническа) не може да се смени.
Аз намерих друго решение и ползвам данъчен кредит. Взел съм колата под наем от фирма за рентакар на мой приятел. Засега нямам проблеми.
Sent from my iPad using Tapatalk
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2