Монтаж на камера за паркиране на Е70 през BMW мултимедия
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Монтаж на камера за паркиране на Е70 през BMW мултимедия
Което потвърждава мнението ми, че ако сменям ССС модула трябва да е с NBT, а не със CIC 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Atsalov написа:Трябва сама да се включва без ти да сменяш канала,най-вероятно не стига тока за да задейства входа. Пусни му за проба от външни 12в а не от задната да видиш дали ще тръгне.
Имам нужда от помощ

AV1(IN) и AV2(IN) са ми стандартни входове. През първия съм свързал DVD, а през втория мисля да свържа TV. Третото е -Camera(IN) и AV (OUT). По пътя на логиката камерата трябва да се свърже тук, а другото са изходи за монитори отзад, ако се слагат. Но от този третия вход камера не тръгва. Като се включи в стандартен видео вход (1 или 2) работи. Въпрос на свързване ли е или каква е причината? Как да стане, че да си тръгне от входа за камерата?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
rafa224 написа:Atsalov написа:Трябва сама да се включва без ти да сменяш канала,най-вероятно не стига тока за да задейства входа. Пусни му за проба от външни 12в а не от задната да видиш дали ще тръгне.
Имам нужда от помощС такава мултимедия съм -http://www.xcarlink.bg/BMW-iDrive-Multimedia-Video-Interfeis
AV1(IN) и AV2(IN) са ми стандартни входове. През първия съм свързал DVD, а през втория мисля да свържа TV. Третото е -Camera(IN) и AV (OUT). По пътя на логиката камерата трябва да се свърже тук, а другото са изходи за монитори отзад, ако се слагат. Но от този третия вход камера не тръгва. Като се включи в стандартен видео вход (1 или 2) работи. Въпрос на свързване ли е или каква е причината? Как да стане, че да си тръгне от входа за камерата?
Както съм ти писал по-горе ,трябва да имаш кабел с който да задействаш този вход.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Atsalov написа:rafa224 написа:Atsalov написа:Трябва сама да се включва без ти да сменяш канала,най-вероятно не стига тока за да задейства входа. Пусни му за проба от външни 12в а не от задната да видиш дали ще тръгне.
Имам нужда от помощС такава мултимедия съм -http://www.xcarlink.bg/BMW-iDrive-Multimedia-Video-Interfeis
Както съм ти писал по-горе ,трябва да имаш кабел с който да задействаш този вход.
Не те разбрах Краси какъв кабел? Това, което беше написал по-горе, че може да не стига тока от задната, за да задейства кабела беше така и затова сложихме реле и тръгна, но само през стандартните AV1 и 2 входа. През Camera IN не излезе никакъв сигнал дори и при директро подадени 12v.
Както съм ти писал по-горе ,трябва да имаш кабел с който да задействаш този вход.[/quote]
Да намерих кабел от мултимедията, който трябва да се свърже, пуснах един кабел от задната до него. Камерата вече работи както трябва и прекъсва основния екран като се даде на задна

Колеги като сложих CIC на Х5 Е70 камерата ми увисна. Преди я бях свързал през мултимедия интерфейс, за който е писано в темата, но той не става за CIC. Дайте идея как да я свържа отново? Намерих по чуждите форуми, че са го правили на Е90 с един емулатор, но при мен не стана. Имаше и вариант за слагане на оригинален модул за камера за СIC но отпадна. Ще стане ли ако си сложа аналогов ТВ Тунер. ТВ няма да има телевизия но ще може ли да тръгне камерата. Ако да какъв точно тунер трябва да търся и как трябва да стане монтажа на тунера и съответно свърже камерата с него?
Ето и снимки

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Повлиян от някои идей за дисплей:
реших и аз да направя нещо по въпроса:
реших и аз да направя нещо по въпроса:
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Колеги от известно време камерата започна да не ми дава чист образ а с черти. Свързването през задната е с реле и си мислех да не би проблема да е в него затова днес реших да пробвам да подам на камерата директни 12v от акумулатора без да минава през релето но картината излиза пак по същия начин. Камерата ми ли е сдала багажа или може да има друга причина?
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2