Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
krispd написа:Момчета,има ли вариант да си пусна визуализацията на парктроника без да цъкам R,не е никаква болка за умиране просто ми е интересно?
Е то си има копче на централната конзола, натискаш го и се пуска

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- vladikk
- Потребител
-
- Кара: BMW Е 60 / MB w164
- Мечтае да кара: 1974 БМВ 2002 ТУРБО
- Детайли за колата: ex: E30 2.5i (Cabrio)
E36 IS, E46 323i, E 60 2.5da
Колеги някой да е гледал този екземпляр ???
ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ГО ОГЛЕЖДАМ ???
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2806842425
ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ГО ОГЛЕЖДАМ ???
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2806842425
Последна промяна vladikk на 02 Окт 2014, 11:27, променена общо 1 път
Въпросът е защо като давам напред и не ми се включва парктроника, а трябва да дам на R, за да видя дали нещо ще ме блъсне отпред. Голяма тъпотия е това, ако на всички е така 

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
SDLS написа:Въпросът е защо като давам напред и не ми се включва парктроника, а трябва да дам на R, за да видя дали нещо ще ме блъсне отпред. Голяма тъпотия е това, ако на всички е така
За да се включи парктроника, когато караш напред, трябва да го пуснеш с копчето на конзолата. Автоматично се пуска само като тръгнеш назад, защото се предполага, че видимостта назад е ограничена.
п.п.
Ако парктроника работеше нон-стоп когато караш напред, в центъра ще полудееш - той ще пищи нон-стоп!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
SDLS написа:Въпросът е защо като давам напред и не ми се включва парктроника, а трябва да дам на R, за да видя дали нещо ще ме блъсне отпред. Голяма тъпотия е това, ако на всички е така
Предполага се че като шофираш напред съответно и гледаш на пред, а ти ако се въртиш на ляво надясно и на зад ......

Колеги, карал съм и други марки коли и парктроника си се включва автоматично когато караш под 5км/ч и до теб наближи нещо. Не смятам, че като карате из центъра постоянно наближавате коли на 50см, а и да го правите е хубаво да ви писне, че скоро може и да се ударите. И си беше много добре, защото в много от случаите като паркираме, не паркираме назад, а напред. Да не говорим, че в повечето случай като паркирам напред и натисна копчето, парктрониците не отчитат тротоари, което е една от главните им цели. 

Последна промяна SDLS на 18 Сеп 2014, 12:03, променена общо 1 път
- netmurder
- старши ентусиаст
-
SDLS написа:Колеги, карал съм и други коли и парктроника си се включва автоматично когато караш под 5км/ч и до теб наближи нещо. И си беше много добре, защото в много от случаите като паркираме, не паркираме назад, а напред. Да не говорим, че в повечето случай като паркирам напред и натисна копчето, парктрониците не отчитат тротоари, което е една от главните им цели.
Колега ако ти се включва парк троника под 5км/ч в някое задръстване ще се побъркаш като спре някой зад теб на 10см., а относно тротоарите моята отпред е ниска и си ги хваща...
Колега, парктроника ОТЗАД не се пускаше, когато съм на D. Пуска се в момента на BMW-то. Което също ми се вижда много скандално. При D хваща отзад, при R хваща отпред
Въобще не знам защо защитавате тезата, че така е по-добре, като очевадно това е минус. Може би след facelift-a са го оправили. Няма да се учудя и при мен да има някакъв проблем. Но като цяло едно, че не е мн чувствителен, особено отпред, другото е, че е много по-умно да се включва отпред като си на D, движеш се с по-малко от 5км/ч и доближиш нещо на 50см 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
SDLS написа:Колега, парктроника ОТЗАД не се пускаше, когато съм на D. Пуска се в момента на BMW-то. Което също ми се вижда много скандално. При D хваща отзад, при R хваща отпредВъобще не знам защо защитавате тезата, че така е по-добре, като очевадно това е минус. Може би след facelift-a са го оправили. Няма да се учудя и при мен да има някакъв проблем. Но като цяло едно, че не е мн чувствителен отпред особено, другото е, че е много по-умно да се включва отпред като си на D, движеш се с по-малко от 5км/ч и доближиш нещо на 50см
Казах ти защо не се включва когато си на Д, а относно това как работи при теб, май имаш някакъв проблем, защото когато е пуснат парктроника няма значение дали си на Д или Р работят всички датчици и са си доста чувствителни...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
SDLS написа:Колега, парктроника ОТЗАД не се пускаше, когато съм на D. Пуска се в момента на BMW-то. Което също ми се вижда много скандално. При D хваща отзад, при R хваща отпредВъобще не знам защо защитавате тезата, че така е по-добре, като очевадно това е минус. Може би след facelift-a са го оправили. Няма да се учудя и при мен да има някакъв проблем. Но като цяло едно, че не е мн чувствителен, особено отпред, другото е, че е много по-умно да се включва отпред като си на D, движеш се с по-малко от 5км/ч и доближиш нещо на 50см
Имаш някакъв проблем - не е изобщо нормално както го описваш.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
При Е 53 се настройва разстоянието и вида на пищене. Някой по-запознат да каже за Е 60 СIC не може ли да се коригира разтоянието на видео графиката, силата и сигнала, може там да е проблема.
При мен се включва когато карам много бавно и трябва да мина през някое много тясно място(с е90 съм).
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Днес я гледахме в "Дару кар", километрите не са истински, 260 000 са, но всичко останало е в перфектно състояние и мисля да я взимам, едни километри сами по себе си щом всичко друго е ок мисля, че не са никакъв проблем. Искам да попитам само за две неща преди окончателно да реша. Когато е на режим ръчна смяна на скорости и спра на светофара примерно, на таблото не се изписва1 - демек първа скорост, а остава да пише 2 и трябва да бутна лостчето нагоре, за изпише 1, това нормално ли е? И още нещо, с гуми рънфлат е - 18ки и волана е малко тежичък, това нормално ли е или има нещо друго? Благодаря!
Ако тръгваш нормално автомата тръгва от 2-ра скорост. Ако тръгнеш с много газ тогава тръгва от 1-ва. По пътя на логиката е нормално, но никога не съм си правил експерименти.
Мисля, че всички е60-ки са със сервотроник и волана трябва да е доста лек. Но лек и тежък са много относителни понятия, на един му е леко на друг тежко. Хвани разгледай няколко коли и ги сравни.
Километрите нямат никакво значение колко са, поне според мен. Ако е на 150 000 с две смени на маслото няма да е по-здрава.
Мисля, че всички е60-ки са със сервотроник и волана трябва да е доста лек. Но лек и тежък са много относителни понятия, на един му е леко на друг тежко. Хвани разгледай няколко коли и ги сравни.
Километрите нямат никакво значение колко са, поне според мен. Ако е на 150 000 с две смени на маслото няма да е по-здрава.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Да, това е другото, което исках да ви попитам - при положение, че колата е добре поддържана и няма наистина никакви външни или вътрешни забележки и всичко работи, а и от "Дару кар" казват, че е в добро състояние, имат ли значение тази 260 000 км?