Разход на гориво (газ)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на гориво (газ)
Аз съм карал с Романо и съм адски доволен и от разхода и от върежда и от всичко. С 5 години гаранция е, не съм имал никакви проблеми и за шестак струва 1700лв. Вносители са им едни момчета от Надежда, до Шкода е сервиза. 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет

zAcK написа:P.S. Така си карам на темпомат с 3000 оборота![]()
![]()
![]()
Иначе по темата - аз не можах да разбера при това каране колко е разходът на колата и на бензин ли е или на газ. По мое наблюдение, магистралата НЕ Е по-иконимична от междуградските пътища... Не знам вашето мнение.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Маслото си има причина да е така. Всичко останало работи коректно
Разхода ми показва 11.5-12 с моето каране на бензин. Понякога обаче и под 10 точно извънградско, не магистрала
Утре ще пътувам повече, та ще покарам на темпомат с 3000 оборота и ще докладвам
Сега оствям колата и показва 97 км. изминати в София 17.6 литра средно
Забравих да видя средната скорост. Беше към 18.5 ама ходих сега вечерта от НДК до Младост и обратно, та падна доста
----------- Добавено ---------------
Това при средна скорост 22.4 км/ч

Разхода ми показва 11.5-12 с моето каране на бензин. Понякога обаче и под 10 точно извънградско, не магистрала

Утре ще пътувам повече, та ще покарам на темпомат с 3000 оборота и ще докладвам

Сега оствям колата и показва 97 км. изминати в София 17.6 литра средно

Забравих да видя средната скорост. Беше към 18.5 ама ходих сега вечерта от НДК до Младост и обратно, та падна доста

----------- Добавено ---------------
Това при средна скорост 22.4 км/ч

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Да си похваля майсторчето дето ми оправи разхода на BMWто (пипна електронната дозировка и наново центрова плочката на помпата)
Ето новите показания на моя TDS след последното ми дълго шофиране:
София - Будапеща - Виена = 5.6 (по борд компютър), 6.3 по колонка (БГ нафта)
Виена - Птуй - Загреб - София = 5.4 (по борд компютър), 6.01 по колонка (Австрийска нафта, обикновенна).
И в двете посоки каране малко под максимално разрешената скорост на магистралата, 5 човека и багаж до горе и навсякъде на темпомат, градско не съм карал изобщо като изключим влизане до хотела и излизане от градовете, които съм написал.
И да се включа в темата за разхода на големите мАтори: мойто W12 при закован круиз контрол на 130км/ч и изключен климатик сваля разхода на 11, с климатика вдига на 12,5-13.00 (зависи колко човека се глезят вътре
). При по-юнашко каране става страшно за джоба: преди 20дни тръгнах от Варна с пълен резервоар - газ колкото може на Обзор, в Бургас допълних 130лв а98, после на магистралата 180-200, като стигнах табелата София бях останал с под 1/4 бензин, до вкъщи светна лампата
. резервоара е 90литра
Извода е, че ако не ги юркате много - големите мотори могат да дават много приличен разход при шофиране извънграда

Ето новите показания на моя TDS след последното ми дълго шофиране:
София - Будапеща - Виена = 5.6 (по борд компютър), 6.3 по колонка (БГ нафта)
Виена - Птуй - Загреб - София = 5.4 (по борд компютър), 6.01 по колонка (Австрийска нафта, обикновенна).
И в двете посоки каране малко под максимално разрешената скорост на магистралата, 5 човека и багаж до горе и навсякъде на темпомат, градско не съм карал изобщо като изключим влизане до хотела и излизане от градовете, които съм написал.
И да се включа в темата за разхода на големите мАтори: мойто W12 при закован круиз контрол на 130км/ч и изключен климатик сваля разхода на 11, с климатика вдига на 12,5-13.00 (зависи колко човека се глезят вътре

Извода е, че ако не ги юркате много - големите мотори могат да дават много приличен разход при шофиране извънграда
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Don_Diego написа:Да си похваля майсторчето дето ми оправи разхода на BMWто (пипна електронната дозировка и наново ....
Може в мен да е проблемът, но не можах да видя някъде да си споменал, че някоя кола, която караш е изгорила дадено количество газ!?!?

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Темата е за разход на гориво - не мисля, че е проблем това, че давам резултати за други горива. Отделно все още ми проверяват мненията преди публикуване, та явно всичко с коментара ми е ОК
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
Да споделя и аз първите се впечатления за ГИ Агис на 2.8 мотор слаган за 1300лв.
Разхода за градско ми е не повече от 15/100 а на бензин беше 13 при това с не икономично каране ; на магистрала 11 с нормално каране 120-130 - 10л , а на бензин около 8.Мисля ,че може да падне и още ама ще трябва да не превишавам скороста до 200 по гладките отсечки
Факт е ,че съм имал и разход 7.4 бензин извънградско засичано за 700 км със скорост окол 100км/ч.
Като цяло съм доволен от вървежа и разхода на този мотор
Разхода за градско ми е не повече от 15/100 а на бензин беше 13 при това с не икономично каране ; на магистрала 11 с нормално каране 120-130 - 10л , а на бензин около 8.Мисля ,че може да падне и още ама ще трябва да не превишавам скороста до 200 по гладките отсечки

Факт е ,че съм имал и разход 7.4 бензин извънградско засичано за 700 км със скорост окол 100км/ч.
Като цяло съм доволен от вървежа и разхода на този мотор
- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
540-ка, бензин/газ, Варна
Градско в момента: 18/~22 л./100 км. - средна скорост 24 км./ч
Извънградско: 10-10.5/13-14 л./100 км.
Извънградско рядко карам под 100-110, магистрала рядко под 150-160.
Тия легенди за 15+ извънградско за 40-ките малко са ми смешни. Засичал съм я със 130 на темпомат Бургас - Пловдив - газ около и под 12, пуснат климатик, фарове, музика, мусака и всички бонуси
С жена и дете отзаде...
Та така...
Градско в момента: 18/~22 л./100 км. - средна скорост 24 км./ч
Извънградско: 10-10.5/13-14 л./100 км.
Извънградско рядко карам под 100-110, магистрала рядко под 150-160.
Тия легенди за 15+ извънградско за 40-ките малко са ми смешни. Засичал съм я със 130 на темпомат Бургас - Пловдив - газ около и под 12, пуснат климатик, фарове, музика, мусака и всички бонуси

Та така...
- dim_bl
- Потребител
-
- Кара: E39 523i
- Мечтае да кара: E39
Здравейте, и аз реших да се включа по въпроса за разхода. Моето БМВ е 523i, 170к.с. двоен ванос, имам го от 4м., от 3месеца карам на газ. и с 35-36 литра изминавам 250 км. Мисля че това е много добре. (не че се хваля, много).
- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Офф: при цена на газта 0.99лв/л, един литър нагоре или надолу..все тая
99ст/л - кеф да го гледам

99ст/л - кеф да го гледам

- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Колеги, нека се включа и аз в темата с нещо много важно.
Ако ламбда сондите са ви стари, сменете ги и ще видите тогава колко по-икономично ще върви баварчето.
Аз на моята 520-ка й смених миналата седмица ламбдичките с едни афтърмаркет (оригинални - Siemens, но не от дилър, щото са двойно по-скъпи там) и сега направо не мога да повярвам какво виждам на бензиностанцията!!!
Извънградско на таблото ми показва 6.0л./100км. бензин. (НЕ магистрала:))
Градско ми показа 10л/100км. бензин. (София по светофарите и задръстванията)
На газ я засекох смесено средно градско/извънградско 50%/50% => 11л./100км.
По принцип преди да сменя сондите ми харчеше толкова извънградско само
:)
Оказа се, че ламбда сондите са най-важния параметър за добър разход на гориво.
Обикновено на 150 хил. км. ламбдите умират и не вършат никаква работа.
Джоба ми олекна с едни 420лв, но определено си заслужава разхода.
Ако ламбда сондите са ви стари, сменете ги и ще видите тогава колко по-икономично ще върви баварчето.
Аз на моята 520-ка й смених миналата седмица ламбдичките с едни афтърмаркет (оригинални - Siemens, но не от дилър, щото са двойно по-скъпи там) и сега направо не мога да повярвам какво виждам на бензиностанцията!!!

Извънградско на таблото ми показва 6.0л./100км. бензин. (НЕ магистрала:))
Градско ми показа 10л/100км. бензин. (София по светофарите и задръстванията)
На газ я засекох смесено средно градско/извънградско 50%/50% => 11л./100км.
По принцип преди да сменя сондите ми харчеше толкова извънградско само

Оказа се, че ламбда сондите са най-важния параметър за добър разход на гориво.
Обикновено на 150 хил. км. ламбдите умират и не вършат никаква работа.
Джоба ми олекна с едни 420лв, но определено си заслужава разхода.
- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
Аз на мойта м52б20,под 14-15л градско не мога да я сваля,извън градско пада до към 10л и това с газ от Шел... 

-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
...готов да помогне всекиму...
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
и аз мойтаgsi_leo написа:Аз на мойта м52б20,под 14-15л градско не мога да я сваля,извън градско пада до към 10л и това с газ от Шел...

- TheRedOne
- Потребител
-
- Кара: Комбита
- Мечтае да кара: Голе-е-еми комбита
- Детайли за колата: E46 330xi Touring
Чета тази тема покрай 540i, щото по ме радва музиката на немския октет и реших да споделя за разхода на моето комби Е36 320i M52B20, автомат, на газ. Газовото ми го слага едно приятелче, доверих му се тотално, излезе ми около 1350лв. Настройвана е в движение и след 5-600км още една проверка, пак в движение. Преди да сложа газовото сменях глава и ванос и със някаква доза сигурност мога да кажа, че мотора и другите джунджурии работят нормално (дано така и продължава).
Във Варна имам два маршрута до работа - първия (13,4км в двете посоки) е по бул. "Сливница", много светофари и всякакви лебеди по кръстовищата, втория (20,8км в двете посоки) е по бул. "Република" до езерото и после по ул. "Девня" и бул. "Приморски", има два-три светофара и само един тегав, останалото са само кръгови. По принцип карам разумно, предпочитам да дам повечко газ при тръгване и като качи до трета-четвърта да върна газта. До последно рядко навивам масура, само като ми се оргазмира или ако съм отървал козите нещо. Климатик и други енергоемки сладости не съм изключвал, за да търся разлика в разхода.
По първият маршрут разходът ми е 17,2/17,5л, по втория - 15л. Разходът на бензин е около 2л/100км. Извънградско - 10л/100км при каране около ограниченията.
Веднъж си правих експеримент, магистрала, Варна-Шумен, със скорост 90-110км/ч - 8,6л/100км, но си изпилих нервите, втори път няма да опитам.
Само на бензин съм карал малко, но около 15л/100км градско и 9-10л/100км извънградско.
Три извода:
Първо, за всеки шофьор разхода в града, а и не само има различно значение. Аз по-често си избирам по-късия маршрут, щото с една бутилка газ изкарвам почти 13 отивания и връщания, нищо че разхода е по-висок. Като бързам си избирам дългия маршрут, щото ми отнема 11-13мин.
Второ, има ли светофари в един град - повечето цилиндърчета си смучат яко, но извън града, ако не дърпаш дявола за опашката или за други висящи неща, разхода е повече от приемлив. Налагаше ми се да карам преди доста време един 420SEL, 89г, като го помпех внимателно до 130км/ч ми дърпаше 11-12л бензин извън града. Оттам до 240км/ч и в града разхода почваше от 22л/100км и стигаше до 28л.
Трето, не смятам този разход за висок. До скоро имах Галант, 2.0л, пак комби, само че ръчка, в града ми гореше 13 бензин, извънградско - 10-11л бензин, щото си нямаше автомат и газ.
Във Варна имам два маршрута до работа - първия (13,4км в двете посоки) е по бул. "Сливница", много светофари и всякакви лебеди по кръстовищата, втория (20,8км в двете посоки) е по бул. "Република" до езерото и после по ул. "Девня" и бул. "Приморски", има два-три светофара и само един тегав, останалото са само кръгови. По принцип карам разумно, предпочитам да дам повечко газ при тръгване и като качи до трета-четвърта да върна газта. До последно рядко навивам масура, само като ми се оргазмира или ако съм отървал козите нещо. Климатик и други енергоемки сладости не съм изключвал, за да търся разлика в разхода.
По първият маршрут разходът ми е 17,2/17,5л, по втория - 15л. Разходът на бензин е около 2л/100км. Извънградско - 10л/100км при каране около ограниченията.
Веднъж си правих експеримент, магистрала, Варна-Шумен, със скорост 90-110км/ч - 8,6л/100км, но си изпилих нервите, втори път няма да опитам.
Само на бензин съм карал малко, но около 15л/100км градско и 9-10л/100км извънградско.
Три извода:
Първо, за всеки шофьор разхода в града, а и не само има различно значение. Аз по-често си избирам по-късия маршрут, щото с една бутилка газ изкарвам почти 13 отивания и връщания, нищо че разхода е по-висок. Като бързам си избирам дългия маршрут, щото ми отнема 11-13мин.
Второ, има ли светофари в един град - повечето цилиндърчета си смучат яко, но извън града, ако не дърпаш дявола за опашката или за други висящи неща, разхода е повече от приемлив. Налагаше ми се да карам преди доста време един 420SEL, 89г, като го помпех внимателно до 130км/ч ми дърпаше 11-12л бензин извън града. Оттам до 240км/ч и в града разхода почваше от 22л/100км и стигаше до 28л.
Трето, не смятам този разход за висок. До скоро имах Галант, 2.0л, пак комби, само че ръчка, в града ми гореше 13 бензин, извънградско - 10-11л бензин, щото си нямаше автомат и газ.