Газов инжекцион Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
70 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- B-Cars Ltd
- Потребител
-
Re: Газов инжекцион Е39
Колега, изчетох темата от началото.. Моят съвет би бил да си сложиш ПРИНС, но ти вече си сложил друга марка.Водят ги доста добри като цяло. Проблеми никога не съм имал с нищо относно инсталацията. Сменям си двата филтъра на самият изпарител и другия по тръбите и това е. Зареждам 65 литра и карам към 600 км смесено. Магистрално на 130км/ч ми прави 10.3 на таблото. Колата има газ-та от 110 000 км. Сега е на 203 000км. По добре от това здраве
Sent from my iPhone using Tapatalk

- dim_bl
- Потребител
-
- Кара: E39 523i
- Мечтае да кара: E39
Здравей колега, моето BMW e същото като твоето, (E39, 523, комби) имам го от 2 месеца и от 1,5 м. му сложих газ. Много е добре , среден разход 10-12л. газ. Уредбата струваше 1100лв. от един сервиз в Пазарджик. Но внимавай, защото му направиха 1-2 дребни бели по колата при монтажа. Като цяло няма разлика между газ и бензин. Така че слагай смело и УСПЕХ. 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
B-Cars Ltd написа:Колега, изчетох темата от началото.. Моят съвет би бил да си сложиш ПРИНС, но ти вече си сложил друга марка.Водят ги доста добри като цяло. Проблеми никога не съм имал с нищо относно инсталацията. Сменям си двата филтъра на самият изпарител и другия по тръбите и това е. Зареждам 65 литра и карам към 600 км смесено. Магистрално на 130км/ч ми прави 10.3 на таблото. Колата има газ-та от 110 000 км. Сега е на 203 000км. По добре от това здраве![]()
Този ПРИНС в България ли е монтиран, че по едно време търсех сервиз за такова нещо и ударих на камък.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- B-Cars Ltd
- Потребител
-
Не, в Германия в слаган, а фирмата е Холандска. Инсталацията е около 2500 евро. Поне тогава беше толкова. Сега може би , е малко по евтина. Много грамотно е направена. Нз дали в България има сервиз. Инжекторите са и за CNG / LPI. Няма нищо полско, китайско и т.н. Като алтернатива мисля Tartarini. Тези две марки са може би най-добрите на пазара
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
"........ Магистрално на 130км/ч ми прави 10.3 на таблото........"
Доколкото съм чел във форума, таблото не отчита коректно разхода на газ. Някой беше писал, че +2/100 повече се приближава до истината.
Доколкото съм чел във форума, таблото не отчита коректно разхода на газ. Някой беше писал, че +2/100 повече се приближава до истината.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Толкова е, горе долу +20% от показанията по борд е.
- turbo
- старши ентусиаст
-
И аз не можах да попадна на читав сервиз за ПРИНС в БГ и за това се учудих, че колегата препоръчва някой да си монтира ПРИНС у нас. От такива екзотични уредби - мноУ харни ама не мерси... Иначе, като си говорим за коректни показания, бордът при мене в момента показва "пробег -174 км"
Има над 1/4 бензин 

552 к.с. GAS POWERED

- B-Cars Ltd
- Потребител
-
Гледам на сайта им има сервиз в Полски Тръмбеш, мисля Велико Търновско е някъде. Явно се прави от майстори вече. Проблема е цената знам!!! Ама кефа си има цена. Може би в лева ще искат около 2500 също. Иначе за скороста е към 7км при мен на 120. Ама колкото е толкова. С цена на газта 49 цента за литър, разхода е последното нещо
) което е важно

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
За да не пускам нова тема ще ползвам тази.
Имам въпрос към тези, които имат опит с монтажа на газови инжекциони. Конкретно питането ми е за контролера на KME - Diego G3 да ли ще може да кара 3 електромагнитни вентила с обща консумация около (предполагам не съм я измервал) 2,5А на 12V без да се случи нещо с изхода му. До сега системата беше само с два - един на бутилката и един на изпарителя, но се наложи монтирането на филтър преди изпарителя, който също има ел.магнитен вентил. Въпросния вентил е със съпротивление на намотката около 15ома и опъва малко по-малко от 1А (0,95А) на 12V. По схема на контролера му дават да кара 3 вентила но незнам с какви параметри (консумация). Не мога да намеря никаква информация относно максимално допустими стойности на параметрите на входове/изходи на контролера, а и предполагам едва ли някой производител би ги публикувал. Какви са Ви наблюденията по принцип за контролерите не само за този. Дали да му слагам едно реле че да ми е мирна главата или няма да има нужда от това
Имам въпрос към тези, които имат опит с монтажа на газови инжекциони. Конкретно питането ми е за контролера на KME - Diego G3 да ли ще може да кара 3 електромагнитни вентила с обща консумация около (предполагам не съм я измервал) 2,5А на 12V без да се случи нещо с изхода му. До сега системата беше само с два - един на бутилката и един на изпарителя, но се наложи монтирането на филтър преди изпарителя, който също има ел.магнитен вентил. Въпросния вентил е със съпротивление на намотката около 15ома и опъва малко по-малко от 1А (0,95А) на 12V. По схема на контролера му дават да кара 3 вентила но незнам с какви параметри (консумация). Не мога да намеря никаква информация относно максимално допустими стойности на параметрите на входове/изходи на контролера, а и предполагам едва ли някой производител би ги публикувал. Какви са Ви наблюденията по принцип за контролерите не само за този. Дали да му слагам едно реле че да ми е мирна главата или няма да има нужда от това

- turbo
- старши ентусиаст
-
Няма какво да му стане. Така или иначе е през реле вътре в него. Ако се окаже, че не е - сменяй го това KME 

552 к.с. GAS POWERED

70 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5