Политическа.
Модератор: Общи модератори
Re: Политическа.
И е също причина за спирането на проекта тук .
Всъщност, руснаците колкото и да игнорират санкциите, и патосно да им се надсмиват и да казват че "това е стимул за собствената икономика" , и че "западни боклуци и полски яблоки не им трябват" , то обаче санкциите имат доста осезаем ефект.
Както споменаваш Газпром - мисля беше публикувано че загубите им след санкциите, и поради ниската международна цена и намалено потребление , са около 41 % ,
а "Роснефт" - наскоро им е одобрен заем от някакъв държавен фонд за 1.5 трлн руб. !
Рублата падна до рекордни нива от над 38.5 за долар и над 50 р. за евро , разни ексепрти вече говорят за реесия.
Даже май въвеждат данък върху продажбите /ДДС-то си е друго, то не го пипат за сега/
и този данък върху продажбите обаче ще влее пари в регионалните области, реципрочно пък може да повиши инфлацията.
Те такива бакии ...
Всъщност, руснаците колкото и да игнорират санкциите, и патосно да им се надсмиват и да казват че "това е стимул за собствената икономика" , и че "западни боклуци и полски яблоки не им трябват" , то обаче санкциите имат доста осезаем ефект.
Както споменаваш Газпром - мисля беше публикувано че загубите им след санкциите, и поради ниската международна цена и намалено потребление , са около 41 % ,
а "Роснефт" - наскоро им е одобрен заем от някакъв държавен фонд за 1.5 трлн руб. !
Рублата падна до рекордни нива от над 38.5 за долар и над 50 р. за евро , разни ексепрти вече говорят за реесия.
Даже май въвеждат данък върху продажбите /ДДС-то си е друго, то не го пипат за сега/
и този данък върху продажбите обаче ще влее пари в регионалните области, реципрочно пък може да повиши инфлацията.
Те такива бакии ...

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 10:53, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
steeN написа:Не знам... това, което ще бутне руснаците според мен е падане на цените на петрола. Аз този сценарии смятам за най-вероятен, така се развиват нещата от няколко години насам.
Така бутнаха СССР в края на 80-те като накараха саудитска арабия и опек да утроят изпомпването на петрол и по този начин цените паднаха. Сега обаче същите тези арабески така са се увъртяли с банки заеми строежи войни и коалиции, че самите те не могат да си позволят ниска цена на петрола, колкото и да ги натискат да го правят.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вие руснаците не ги мислете,те завъртяха договори с турция ,а онези произвеждат всичко ,така че няма как да се натанцуват,както им се иска на другите.Тея там не са нормални,даваш им шише водка и са щастливи,доказателство е че толкова години продават природни богатства че трябваше да са като арабски шейхове всичките руснаци,но очевидно не им е това приоритет на обикновеният руснак.
По темата-значи събира се нато да мислят план кое как да направят за ирак,казват че операциите или коя държава каква роля ще има в операциите и ще са тайна,разбирай да няма държава на показ която да е пряка мишена на терористите и хоп,нашата Кристалинка се явява говорител,което е толкова опасна роля
По темата-значи събира се нато да мислят план кое как да направят за ирак,казват че операциите или коя държава каква роля ще има в операциите и ще са тайна,разбирай да няма държава на показ която да е пряка мишена на терористите и хоп,нашата Кристалинка се явява говорител,което е толкова опасна роля

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
miro20 написа:TNT написа:Още преди да отворя линка знаех, на кой НЕ Е това СРС
Всичките комрпомати се фабрикуват от тях, всички служби са им в ръцете, манипулират и лъжат както си искат, но .. за тях никога нищо съществено НЕ излиза.
Мда, много по-логична звучи конспирацията, че 2-3 политици държат всички служби в ръцете и с всевиждащото си око/ухо успяват да изравят компромати за противниците си, въпреки че същите тия противници държаха властта близо 4 години и подслушваха де що имаше човек, овца, куче, котка и буболечка

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мда, много по-логична звучи конспирацията, че 2-3 политици държат всички служби в ръцете и с всевиждащото си око/ухо успяват да
С какъв мотив службите са в ръцете им ? Разправа с контрареволюцията ? Едва ли !
По скоро самите спец служби правосъдна система и прокуратура са дотакава степен корумпирани и обвързани с политическата мафия че изпълнението на политически поръчки срещу заплащане се смята за част от статуквото .Симбиоза между тези два урода - политическа върхушка и съдебна власт гарантирано устройва политическите партии .Идват едните на власт ,сменят ключовите фигури и почват да наритват другите .Идват другите и пак същото ,докога ?
За какво ги избираме , да си разчистват сметките помежду си ? Ако не го правят пък влизат в тройни коалиции и тогава краденето е още повече .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
хехе
старите партенки на нов глас ли чувам ?
Та дори вашето майче манолче вече не ги говори тези глупости :
Това го чу откъде ?
ще ти подскажа - всяка вечер и сутрин в блоковете ни го повтаряше червената пропаганда, докато стана на принципа "100 пъти повторена лъжа... "
Нищо че след като взеха властта, нито едно обвинение в подслушване на политици, рекет на фирми , и т.н. и т.н. не се доказа,
Обаче станахме свидетели на друго - увеличиха още повече бюджети, почнаха се дела и репресии срещу протестиращи , цензура, милиционерите пазеха парламента 400 дни вместо да ни пазят от цигани, и т.н и т.н...
Прокурорите някоко месеца САМО брояха бюлетините, а ГЕРБ щели за една нощ, няколко часа да ги попълнят, подпечатат и разпратят по комисии, където пък всички комисии ей така ще си затворят очите , ще ги подпечатат всеки, и ще ги тикнат в бройките
Той ББ затова ли псевдонима му е бил "Буда" ?? може би трябва да е... многоръкия "ШИВА "
абе актуализирайте се малко бре
вече и децата не верват на тези отдавна опровергани червени активни мероприятия
С интерес чакам какво ще измислят сега

Та дори вашето майче манолче вече не ги говори тези глупости :
и с всевиждащото си око/ухо успяват да изравят компромати за противниците си, въпреки че същите тия противници държаха властта близо 4 години и подслушваха де що имаше човек, овца, куче, котка и буболечка![]()
Това го чу откъде ?
ще ти подскажа - всяка вечер и сутрин в блоковете ни го повтаряше червената пропаганда, докато стана на принципа "100 пъти повторена лъжа... "

Нищо че след като взеха властта, нито едно обвинение в подслушване на политици, рекет на фирми , и т.н. и т.н. не се доказа,
Обаче станахме свидетели на друго - увеличиха още повече бюджети, почнаха се дела и репресии срещу протестиращи , цензура, милиционерите пазеха парламента 400 дни вместо да ни пазят от цигани, и т.н и т.н...

както е нагласено и онова с печатането на допълнителни 350 хиляди бюлетини
Прокурорите някоко месеца САМО брояха бюлетините, а ГЕРБ щели за една нощ, няколко часа да ги попълнят, подпечатат и разпратят по комисии, където пък всички комисии ей така ще си затворят очите , ще ги подпечатат всеки, и ще ги тикнат в бройките

Той ББ затова ли псевдонима му е бил "Буда" ?? може би трябва да е... многоръкия "ШИВА "

абе актуализирайте се малко бре

С интерес чакам какво ще измислят сега

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/k ... te-6022640
Пет партиите и коалициите, които ще участват в предстоящите парламентарни избори на 5 октомври 2014 г., и имат шанс да излъчат депутати, са вкарали в листите си сътрудници на комунистическите тоталитарни служби.
БСП е излъчила 13 сътрудници
„Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО” – 12 сътрудници,
АБВ и ДПС – по 11
„България без цензура” – 9 сътрудници
ГЕРБ е излъчила 5-ма сътрудници в листите си
„Атака” – 4 сътрудници
Реформаторският блок и коалицията „Десните” – по 1 сътрудник
„Партия на зелените” – 6 сътрудници
„Движение 21” на Татяна Дончева също е допуснала 2-ма агенти на ДС в листите си
„Левицата и Зелена партия” – 6 сътрудници
„Нова алтернатива” – 6 сътрудници
Пет партиите и коалициите, които ще участват в предстоящите парламентарни избори на 5 октомври 2014 г., и имат шанс да излъчат депутати, са вкарали в листите си сътрудници на комунистическите тоталитарни служби.
БСП е излъчила 13 сътрудници
„Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО” – 12 сътрудници,
АБВ и ДПС – по 11
„България без цензура” – 9 сътрудници
ГЕРБ е излъчила 5-ма сътрудници в листите си
„Атака” – 4 сътрудници
Реформаторският блок и коалицията „Десните” – по 1 сътрудник
„Партия на зелените” – 6 сътрудници
„Движение 21” на Татяна Дончева също е допуснала 2-ма агенти на ДС в листите си
„Левицата и Зелена партия” – 6 сътрудници
„Нова алтернатива” – 6 сътрудници
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Айде тока пак на горе с 10 %.
Угодиха им на монополистите и от какъв зор аз (ние )трябва да спасяваме НЕК,да не би да взема после акции от компанията?!
Угодиха им на монополистите и от какъв зор аз (ние )трябва да спасяваме НЕК,да не би да взема после акции от компанията?!
Е.Димитров написа:Айде тока пак на горе с 10 %.
Питай другаря си Р.Овч.
Сигурен съм той най много може да каже по върпосите на задкулисната енергетика.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
miro20 написа:Е.Димитров написа:Айде тока пак на горе с 10 %.
Питай другаря си Р.Овч.
Сигурен съм той най много може да каже по върпосите на задкулисната енергетика.
Хайде пак,ама ти верно си много нахален!
До кога ще нарочваш хора които не познаваш бе льольо,какъв другар ми е овчаров и как си позволяваш да ми пишеш по този начин.
Няма ли най-сетне на този трол,който си позволява подобни обръщения към колеги,да му се даде почивка!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Е.Димитров написа:Айде тока пак на горе с 10 %.
E що ... миналият път го вдигаха щото газта поскъпнала

Емо, 'айде да не го цитираш оня тюфлек, че съм си свел вариантите да му чета дебилните излияния до минимум, а ти ми трошиш концепцията

Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Очаква се тая зима газта не само да поскъпне ами направо да изчезне. Като гледам цените на електроенергията на дребно в европейските страни ,безспорни фаворити са ми Германия и Дания ...към 0.5-0.6лв за квт/ч и наште 0.2лв ми изглеждат доста неадекватни .И ми става едно топло топло от умиление към НЕК и ЕРП ...дори със 100% увеличение на електроенергията пак не мое ги стигнем.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Едни интересни материали за шотландския референдум:
http://aanirfan.blogspot.com/2014/09/vote-fraud-in-scottish-referendum.html
http://aanirfan.blogspot.com/2014/09/vote-fraud-in-scottish-referendum.html
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Очаква се тая зима газта не само да поскъпне ами направо да изчезне. Като гледам цените на електроенергията на дребно в европейските страни ,безспорни фаворити са ми Германия и Дания ...към 0.5-0.6лв за квт/ч и наште 0.2лв ми изглеждат доста неадекватни .И ми става едно топло топло от умиление към НЕК и ЕРП ...дори със 100% увеличение на електроенергията пак не мое ги стигнем.
Да,винаги ми е било интересно,защо само частично и избирателно се гледа на цените в белият свят.
Най-малкото е че там заплатите на да кажем специалистите им са доста високи,всичко им е значително по-скъпо,дори да се вдигне един стълб за ел. проводници или да се вкара тръба с кабели,там работниците взимат по поне 2к евро,а нашите по 600 лева и това оскъпява значително всичко по веригата.
За това цената там е такава,а тук няма никаква логика от подобни цени.