смяна на странична лайсна компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
смяна на странична лайсна компакт
Здравейте,колеги,
исках да си сменя щипките на лайсната на вратата на компакта (Е36,старите,"дебели" лайсни),купих си нови щипки,но нещо не могат да щракнат-като натисна и ламарината на вратата поддава.Някой ако е сменял тази лайсна да даде акъл.Първо пробвах да нащракам щипките и после да сложа лайсната-не става,след това пробвах обратния вариант-сложих щипките на лайсната и след това пробвах да я сложа ,но пак не става.Може би да трябва да се свали кората на вратата отвътре за да се прикрепя ламарината докато се натиска ,за да щракнат щипките
исках да си сменя щипките на лайсната на вратата на компакта (Е36,старите,"дебели" лайсни),купих си нови щипки,но нещо не могат да щракнат-като натисна и ламарината на вратата поддава.Някой ако е сменял тази лайсна да даде акъл.Първо пробвах да нащракам щипките и после да сложа лайсната-не става,след това пробвах обратния вариант-сложих щипките на лайсната и след това пробвах да я сложа ,но пак не става.Може би да трябва да се свали кората на вратата отвътре за да се прикрепя ламарината докато се натиска ,за да щракнат щипките

- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Re: смяна на странична лайсна компакт
Kолега, тия лайсни се слагат по втория начин както си казал, щипки и све на лайсната и след това на вратата
Щом така пък се огъва вратата пробвай да намажеш щипките със нещо от сорта на сапун за да влезат по-лесно и си ти!

Щом така пък се огъва вратата пробвай да намажеш щипките със нещо от сорта на сапун за да влезат по-лесно и си ти!
- rashko_mladenov
- кандидат ентусиаст
-
Новите щипки да неса по големи.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Всичко идва от самите шапчици,махаш ги и си щракват без проблем щипките върху ламарината.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Божил|Божилов
- кандидат ентусиаст
-
Значи пробвай без шапчиците...Аз съм със широките лайсни, и след като не можах да намеря същите щипки прибягнах към крайният вариянт-а именно до мястото,където поставят авто-стъкла.Отидох...черен силикон,и ми е мирна главата вече...за 10лв. ми направиха половината лайсни по колата така.Станаха бетон и не са мръднали...Та това е вариянта,ако не можеш да намериш щипки... Дано съм би полезен 

Имам чувството че не достигат 2-3 мм да щракнат.Утре ще пробвам да свалим кората на вратата за да придържаме отвътре.Голяма разправия за някаква смешна лайсна....ама не мога да търпя нещо да стърчи по колата и да не е както трябва.
Иначе благодаря за съветите,но всичките до един ги пробвах и не става-ламарината се гъне и поддава....
Иначе благодаря за съветите,но всичките до един ги пробвах и не става-ламарината се гъне и поддава....
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако щипките не са нови, има вероятност да не щракнат... като са поостарели и се изкривяват леко и нямат захващане... можеш да опиташ да ги огънеш (хващаш я в двата края и огъваш така, че централната част да се "разтвори"), понякога става...... ако са чисто нови - натисни по-силно (няма да огънеш вратата), дори с повечко сила.... и ще стане...
- Lucho
- Потребител
-
- Кара: late E36 Individual
Аз имах подобен проблем, ето как го реших: щракваш щипката на лайсната и после между самата лайсна и щипката
в средата на щипката между улеите набиваш нещо твърдо, аз сложих картон или нещо такова.
По този начин се убира какъвто и да е луфт между лайсната и щипката и като я удариш за да я щракнеш, удара се
пренася по-директно в средата точно върху "х.йа дето влиза в дупката".
Иначе и аз съм свалял кори и т.н
Пробвай това работи
в средата на щипката между улеите набиваш нещо твърдо, аз сложих картон или нещо такова.
По този начин се убира какъвто и да е луфт между лайсната и щипката и като я удариш за да я щракнеш, удара се
пренася по-директно в средата точно върху "х.йа дето влиза в дупката".
Иначе и аз съм свалял кори и т.н

Пробвай това работи

- fagorta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318tds Compact
- Мечтае да кара: BMW i3/ BMW X1
- Детайли за колата: В процес на стягане...!
Здравейте и аз имам проблем със слаганнето на лайсни със чисто нови щипки.!Голямо напъване и не успях.Утре ще пробвам с подлагане на нещо под щипката ...!
Аз мислех да пробвам със малки остри клещи които да свият малко за да влезе по удобно и с леко придърпване към дупката ,утре ще драсна за да имаме решение и за това.!
Поздрави
Аз мислех да пробвам със малки остри клещи които да свият малко за да влезе по удобно и с леко придърпване към дупката ,утре ще драсна за да имаме решение и за това.!
Поздрави
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
А тези чисто нови щипки ,които ги споменавате повечето оригинални ли са или от тея за по 60-70 ст. ?! Чак пък такива проблеми за едните външни лайстни ?! 

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- fagorta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318tds Compact
- Мечтае да кара: BMW i3/ BMW X1
- Детайли за колата: В процес на стягане...!
Е, проблема е решен...!
Пробвах няколко варианта ,с клещи ,с пинсети и с какъв ли не натиск....не става.Помислих си че са ментета както казват колегите, защото си ги поръчах от онлайн магазин 2 пактчета с по 10 бр.
по 8лв.
Затова реших да пробвам самите щипки как пасват изобщо без лайсни и направо заспиват !!!Почнах от малката отзад(с компакт съм ),сложих щипките и наместих лайсната възможно най -точно по първата щипка ,леко под ъгъл за да виждам долния вътрешен ръб на лайсната и полека го прицелвам и ЩРАК отдолу и след това Щрак отгоре..!После внимателно пак нагласям и на следващата щипка..!Понякога щраква само горната част но с малко по внимателен натиск си щрака и отдолу...!
Това е.Сложих по същия начин и останалите 3..!
Поздрави
Пробвах няколко варианта ,с клещи ,с пинсети и с какъв ли не натиск....не става.Помислих си че са ментета както казват колегите, защото си ги поръчах от онлайн магазин 2 пактчета с по 10 бр.
по 8лв.
Затова реших да пробвам самите щипки как пасват изобщо без лайсни и направо заспиват !!!Почнах от малката отзад(с компакт съм ),сложих щипките и наместих лайсната възможно най -точно по първата щипка ,леко под ъгъл за да виждам долния вътрешен ръб на лайсната и полека го прицелвам и ЩРАК отдолу и след това Щрак отгоре..!После внимателно пак нагласям и на следващата щипка..!Понякога щраква само горната част но с малко по внимателен натиск си щрака и отдолу...!
Това е.Сложих по същия начин и останалите 3..!
Поздрави
Taка се прави, да!
В никакъв случай не се махат шапките. Най-добре е с литиева грес или някаква друга несъхнеща да се намажат и отворите и 2те части на щипките, и захвата им към лайстната.
После си монтираш спокойно всичките части на щипки към металните елементи и чак тогава се слага лайстната върху тях.
Супер не-интуитивно е, но така става най-добре без да се разглобява допълнително.

В никакъв случай не се махат шапките. Най-добре е с литиева грес или някаква друга несъхнеща да се намажат и отворите и 2те части на щипките, и захвата им към лайстната.
После си монтираш спокойно всичките части на щипки към металните елементи и чак тогава се слага лайстната върху тях.
Супер не-интуитивно е, но така става най-добре без да се разглобява допълнително.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Тези дни ми се наложи да купувам щипки от Мкар.Обикновените за тясната лайсна са по 2,25лв. А щипки за широка лайсна ,тип М, и за М лайсни са по 3,20. Така че,всички цени под тези са за разни ментаци.
С много любов към децата!
13 мнения
• Страница 1 от 1