330д проблем (М57)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
330д проблем (М57)
Здравейте, колеги. От 1-2 дни нещо ми се струва, че се случва с колата ми. Пътувах вчера около 400км и като оставих вкъщи колата на свободна да поработи 2 минути след карането нещо под капака като, че ли леко потропваше през около 3-4 секунди. Тропането беше глухо и плътно, а не металическо. Днес пак пътувах 100км и пак същото нещо + по-шумен от преди двигател. Отделно като я загася на първа със съединител до долу - проблем няма. Като я загася на свободна - някакво потропване се чува + леко разтрисане.
Притеснява ме да няма нещо с веригата, но странното е, че преди 10 000км съм я сменял заедно с обтегачи и т.н. превантивно. Имате ли идеи какво може да е?
Поздрави!
Притеснява ме да няма нещо с веригата, но странното е, че преди 10 000км съм я сменял заедно с обтегачи и т.н. превантивно. Имате ли идеи какво може да е?
Поздрави!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: 330д проблем (М57)
Колега,
Огледай ситуацията около ремъци, ролки и демпферна шайба.
Възможно е да е от там...консултирай се със сервиз.
Лошото е, че демферната шайба е 1000 лева
БМВето харесва само оригиналната!
Успех
Огледай ситуацията около ремъци, ролки и демпферна шайба.
Възможно е да е от там...консултирай се със сервиз.
Лошото е, че демферната шайба е 1000 лева

БМВето харесва само оригиналната!
Успех
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за мненията.
Бях до сервиз да я видим и ми казаха, че демпферната шайба си е ок, но не я свалиха и не знам дали може да се каже, че е ок без сваляне. Как мислите? Иначе намерих един ремък за смяна, от който ми свири сутринта колата. Въпреки това, гадния шум при работа на колата си остава и това потропване. Възможно ли е да е съединител или маховик? Като натисна съединителя до половината забелязах, че има гаден шум, но пък няма приплъзване на съединителя. Направих един клип да видите за какво говоря: https://www.youtube.com/watch?v=HhBg3I2J1_4
Поздрави!

Поздрави!

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
speedaddict написа:Благодаря за мненията.Бях до сервиз да я видим и ми казаха, че демпферната шайба си е ок, но не я свалиха и не знам дали може да се каже, че е ок без сваляне. Как мислите? Иначе намерих един ремък за смяна, от който ми свири сутринта колата. Въпреки това, гадния шум при работа на колата си остава и това потропване. Възможно ли е да е съединител или маховик? Като натисна съединителя до половината забелязах, че има гаден шум, но пък няма приплъзване на съединителя. Направих един клип да видите за какво говоря: https://www.youtube.com/watch?v=HhBg3I2J1_4
Поздрави!
Май нещата отиват към проблем в съединителя/маховика.
Това не им ли го показа в сервиза?
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
vvasilev1 написа:speedaddict написа:Благодаря за мненията.Бях до сервиз да я видим и ми казаха, че демпферната шайба си е ок, но не я свалиха и не знам дали може да се каже, че е ок без сваляне. Как мислите? Иначе намерих един ремък за смяна, от който ми свири сутринта колата. Въпреки това, гадния шум при работа на колата си остава и това потропване. Възможно ли е да е съединител или маховик? Като натисна съединителя до половината забелязах, че има гаден шум, но пък няма приплъзване на съединителя. Направих един клип да видите за какво говоря: https://www.youtube.com/watch?v=HhBg3I2J1_4
Поздрави!
Май нещата отиват към проблем в съединителя/маховика.
Това не им ли го показа в сервиза?
Не им го, понеже не бях в моя си доверен сервиз, защото е на 150км от мен, а в петък заминавам за чужбина и не ми остава време за разходка. Просто такъв голям ремонт ми се иска да е в моя си сервиз и май нещата ще останат за когато се прибера..
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Имай прдвид, че заминал маховик може да скъса колянов вал, не бих карал много дълги разстояния така.
Този шум при натиснат съединител ти идва от аксиалния лагер, но трябва да смениш освен него и маховика + съединител и притискателен диск 

- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за помощта, колеги!
Ще я оправим след 1-2 седмици, че до тогава няма как.

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
сподели на колко КМ е колата , на мен и други сигурно е интересно
п.п на е46 смених комплект съединтел маховик на 230К

п.п на е46 смених комплект съединтел маховик на 230К
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
Взех я края на зимата на предполагаеми 135к, а сега е на 147к. Не знам колко са реални, но предполагам, че е карана повече градско и от жена (има като от токче изтрито на стелката зад съединителя). Аз още не съм карал да я вида какво точно е, защото съм в чужбина, но като я оправя ще пиша да кажа дали наистина е бил този проблемът. 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Съдейки по състоянието на волана,км са далеч над 250к,дори и само градско да е карана...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
Не знам, от колата за сега съм много доволен. Сменях ангренажна верига и майстора каза, че може и да са реални заради малко разтегнатите обтегачи или нещо такова. Иначе не знам честно казано това с волана дали е вярно, на мен ръцете ми се потят доста като карам и си го обелих здраво и аз
.

- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
Резултатът е смяна на маховик и съединител.. неприятен ремонт, но няма начин. 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2