Камера за обратно виждане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Stefko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D M-Sport
Re: Камера за обратно виждане
Колеги помагайте имам проблем!
Днес забелязах, че на топлото като включа задна и картината от камерата започва да трепти с голяма честота и нищо не се вижда.
Жена ми ми каза, че вчера като е карала колата пак е станало така, а вечерта като се е захладило се оправило и нищо и нямало.
От какво може да е?
Възможно ли е да е от кабелите (понеже я слагах една неделя вечер в сервиза и съм използвал парчета кабели каквото съм намерил и имат спойки на много места)?
Днес забелязах, че на топлото като включа задна и картината от камерата започва да трепти с голяма честота и нищо не се вижда.
Жена ми ми каза, че вчера като е карала колата пак е станало така, а вечерта като се е захладило се оправило и нищо и нямало.
От какво може да е?
Възможно ли е да е от кабелите (понеже я слагах една неделя вечер в сервиза и съм използвал парчета кабели каквото съм намерил и имат спойки на много места)?
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d lci
Здравейте колеги,
някой с такава камера да сподели много ли се различават светлините на номера,
слагали ли сте LED и на другия плафон и има ли пак разлика,
предполагам че от страната на камерата свети по слабо?
Поздрави
Здравейте колеги,
някой с такава камера да сподели много ли се различават светлините на номера,
слагали ли сте LED и на другия плафон и има ли пак разлика,
предполагам че от страната на камерата свети по слабо?
Поздрави
Здравейте колеги,
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
да,различават се светлините,освен ако не намериш за другия плафон точно същия цвят светодиод.......най добрия вариант и на двете крушки 5w като оригиналния цвят
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
meha написа:да,различават се светлините,освен ако не намериш за другия плафон точно същия цвят светодиод.......най добрия вариант и на двете крушки 5w като оригиналния цвят
А силата на светлината как е,това повече ме притеснява че тази на камерата ще свети доста по слабо?
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
Колеги здравейте,има ли някои от Пловдив които може да ми монтира камерата за обратно виждане на Е46 комби,или поне да ме насочите към някои сервиз.
Благодаря ви предварително
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Joro KzK написа:Колеги здравейте,има ли някои от Пловдив които може да ми монтира камерата за обратно виждане на Е46 комби,или поне да ме насочите към някои сервиз.
Колегата @Atsalov може да свърши работа.
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
mad_presley написа:Joro KzK написа:Колеги здравейте,има ли някои от Пловдив които може да ми монтира камерата за обратно виждане на Е46 комби,или поне да ме насочите към някои сервиз.
Колегата @Atsalov може да свърши работа.
Благодаря ти mad_presley,ще се свържа с него да го питам

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Колеги от къде мога да си купя такава камера 4е сам се надъхал и аз
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Имам нужда от помощ колеги
С такава мултимедия съм -http://www.xcarlink.bg/BMW-iDrive-Multimedia-Video-Interfeis
AV1(IN) и AV2(IN) са ми стандартни входове. През първия съм свързал DVD, а през втория мисля да свържа TV тунер. Третото е -Camera(IN) и AV (OUT). По пътя на логиката камерата трябва да се свърже тук, а другото са изходи за монитори отзад, ако се слагат. Но от този третия вход камера не тръгва. Като се включи в стандартен видео вход (1 или 2) работи. Въпрос на свързване ли е или каква е причината? Как да стане, че да си тръгне от входа за камерата и да си освободя другия за TV?

AV1(IN) и AV2(IN) са ми стандартни входове. През първия съм свързал DVD, а през втория мисля да свържа TV тунер. Третото е -Camera(IN) и AV (OUT). По пътя на логиката камерата трябва да се свърже тук, а другото са изходи за монитори отзад, ако се слагат. Но от този третия вход камера не тръгва. Като се включи в стандартен видео вход (1 или 2) работи. Въпрос на свързване ли е или каква е причината? Как да стане, че да си тръгне от входа за камерата и да си освободя другия за TV?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
На този за камерата му трябва още един вход за сигнал от задната, за да превключва на него, когато включиш задна.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
ivo1bg написа:На този за камерата му трябва още един вход за сигнал от задната, за да превключва на него, когато включиш задна.
Как да стане това? От камерата си е само един видео кабел. Мултимедията си е с буксите/конекторите. На снопчето с кабелите заедно са видео вход за камера, два видео изхода за задни монитори и бял, червен за аудиото? Иначе ние сме я свързали през задната, даже и реле сложихме, че там нямаше 12v. Като сложим буксата AV112(IN) или AV2(IN), даде се на съответния екран и задна и се включва.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:Имам нужда от помощ колегиС такава мултимедия съм -http://www.xcarlink.bg/BMW-iDrive-Multimedia-Video-Interfeis
Е то си пише CAM In, къде искаш да се включваш в AV-тата

От обясненията ти се разбира, че не му разбираш много много, за това те съветвам да отидеш някъде да ти я свържат, за да не прецакаш скъпия Xcarlink

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Колега утре ако имам време ще ти опиша как да го направиш с реле или без. Аз от няколко дни с това се занимавах и днес вече приключих с поставянето на камера за задно виждане. В моя случай беше с реле.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:rafa224 написа:Имам нужда от помощ колегиС такава мултимедия съм -http://www.xcarlink.bg/BMW-iDrive-Multimedia-Video-Interfeis
Е то си пише CAM In, къде искаш да се включваш в AV-татаСамо трябва да се провери на 5-ти пин, дали трябва да се подаде + или -, за да превключи монитора на камера. Ако превключва при подаване на маса, се прави с реле, на което като дойде + от задна, прави мост към маса, ако превключва при подаване на +, директно се вързва към кабела за задна светлина.
От обясненията ти се разбира, че не му разбираш много много, за това те съветвам да отидеш някъде да ти я свъжат, за да не прецакаш скъпия Xcarlink
Така сме го направили с реле към задната, но когато се включи в Camera(IN) не излиза нищо като се включи на задна. А ако се включи в AV1(IN) или AV2(IN) камерата тръгва при превключване на задна. Това ми е чудно и затова търся решение.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:Така сме го направили с реле към задната, но когато се включи в Camera(IN) не излиза нищо като се включи на задна. А ако се включи в AV1(IN) или AV2(IN) камерата тръгва при превключване на задна. Това ми е чудно и затова търся решение.
А пробвахте ли, кога минава в режим камера, при подаване на + или на маса?
CAM in си ти е входа за камерата, 5-ти пин в ляво е за да мине в режм на камера. Ако не подавате + или маса (според зависи какво трябва) на 5-ти пин, няма да ти излезе на монитора нищо.