Питане относно е60 - 535 БЕНЗИН - 2008г

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Re: Питане относно е60 - 535 БЕНЗИН - 2008г

Мнение от cocosas » 15 Сеп 2014, 17:35

Разхода винаги си е от значение, дори и 15к км да караш... Имаше колега от форума който беше сложил газово на V8 или V10 и беше купил два броя инжекциона. Явно е била префексова кола. Но както и да е, човека беше много доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 15 Сеп 2014, 17:37

Trixster написа:
E30_DK написа:
Trixster написа:И гори 20/80-бензин/газ :o

В една друга тама бях писал за мой познат с V8 FSI с директно впръскване + газова... освен, че мотора нон-стоп не работи добре когато е на газ, съотношението газ/бензин въобще не е както го бяха казали при слагането на газовата уредба. Уж трябваше да е 90/10 газ/бензин, а реално го засякохме, че е 60/40, което е пълен абсурд!!! (колата се обслужва само в Германия)
По-евтино от газта няма, но не и при моторите с директно впръскване(за сега) ;)

Ама тая кола не се купува за да ти е евтино. :mhihi:

:OT:
3, 4, 5 литров мотор и да се мъчи да върви с въздух, еми няма как. Не е приятно да се дават пари за гориво, но човек има избор или голям двигател или малък двигател. Големия харчи, малкия не. Но манталита ни е такъв, искаме невъзможното и ако може да стане от нищото. За това не ни харесват никъде. Как не може да караме по правилата и стандартите. Направо ме е срам, чета теми от сорта на как да избегна плащането на акта, как да избегна данъците, как да направя 300+ коня да вървят на газ, как да махна катализатора и да не пуши................. sad-ец за нас :banghead:

Това ми просвуча и малко като: да сложим по едно копче и колата да върви повече :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 15 Сеп 2014, 19:30

Trixster написа:
E30_DK написа:
Trixster написа:И гори 20/80-бензин/газ :o

В една друга тама бях писал за мой познат с V8 FSI с директно впръскване + газова... освен, че мотора нон-стоп не работи добре когато е на газ, съотношението газ/бензин въобще не е както го бяха казали при слагането на газовата уредба. Уж трябваше да е 90/10 газ/бензин, а реално го засякохме, че е 60/40, което е пълен абсурд!!! (колата се обслужва само в Германия)
По-евтино от газта няма, но не и при моторите с директно впръскване(за сега) ;)

Ама тая кола не се купува за да ти е евтино. :mhihi:

:OT:
3, 4, 5 литров мотор и да се мъчи да върви с въздух, еми няма как. Не е приятно да се дават пари за гориво, но човек има избор или голям двигател или малък двигател. Големия харчи, малкия не. Но манталита ни е такъв, искаме невъзможното и ако може да стане от нищото. За това не ни харесват никъде. Как не може да караме по правилата и стандартите. Направо ме е срам, чета теми от сорта на как да избегна плащането на акта, как да избегна данъците, как да направя 300+ коня да вървят на газ, как да махна катализатора и да не пуши................. sad-ец за нас :banghead:

При положение, че колите за които говориме се ползват предимно за работа(не за състезания) и има алтернативно, по-евтино гориво, не виждам кое му е лошото да се използва. Аз също не съм привърженик на газовите истории и затова си плащам скъпата нафта, но това си е моя избор. Колкото до манталитета на хората, които искат да карат на газ... въпросната кола, за която споменах, е на немско семейство, което си купи две такива коли на почти двойна цена заради екстрите на които държат и колите нямаха 1000км, когато им сложиха газовите уредби на стойност повече от нашите Е60 - пари не са жалени, но хората са в сферата на екологията и манталитета им е ориентиран към опазване природата. В БГ всеки иска газ за да му е евтино, но при положение, че същия метод за придвжване се ползва от далеч по напреднали общества, не виждам нищо срамно да се ползва, въпреки първоидеята в БГ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 15 Сеп 2014, 20:59

adovet написа:Не мога да разбера колега какво толкова лошо има да караш голям мотор и да е на газ. Лично аз навъртам доста километри и винаги гледам разхода на гориво. Ако фейсовите се газифицираха като по старите щях да карам сега бензиново на газ и щях да се возя с 10лв./100км., а не с дизелярката 20лв./100км. - навъртам по около 35-40к км. на година така че разхода си е от значение при мене :bchug:

Много ти е "закръглена" математиката обаче дори и да беше 100% на газ, като сметнеш едни 2500 лв за ГИ, и средна цена на газта от 1.22 и среден разход извънградско около 12 и навърташ да кажем 37000 км на година (което масово НЕ правят хората в БГ) и сметнем че тая кола я караш три години значи колата ти стъпва на 14,64 + 2,25(от ГИто) = 16,90 /100.

Това ако сметнем, че винаги караш минимум 37000 км, една година да направиш 30 000 и цената се вдига.

При същата ситуация с твоята сегашна кола приемам среден разход ИЗВЪНГРАДСКО за 6.6 и средна цена на нафтата 2.53 (средна цена за последната година, въпреки, че примерно в Пловдив има няколко бензиностанции с цена 2.25 и е постоянна и всички зареждат там ;), същото го има в София) цената е 16,70 на всеки 100 км.

Преди всички да почнат да бълват плява вземе средни стойности от различни сайтове за засичане на разхода, дори ако гледаме големите двигатели 545 и 550 съм щедър с този среден разход. Никъде не говорим за ремонти и т.н., за този разговор си има тема на колегата da6ip и доста ясно се вижда, че не е толкова скъпо / км да караш дизел колкото се изкарва в този форум.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 15 Сеп 2014, 22:23

Taruno написа:
adovet написа:Не мога да разбера колега какво толкова лошо има да караш голям мотор и да е на газ. Лично аз навъртам доста километри и винаги гледам разхода на гориво. Ако фейсовите се газифицираха като по старите щях да карам сега бензиново на газ и щях да се возя с 10лв./100км., а не с дизелярката 20лв./100км. - навъртам по около 35-40к км. на година така че разхода си е от значение при мене :bchug:

Много ти е "закръглена" математиката обаче дори и да беше 100% на газ, като сметнеш едни 2500 лв за ГИ, и средна цена на газта от 1.22 и среден разход извънградско около 12 и навърташ да кажем 37000 км на година (което масово НЕ правят хората в БГ) и сметнем че тая кола я караш три години значи колата ти стъпва на 14,64 + 2,25(от ГИто) = 16,90 /100.

Това ако сметнем, че винаги караш минимум 37000 км, една година да направиш 30 000 и цената се вдига.

При същата ситуация с твоята сегашна кола приемам среден разход ИЗВЪНГРАДСКО за 6.6 и средна цена на нафтата 2.53 (средна цена за последната година, въпреки, че примерно в Пловдив има няколко бензиностанции с цена 2.25 и е постоянна и всички зареждат там ;), същото го има в София) цената е 16,70 на всеки 100 км.

Преди всички да почнат да бълват плява вземе средни стойности от различни сайтове за засичане на разхода, дори ако гледаме големите двигатели 545 и 550 съм щедър с този среден разход. Никъде не говорим за ремонти и т.н., за този разговор си има тема на колегата da6ip и доста ясно се вижда, че не е толкова скъпо / км да караш дизел колкото се изкарва в този форум.

До скоро тук в Перник газта беше 1.04 в момента е 1.13. Аз нафта от 2.2 не смея да сипвам така че не знам на кой са му криви сметките. Как и да го смяташ на газ си излиза с около 30% по евтино. А среден разход от 6.6 с мойта кола не мога да стигна- за последните ми 4500км. Средния ми разход е 8.2

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 15 Сеп 2014, 22:48

Купете си карбураторни коли,най добре стават на газ.В BMW икономия няма.Това кола за харчене и кеф.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 15 Сеп 2014, 22:54

timur_lenk написа:Купете си карбураторни коли,най добре стават на газ.В BMW икономия няма.Това кола за харчене и кеф.

Абсолютно. На скоро Карах една Мазда 3 1.6д. Е тая кола как и да я караш повече от 6/100 не може да вдигне ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 15 Сеп 2014, 23:04

Нещо много оспамихме темата. Отиде в дилемата газ или нафта

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 15 Сеп 2014, 23:04

adovet написа:
Taruno написа:

До скоро тук в Перник газта беше 1.04 в момента е 1.13. Аз нафта от 2.2 не смея да сипвам така че не знам на кой са му криви сметките. Как и да го смяташ на газ си излиза с около 30% по евтино. А среден разход от 6.6 с мойта кола не мога да стигна- за последните ми 4500км. Средния ми разход е 8.2

не пропускай че съм написал среден разход ИЗВЪНГРАДСКО, ако караш със 160-180 то тогава сметките и за бензина скачат.

ps. да понаспамихме си добре :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 15 Сеп 2014, 23:37

Нямах за идея да разпалвам с офтопик темата. Идията е че не заводско изпълнение на горивна с-ма на кола със спортен характер е противоречие

И аргументи от сорта на карам много и ми е скъпо , по-добре на газ само показват, че притежаването е по- важно от издържането . За мен човек трябва да може до посрещне разходите и да не се замисля колко би спестил с алтернатива. Може и да не съм прав. Лично мнение без да обиждам който и да е.

П.С.
Първата ми кола беше на газ никога не е имала проблем, но съжелявам, че я сложих и не бих повторил

Коментара за екологията тактично ще го пропусна. В България хората с еко усещане ще се сдобият с електромобили и ще ползвот ток от ТЕЦ Марица Изток

@cocosas - добър опит с бутона, но дори не си разбрал за какво е
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 15 Сеп 2014, 23:51

всеки си има предпочитания за горивата с които иска да кара, затова му препоръчах на колегата кои двигатели да гледа щом иска да кара на пропан бутан... а именно преди фейсово 530i, 545i и 550i

а иначе карал съм коли на газ и сметките съвсем не са толкова прости като 10 на 100 = 12лв... и в това отношение подкрепям колегата Таruno (за пример 2.0 с ГИ - 13-14.5 газ + литър-два бензин градско + цената на ГИ + от време на време ходене на майстори и смяна на компоненти + хабене на нерви и време = следваща кола дизел :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 16 Сеп 2014, 8:44

За газ стават :

Преди фейслифта - всички бензинови (включително М5).
След фейслифта - 540i и 550i за Европа; 528i и 550i за Северна Америка; (влкючително M5).

Trixster написа:И аргументи от сорта на карам много и ми е скъпо , по-добре на газ само показват, че притежаването е по- важно от издържането . За мен човек трябва да може до посрещне разходите и да не се замисля колко би спестил с алтернатива. Може и да не съм прав. Лично мнение без да обиждам който и да е.

Това за притежаването защо ми се струва, че важи за всяка втора 525d и 530d, която видя по улиците :dunno:

п.с. Горното не е заяждане. Това, че една кола е на газ не означава, че собственика и си брои стотинките ;)
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 17 Сеп 2014, 15:48

A9A написа:
Trixster написа:И аргументи от сорта на карам много и ми е скъпо , по-добре на газ само показват, че притежаването е по- важно от издържането . За мен човек трябва да може до посрещне разходите и да не се замисля колко би спестил с алтернатива. Може и да не съм прав. Лично мнение без да обиждам който и да е.

Това за притежаването защо ми се струва, че важи за всяка втора 525d и 530d, която видя по улиците :dunno:

п.с. Горното не е заяждане. Това, че една кола е на газ не означава, че собственика и си брои стотинките ;)

Да сигурно за това си махат и DPF филтъра за твърди частици и започва да прикъдява като стар "Чавдар" ,а не си почъчват нов. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 17 Сеп 2014, 16:47

ДПФ засяга екологията.Вие с бензиновите да не сте си купили нови катализатори или мислите че тези на колите ви са в еко норми.Да караш 300 коня БМВ на газ е извращение с машината.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 17 Сеп 2014, 17:54

timur_lenk написа:ДПФ засяга екологията.Вие с бензиновите да не сте си купили нови катализатори или мислите че тези на колите ви са в еко норми.Да караш 300 коня БМВ на газ е извращение с машината.

E защо пък да е извращение само не раязбрах

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61