Питане относно е60 - 535 БЕНЗИН - 2008г
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Питане относно е60 - 535 БЕНЗИН - 2008г
Разхода винаги си е от значение, дори и 15к км да караш... Имаше колега от форума който беше сложил газово на V8 или V10 и беше купил два броя инжекциона. Явно е била префексова кола. Но както и да е, човека беше много доволен.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Trixster написа:E30_DK написа:Trixster написа:И гори 20/80-бензин/газ :o
В една друга тама бях писал за мой познат с V8 FSI с директно впръскване + газова... освен, че мотора нон-стоп не работи добре когато е на газ, съотношението газ/бензин въобще не е както го бяха казали при слагането на газовата уредба. Уж трябваше да е 90/10 газ/бензин, а реално го засякохме, че е 60/40, което е пълен абсурд!!! (колата се обслужва само в Германия)
По-евтино от газта няма, но не и при моторите с директно впръскване(за сега)
Ама тая кола не се купува за да ти е евтино.![]()
![]()
3, 4, 5 литров мотор и да се мъчи да върви с въздух, еми няма как. Не е приятно да се дават пари за гориво, но човек има избор или голям двигател или малък двигател. Големия харчи, малкия не. Но манталита ни е такъв, искаме невъзможното и ако може да стане от нищото. За това не ни харесват никъде. Как не може да караме по правилата и стандартите. Направо ме е срам, чета теми от сорта на как да избегна плащането на акта, как да избегна данъците, как да направя 300+ коня да вървят на газ, как да махна катализатора и да не пуши................. sad-ец за нас
Това ми просвуча и малко като: да сложим по едно копче и колата да върви повече

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Trixster написа:E30_DK написа:Trixster написа:И гори 20/80-бензин/газ :o
В една друга тама бях писал за мой познат с V8 FSI с директно впръскване + газова... освен, че мотора нон-стоп не работи добре когато е на газ, съотношението газ/бензин въобще не е както го бяха казали при слагането на газовата уредба. Уж трябваше да е 90/10 газ/бензин, а реално го засякохме, че е 60/40, което е пълен абсурд!!! (колата се обслужва само в Германия)
По-евтино от газта няма, но не и при моторите с директно впръскване(за сега)
Ама тая кола не се купува за да ти е евтино.![]()
![]()
3, 4, 5 литров мотор и да се мъчи да върви с въздух, еми няма как. Не е приятно да се дават пари за гориво, но човек има избор или голям двигател или малък двигател. Големия харчи, малкия не. Но манталита ни е такъв, искаме невъзможното и ако може да стане от нищото. За това не ни харесват никъде. Как не може да караме по правилата и стандартите. Направо ме е срам, чета теми от сорта на как да избегна плащането на акта, как да избегна данъците, как да направя 300+ коня да вървят на газ, как да махна катализатора и да не пуши................. sad-ец за нас
При положение, че колите за които говориме се ползват предимно за работа(не за състезания) и има алтернативно, по-евтино гориво, не виждам кое му е лошото да се използва. Аз също не съм привърженик на газовите истории и затова си плащам скъпата нафта, но това си е моя избор. Колкото до манталитета на хората, които искат да карат на газ... въпросната кола, за която споменах, е на немско семейство, което си купи две такива коли на почти двойна цена заради екстрите на които държат и колите нямаха 1000км, когато им сложиха газовите уредби на стойност повече от нашите Е60 - пари не са жалени, но хората са в сферата на екологията и манталитета им е ориентиран към опазване природата. В БГ всеки иска газ за да му е евтино, но при положение, че същия метод за придвжване се ползва от далеч по напреднали общества, не виждам нищо срамно да се ползва, въпреки първоидеята в БГ.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
adovet написа:Не мога да разбера колега какво толкова лошо има да караш голям мотор и да е на газ. Лично аз навъртам доста километри и винаги гледам разхода на гориво. Ако фейсовите се газифицираха като по старите щях да карам сега бензиново на газ и щях да се возя с 10лв./100км., а не с дизелярката 20лв./100км. - навъртам по около 35-40к км. на година така че разхода си е от значение при мене
Много ти е "закръглена" математиката обаче дори и да беше 100% на газ, като сметнеш едни 2500 лв за ГИ, и средна цена на газта от 1.22 и среден разход извънградско около 12 и навърташ да кажем 37000 км на година (което масово НЕ правят хората в БГ) и сметнем че тая кола я караш три години значи колата ти стъпва на 14,64 + 2,25(от ГИто) = 16,90 /100.
Това ако сметнем, че винаги караш минимум 37000 км, една година да направиш 30 000 и цената се вдига.
При същата ситуация с твоята сегашна кола приемам среден разход ИЗВЪНГРАДСКО за 6.6 и средна цена на нафтата 2.53 (средна цена за последната година, въпреки, че примерно в Пловдив има няколко бензиностанции с цена 2.25 и е постоянна и всички зареждат там

Преди всички да почнат да бълват плява вземе средни стойности от различни сайтове за засичане на разхода, дори ако гледаме големите двигатели 545 и 550 съм щедър с този среден разход. Никъде не говорим за ремонти и т.н., за този разговор си има тема на колегата da6ip и доста ясно се вижда, че не е толкова скъпо / км да караш дизел колкото се изкарва в този форум.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Taruno написа:adovet написа:Не мога да разбера колега какво толкова лошо има да караш голям мотор и да е на газ. Лично аз навъртам доста километри и винаги гледам разхода на гориво. Ако фейсовите се газифицираха като по старите щях да карам сега бензиново на газ и щях да се возя с 10лв./100км., а не с дизелярката 20лв./100км. - навъртам по около 35-40к км. на година така че разхода си е от значение при мене
Много ти е "закръглена" математиката обаче дори и да беше 100% на газ, като сметнеш едни 2500 лв за ГИ, и средна цена на газта от 1.22 и среден разход извънградско около 12 и навърташ да кажем 37000 км на година (което масово НЕ правят хората в БГ) и сметнем че тая кола я караш три години значи колата ти стъпва на 14,64 + 2,25(от ГИто) = 16,90 /100.
Това ако сметнем, че винаги караш минимум 37000 км, една година да направиш 30 000 и цената се вдига.
При същата ситуация с твоята сегашна кола приемам среден разход ИЗВЪНГРАДСКО за 6.6 и средна цена на нафтата 2.53 (средна цена за последната година, въпреки, че примерно в Пловдив има няколко бензиностанции с цена 2.25 и е постоянна и всички зареждат там, същото го има в София) цената е 16,70 на всеки 100 км.
Преди всички да почнат да бълват плява вземе средни стойности от различни сайтове за засичане на разхода, дори ако гледаме големите двигатели 545 и 550 съм щедър с този среден разход. Никъде не говорим за ремонти и т.н., за този разговор си има тема на колегата da6ip и доста ясно се вижда, че не е толкова скъпо / км да караш дизел колкото се изкарва в този форум.
До скоро тук в Перник газта беше 1.04 в момента е 1.13. Аз нафта от 2.2 не смея да сипвам така че не знам на кой са му криви сметките. Как и да го смяташ на газ си излиза с около 30% по евтино. А среден разход от 6.6 с мойта кола не мога да стигна- за последните ми 4500км. Средния ми разход е 8.2
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Купете си карбураторни коли,най добре стават на газ.В BMW икономия няма.Това кола за харчене и кеф.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- adovet
- старши ентусиаст
-
timur_lenk написа:Купете си карбураторни коли,най добре стават на газ.В BMW икономия няма.Това кола за харчене и кеф.
Абсолютно. На скоро Карах една Мазда 3 1.6д. Е тая кола как и да я караш повече от 6/100 не може да вдигне

- adovet
- старши ентусиаст
-
Нещо много оспамихме темата. Отиде в дилемата газ или нафта
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
adovet написа:Taruno написа:adovet написа:Не мога да разбера колега какво толкова лошо има да караш голям мотор и да е на газ. Лично аз навъртам доста километри и винаги гледам разхода на гориво. Ако фейсовите се газифицираха като по старите щях да карам сега бензиново на газ и щях да се возя с 10лв./100км., а не с дизелярката 20лв./100км. - навъртам по около 35-40к км. на година така че разхода си е от значение при мене
При същата ситуация с твоята сегашна кола приемам среден разход ИЗВЪНГРАДСКО за 6.6 и средна цена на нафтата 2.53 (средна цена за последната година, въпреки, че примерно в Пловдив има няколко бензиностанции с цена 2.25 и е постоянна и всички зареждат там, същото го има в София) цената е 16,70 на всеки 100 км.
До скоро тук в Перник газта беше 1.04 в момента е 1.13. Аз нафта от 2.2 не смея да сипвам така че не знам на кой са му криви сметките. Как и да го смяташ на газ си излиза с около 30% по евтино. А среден разход от 6.6 с мойта кола не мога да стигна- за последните ми 4500км. Средния ми разход е 8.2
не пропускай че съм написал среден разход ИЗВЪНГРАДСКО, ако караш със 160-180 то тогава сметките и за бензина скачат.
ps. да понаспамихме си добре

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Нямах за идея да разпалвам с офтопик темата. Идията е че не заводско изпълнение на горивна с-ма на кола със спортен характер е противоречие
И аргументи от сорта на карам много и ми е скъпо , по-добре на газ само показват, че притежаването е по- важно от издържането . За мен човек трябва да може до посрещне разходите и да не се замисля колко би спестил с алтернатива. Може и да не съм прав. Лично мнение без да обиждам който и да е.
П.С.
Първата ми кола беше на газ никога не е имала проблем, но съжелявам, че я сложих и не бих повторил
Коментара за екологията тактично ще го пропусна. В България хората с еко усещане ще се сдобият с електромобили и ще ползвот ток от ТЕЦ Марица Изток
@cocosas - добър опит с бутона, но дори не си разбрал за какво е
И аргументи от сорта на карам много и ми е скъпо , по-добре на газ само показват, че притежаването е по- важно от издържането . За мен човек трябва да може до посрещне разходите и да не се замисля колко би спестил с алтернатива. Може и да не съм прав. Лично мнение без да обиждам който и да е.
П.С.
Първата ми кола беше на газ никога не е имала проблем, но съжелявам, че я сложих и не бих повторил
Коментара за екологията тактично ще го пропусна. В България хората с еко усещане ще се сдобият с електромобили и ще ползвот ток от ТЕЦ Марица Изток
@cocosas - добър опит с бутона, но дори не си разбрал за какво е
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
всеки си има предпочитания за горивата с които иска да кара, затова му препоръчах на колегата кои двигатели да гледа щом иска да кара на пропан бутан... а именно преди фейсово 530i, 545i и 550i
а иначе карал съм коли на газ и сметките съвсем не са толкова прости като 10 на 100 = 12лв... и в това отношение подкрепям колегата Таruno (за пример 2.0 с ГИ - 13-14.5 газ + литър-два бензин градско + цената на ГИ + от време на време ходене на майстори и смяна на компоненти + хабене на нерви и време = следваща кола дизел
а иначе карал съм коли на газ и сметките съвсем не са толкова прости като 10 на 100 = 12лв... и в това отношение подкрепям колегата Таruno (за пример 2.0 с ГИ - 13-14.5 газ + литър-два бензин градско + цената на ГИ + от време на време ходене на майстори и смяна на компоненти + хабене на нерви и време = следваща кола дизел

- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
За газ стават :
Преди фейслифта - всички бензинови (включително М5).
След фейслифта - 540i и 550i за Европа; 528i и 550i за Северна Америка; (влкючително M5).
Това за притежаването защо ми се струва, че важи за всяка втора 525d и 530d, която видя по улиците
п.с. Горното не е заяждане. Това, че една кола е на газ не означава, че собственика и си брои стотинките
Преди фейслифта - всички бензинови (включително М5).
След фейслифта - 540i и 550i за Европа; 528i и 550i за Северна Америка; (влкючително M5).
Trixster написа:И аргументи от сорта на карам много и ми е скъпо , по-добре на газ само показват, че притежаването е по- важно от издържането . За мен човек трябва да може до посрещне разходите и да не се замисля колко би спестил с алтернатива. Може и да не съм прав. Лично мнение без да обиждам който и да е.
Това за притежаването защо ми се струва, че важи за всяка втора 525d и 530d, която видя по улиците

п.с. Горното не е заяждане. Това, че една кола е на газ не означава, че собственика и си брои стотинките

Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
A9A написа:Trixster написа:И аргументи от сорта на карам много и ми е скъпо , по-добре на газ само показват, че притежаването е по- важно от издържането . За мен човек трябва да може до посрещне разходите и да не се замисля колко би спестил с алтернатива. Може и да не съм прав. Лично мнение без да обиждам който и да е.
Това за притежаването защо ми се струва, че важи за всяка втора 525d и 530d, която видя по улиците![]()
Да сигурно за това си махат и DPF филтъра за твърди частици и започва да прикъдява като стар "Чавдар" ,а не си почъчват нов.

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
ДПФ засяга екологията.Вие с бензиновите да не сте си купили нови катализатори или мислите че тези на колите ви са в еко норми.Да караш 300 коня БМВ на газ е извращение с машината.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- adovet
- старши ентусиаст
-
timur_lenk написа:ДПФ засяга екологията.Вие с бензиновите да не сте си купили нови катализатори или мислите че тези на колите ви са в еко норми.Да караш 300 коня БМВ на газ е извращение с машината.
E защо пък да е извращение само не раязбрах
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3