Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Здравейте колеги, доста си почетох в темата и имаше загатнат на няколко места моя проблем, но до там. При мен свирене и тракане няма, но при гасене има вибрации (разтриса се мотора) и при палене също но доста по-леко. Тампоните на мотора и скоростната кутия са нови няма преди година ги смених при колегата Dimitroff. Ходя на майстори, един казва тампони, друг шайба, трети маховик и всички искат да разглобяват и да вземат 200 кинта но никой не дава гарнция че ще реши проблема "Те дизелите така си правят" ми казват накрая и чао. Някой имал ли е подобен проблем и след смяна на шайбата да е изчезнал? Поздрави!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
vortep написа:Здравейте колеги, доста си почетох в темата и имаше загатнат на няколко места моя проблем, но до там. При мен свирене и тракане няма, но при гасене има вибрации (разтриса се мотора) и при палене също но доста по-леко. Тампоните на мотора и скоростната кутия са нови няма преди година ги смених при колегата Dimitroff. Ходя на майстори, един казва тампони, друг шайба, трети маховик и всички искат да разглобяват и да вземат 200 кинта но никой не дава гарнция че ще реши проблема "Те дизелите така си правят" ми казват накрая и чао. Някой имал ли е подобен проблем и след смяна на шайбата да е изчезнал? Поздрави!
Колега кои са тия майстори които ти искат 200 лв за да хвърлят едно око на демпферната шайба

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Няколко причини:
1. Позапушен филтър на картерните газове, маслени пари в тръбите и омазняване и като гасиш 1-2 оборота на двигателя от тези пари.
2. Тампоните на маторя били нови ама заминали бързо.....най добре се разбира от долу - ако лапата е легната на тампона значи пак ще сменяш.....
3. Дори може някоя дюза да пикае.....като гасиш докато падне налягането в рейла 1-2 оборота.....
Аз така тампоните на маторя патих.....MEYLE прехвалени ми препоръчаха.....хайде исках оригинални да сменя ама нямах финанси на момента и ги взех.... 100км и лапата легна на тампона......после четах рових....CORTECO са оригиналните......или ОРИГИНАЛНИ. Смених ги пак (ИЗЛЕЗЕ МИ КОЛКОТО ОРИГИНАЛНИ ОБЩО!!!!) вече 20к км и всеки път като погледна (Отгоре пак се вижда) лапата стои както трябва.
Един приятел пак така... сложил LEMFORDER пак прехвалени......аз лично видях колата след 70к км (човека търгува с коли и постоянно ИТАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ) лапата беше направила гнезно в тампона....веднага CORTECO и доволен.
А за фълтърчето на картерните газове много лесно се разбира дали е заминал - като палиш сутрин в хладното ако отзаде пуши синкаво е заминал (АМА НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ КАТАЛИЗАТОРИ за да разбереш).
1. Позапушен филтър на картерните газове, маслени пари в тръбите и омазняване и като гасиш 1-2 оборота на двигателя от тези пари.
2. Тампоните на маторя били нови ама заминали бързо.....най добре се разбира от долу - ако лапата е легната на тампона значи пак ще сменяш.....
3. Дори може някоя дюза да пикае.....като гасиш докато падне налягането в рейла 1-2 оборота.....
Аз така тампоните на маторя патих.....MEYLE прехвалени ми препоръчаха.....хайде исках оригинални да сменя ама нямах финанси на момента и ги взех.... 100км и лапата легна на тампона......после четах рових....CORTECO са оригиналните......или ОРИГИНАЛНИ. Смених ги пак (ИЗЛЕЗЕ МИ КОЛКОТО ОРИГИНАЛНИ ОБЩО!!!!) вече 20к км и всеки път като погледна (Отгоре пак се вижда) лапата стои както трябва.
Един приятел пак така... сложил LEMFORDER пак прехвалени......аз лично видях колата след 70к км (човека търгува с коли и постоянно ИТАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ) лапата беше направила гнезно в тампона....веднага CORTECO и доволен.
А за фълтърчето на картерните газове много лесно се разбира дали е заминал - като палиш сутрин в хладното ако отзаде пуши синкаво е заминал (АМА НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ КАТАЛИЗАТОРИ за да разбереш).
vortep написа:Здравейте колеги, доста си почетох в темата и имаше загатнат на няколко места моя проблем, но до там. При мен свирене и тракане няма, но при гасене има вибрации (разтриса се мотора) и при палене също но доста по-леко. Тампоните на мотора и скоростната кутия са нови няма преди година ги смених при колегата Dimitroff. Ходя на майстори, един казва тампони, друг шайба, трети маховик и всички искат да разглобяват и да вземат 200 кинта но никой не дава гарнция че ще реши проблема "Те дизелите така си правят" ми казват накрая и чао. Някой имал ли е подобен проблем и след смяна на шайбата да е изчезнал? Поздрави!
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Е те не ми искат 200лв да хвърлят едно око, ми казват примерно това е маховик дай да го сменяме около 200лв труд ще изхлезе + .....
А за филтъра за картерни лично съм го сменил преди 17000км иначе имам катализатор.
А за филтъра за картерни лично съм го сменил преди 17000км иначе имам катализатор.
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
vortep написа:Е те не ми искат 200лв да хвърлят едно око, ми казват примерно това е маховик дай да го сменяме около 200лв труд ще изхлезе + .....
Един съвет - майстор, който ти казва преди да е диагностицирал щателно проблема по колата ти и ти дава някаква СУМА там за някакъв ремонт, за който не е сигурен, че всъщност това е проблема за мен е лайк! Бягай далече от такива, мен преди време един шум не ми даваше мира по колата ми и няма да казвам къде отидох, но майстора ме "наби" около 700лв. за неща, които НЕ БЯХА развалени, в крайна сметка се оказа, че една от тръбите на климатика е опирала в ламаринка. Аз разказах на 100 човека за "майсторството" на въпросния човек и по стечение на обстоятелствата този сервиз вече не функционира. Та пази се от измамници, за да не намразиш марката

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
айде и моята шайба я смених на 227 хилки, доста измъчена беше, ще кажа само че на преден план имаше една цепка, сериозно изглеждаше, но да кажем не чак пред разпад. След свалянето изненада, гледам от зад 6 големи цепки на гърба се виждат през спиците, късмет че не е станала беля. Ефекта от смяната е малко по-кротък мотор, при палене и гасене мотора вече не скача като на батут и като че ли една идея по-малко вибрации. Шайбата е кортеко 

Здравейте колеги. Преди 50 000 км смених моята демпферна шайба и наскоро пак се разтрака. ( ушким е на LEMFÖRDER ) Възмжно ли е да се прецака толкоз бързо или да търся друга причина.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Tilkov написа:Здравейте колеги. Преди 50 000 км смених моята демпферна шайба и наскоро пак се разтрака. ( ушким е на LEMFÖRDER ) Възмжно ли е да се прецака толкоз бързо или да търся друга причина.
Възможно е колега.
Оригиналната е най-добрия вариант!
При всичко друго нямаш гаранция...я кара-я не!
- adko001
- младши ентусиаст
-
Tilkov написа:Здравейте колеги. Преди 50 000 км смених моята демпферна шайба и наскоро пак се разтрака. ( ушким е на LEMFÖRDER ) Възмжно ли е да се прецака толкоз бързо или да търся друга причина.
Възможно е колега, от Лемфордър до ОРИГИНАЛЕН Лемфордър има разлика, но тя е неуловима за обикновения човек, подбирай мястото, където пазаруваш части за колата си

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
истината е че Лемфиордера го развалиха или просто поредните ментета, Кортеко произвежда оригиналната и засега се води най-добро на тема цена-качество
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Maxmadness написа:gugichamp написа:Maximilian-E46 написа:Номенклатурен номер : 11237805696
Описание : ДЕМПФЕР КОЛЯНОВ ВАЛ
Ед.цена (с ДДС) : 546.68 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Добре е...като дойде време да я сменявам ще удари 800 лв
Баси, цените на частите за тези коли, вместо да поевтиняват
стават по-скъпи...
Това не е справедливо![]()
![]()
![]()
спокойно това е новата цена вече :
Номенклатурен номер : 11237805696
Ед.цена (с ДДС) : 635.76 BGN
Има наличност
![]()
![]()
тия в Дару не са хора просто...
Номенклатурен номер : 11237805696
Ед.цена (с ДДС) : 654.85 BGN
Има наличност

Последна промяна Maxmadness на 12 Ное 2015, 22:45, променена общо 2 пъти
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- adko001
- младши ентусиаст
-
тя върви като топъл хляб, затова е така, търсенето определя предлагането 
Когато я купувах аз беше 526лв с ДДС

Когато я купувах аз беше 526лв с ДДС
- Smuut
- Потребител
-
- Кара: 08' e92 m3
След всичко изчетено авно оригинална ще слагам.Обаче като ми казаха в сервиза колко струва ...
.Имам друг въпрос.Видях ,че е хубаво да се смени и ремък и амортисьор.Има ли нещо такова или зависи от състоянието им?Освен това като си гледах демпфера имаше 2 пукнатини.Някой карал ли е в такова състояние ,че немога веднага да отделя 1200+ за смяна на демпфер и тн. пък и нерентабилно е да оставям машината да почива в гаража?
Поздрави

Поздрави
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Здравейте колеги.Ето че дойде време за смяна и на мойта депферна шайба(
).Проверих тук там по магазините и сравних цените.Значи за Кортеко ми обявиха цена 300лв. с отстъпката,както и на Сваг 305.Човека в магазина ми предложи друга марка(пак немска),от която е продал доста такива шайби и то не само на БМВ и досега нямал рекламации.Марката е AutLog и цена с отстъпката е 185лв.Някой слагал ли е такава и има ли преки впечетления относно тази марка?

- adko001
- младши ентусиаст
-
Имай напредвид, че всяка различна от оригинала ще ти излезе по-скъпа
а тази просто няма да я коментирам, която ти е предложил магазинера, който, цитирам: "не е имал рекламации", ами много ясно, че не е имал, как иначе да си продава нещата и той трябва да яде хляб. Пак ти казвам - с всяка шайба, различна от оригинала ще се "наиграеш" и ще се нервиш излишно след един кратър период от време след смяната. Не си чешам езика, а говоря от опит. Успех.