Премахване на DPF и катализатор
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Премахване на DPF и катализатор
rafa224 написа:adovet написа:strelecaaa написа:След "изкормянето " , трябва ли да слагам резонатор ?
Желателно е
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Така и не разбрах за какво служи резонатора?
При мен не сложиха резонатор и сега като застанеш от зад до ауспуха се 4ува едно доста неприятно дрънчене наподобяващо трабант

- strelecaaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E90
- Мечтае да кара: безаварийно
Продължава ли регенерацията ,след софтуерно изключване на ДПФ ?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
strelecaaa написа:Продължава ли регенерацията ,след софтуерно изключване на ДПФ ?
Не, нали това е идеята да не прави регенерация и да не дава грешки
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Taruno написа:Как за какво .................. май не си гувал дрънченето като тенекия от изкормено гърне
Не съм

- j_zahariev
- Потребител
-
- Кара: F30
- Мечтае да кара: ///M
Колеги искам да махна на мойта 320i катализаторите(даде грешка на диагностиката), проблемът е, че в Емкомплект ми казват, че не могат да направят софтуерното изключване, а само да ги махнат и да оставят колата със светещ чек.
Препоръчайте ми моля човек в София, който може да оправи софтуера. 

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Отиди на по-читав майстор. Сигурен ли си, че не трябва само сондите след катализаторите да се сменят само и то предполагам само едната, ти всъщност си с една преди и една след катализатора?Тази след катализатора следи само състоянието на катализатора , но когато тя дефектира ти светва чека, а катализатора може да ти е наред............... Виж колегата OCI примерно да ти помогне.
Последна промяна kraska на 12 Сеп 2014, 15:58, променена общо 1 път
- j_zahariev
- Потребител
-
- Кара: F30
- Мечтае да кара: ///M
Да, сондите са една преди и една след, катализаторите са 2 броя. Чека не ми е светнал в момента, но на компютърната диагностика даде грешка на catalytic converter, a така или иначе предпочитам да ги махна катализаторите. Днес ще говоря с Пепи хедърса, дано нещата станат. Благодаря за мнението колега.
Поздрави
Поздрави
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
недей да ги махан нищо няма да получиш, а ще ти чернее ауспуха като на дизел и ще мирише. Бензина (то и дизела) да задръсти катализатор трябва да е почти милионерка
И аз имам един въпрос относно DPF-a...самия филтър ми е много запушен и не може да се регенерира ,защото беше пълен с масло минало през двигателя и турбото вследствие на свръх обороти ,беше изхвърлила и през ауспуха дори...на диагностика излиза голямо налягане (3пъти над нормата) заради запушения дпф и колата не може да се разтовари ,не върви добре и харчи повече...не е добре да се кара така дълго ,за това искам да ви питам ,може ли да премахна дпф-а физически утре и през седмицата да я закарам до Пловдив да го премахнат софтуерно ,защото в града , в който живея няма добри майстори за тези неща...ще има ли проблем за колата освен ,че ще светне лампата дпф на таблото? Не ми се иска да карам 150км в това състояние...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Да просто ако влезе в регенерация ще направиш малко димна завеса
или ще светне лампата

Благодаря ,днес говорих с един човек ,който с това се занимава и каза ,че първо трябва да се премахне софтуерно ,защото в другия случай ако поиска регенерация му е по трудно да изчисти грешките след това и усложняваме нещата...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
DJaM0 написа:Благодаря ,днес говорих с един човек ,който с това се занимава и каза ,че първо трябва да се премахне софтуерно ,защото в другия случай ако поиска регенерация му е по трудно да изчисти грешките след това и усложняваме нещата...
хахахаха, пак поредната глупост вчера махах софтуерно един ДПФ на е60 момчето си го беше махнал преди 10 дни и му беше влезнала грешка партикал филтър и нямаше такива драма, а точно за 30 минуги си тръгна по живо и здраво, вече чист като момина сълза и колата забрави, че е имала ДПФ завинаги

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
oci написа:DJaM0 написа:Благодаря ,днес говорих с един човек ,който с това се занимава и каза ,че първо трябва да се премахне софтуерно ,защото в другия случай ако поиска регенерация му е по трудно да изчисти грешките след това и усложняваме нещата...
хахахаха, пак поредната глупост вчера махах софтуерно един ДПФ на е60 момчето си го беше махнал преди 10 дни и му беше влезнала грешка партикал филтър и нямаше такива драма, а точно за 30 минуги си тръгна по живо и здраво, вече чист като момина сълза и колата забрави, че е имала ДПФ завинаги
Е който си е добър си е добър

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
rafa224 написа:oci написа:DJaM0 написа:Благодаря ,днес говорих с един човек ,който с това се занимава и каза ,че първо трябва да се премахне софтуерно ,защото в другия случай ако поиска регенерация му е по трудно да изчисти грешките след това и усложняваме нещата...
Е който си е добър си е добърКолегите да си направят извода към кой да се обръщат
В това няма добър или лош, има знаещ какво прави и такива които се учат или чули нещо от някъде си

Иначе знаещи хора има много във форума и точно това го прави полезен

Много е важно да избереш читав софтуерист - ремапер.
аз скоро махах ДПФ + катализатор и после софтуериста си остави ръцете....На диагностика постоянно се появяват две грешки: едната за ДПФ другата за АГР клапан.
Освен това се наложи манипулацията да се извърши със сваляне на компютъра и отваряне, вместо през OBD понеже било много рисково. Незнам колко е истина.
аз скоро махах ДПФ + катализатор и после софтуериста си остави ръцете....На диагностика постоянно се появяват две грешки: едната за ДПФ другата за АГР клапан.
Освен това се наложи манипулацията да се извърши със сваляне на компютъра и отваряне, вместо през OBD понеже било много рисково. Незнам колко е истина.