ЗА или Против спортен филтър
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- strelecaaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E90
- Мечтае да кара: безаварийно
ЗА или Против спортен филтър
Някой слагал ли е спортен филтър ? Какви са отзвуците след него ? Плюсове , минуси .
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Re: ЗА или Против спортен филтър
Ето тема по въпроса http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=375769
Аз ползвам панелни такива, доволен съм, усещането е субективно, няма да се повиши мощността, но за мен колата ''диша'' по лесно.Конусен е още по-добре за мен, но да е с правилните размери според производителя на филтрите.Конусния променя още повече звука, но ако не е кит, за мен е задължително трябва да се прави cold air intake.Допълнително замърсяване не съм забелязал, кутиите или тръбите са били винаги чисти.
За мен КН филтрите са най-добрите.
Аз ползвам панелни такива, доволен съм, усещането е субективно, няма да се повиши мощността, но за мен колата ''диша'' по лесно.Конусен е още по-добре за мен, но да е с правилните размери според производителя на филтрите.Конусния променя още повече звука, но ако не е кит, за мен е задължително трябва да се прави cold air intake.Допълнително замърсяване не съм забелязал, кутиите или тръбите са били винаги чисти.
За мен КН филтрите са най-добрите.
Аз мисля, че има само плюсове. И при мене я има дилемата сега какъв да взема.
Единствения проблем, за който така се сещам, е че когато се мият въпросните спортни
филтри, се прави пръскат с едни спрейове за омасляване. Доколкото знам там
хем трябва да се пръсне хубаво, но и не трябва да се прекалява.
Единствения проблем, за който така се сещам, е че когато се мият въпросните спортни
филтри, се прави пръскат с едни спрейове за омасляване. Доколкото знам там
хем трябва да се пръсне хубаво, но и не трябва да се прекалява.
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Като си купиш Кит-а за почистване, ако е КН, там много ясно е обяснено, как се прави всичко и няма проблеми.
Ако имате интерес мога да го снимам и да го кача, на български е?
- strelecaaa
- кандидат ентусиаст
-
6inlinepower написа:Като си купиш Кит-а за почистване, ако е КН, там много ясно е обяснено, как се прави всичко и няма проблеми.
Много бих бил благодарен , ако го снимаш

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Лично според мене разлика няма много голяма ако не е чипната колата или пък не е поне 335
иначе К§Н са филтрите,карал съм на кола с чип и на кола без чип тунинг,и определено не си заслужава парите 

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Интересно е че пише че филтъра не се почиства на по малко от 60 000 км според мен са си доста тези 60,000км, сигурно честото почистване намаля от живота му 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
В Плд повече от 10к км трудно може без пране. Запрашеността е нечовешка. Според мен тия хора са го писали това за други държави, не за изотоничния блок.
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Нещо повече, на сайта на КН пише, че по принцип се чисти, когато вече не виждаш металната решетка на филтъра.Луди хора.
Ако се кара по асфалтирани улици и магистрали, панелните филтри трябва да се чисти на 50 000 мили, а конусните на 100 000 мили.
А когато се шофира в запрашена среда, чистенето трябва да става на 25 000 мили.
http://www.knfilters.com/faq.htm#4
Една подробност обаче, незнам дали сте забелязали, колко са им чисти на американците улиците, особенно и ако не е някой пустинен щат.
Ако се кара по асфалтирани улици и магистрали, панелните филтри трябва да се чисти на 50 000 мили, а конусните на 100 000 мили.
А когато се шофира в запрашена среда, чистенето трябва да става на 25 000 мили.
http://www.knfilters.com/faq.htm#4
Една подробност обаче, незнам дали сте забелязали, колко са им чисти на американците улиците, особенно и ако не е някой пустинен щат.
- strelecaaa
- кандидат ентусиаст
-
При обслужването на колата сложих КН филтър ... и до тук с хубавото . Колата започна да прекъсва ,тоест да губи мощност ,турбото не издуваше ,стана много мудна ,ако искате може да видите в другите ми теми за какво става на въпрос. Закарах я в Дару кар, на диагностика, и ми казаха ,че всички проблеми идват от задръстен ДПФ ,махнах го , но проблема си остана . Тогава чух една много умна приказка от един стар майстор " Момче, 90% от проблемите ,по колата, идват от последното променяно или сменяно нещо по нея . Тогава ме озари мисълта за спортния филтър и си сложих обикновен на BOSH. Проблемът изчезна...
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
Тази умна приказка хич не ми се връзва. Аз съм карал с такива филтри с години и единствения проблем е че лесно може да се преомасли филтъра при почистването и после излишното масло отива на дебитомера.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Аз кн филтър съм слагал само на старото ми е36 1.8 115к.с. Карах с него точно 2 дена и го махнах. Колата определено загуби мощност в ниските, звука се промени доста, все едно нещо и имаше на колата. Филтъра беше 100% оригинал, купих го от Англия. По-добър вариант е да се сложи конусен според мен. Там не съм чувал някой да се оплаква.
Аз съм с К&N оригинален, панелен. Май нямам оплаквания от него, защото така взех колата. Сега ме карате да се замисля дали да не пробвам как ще е с оригиналния.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
b0bu написа:...Май нямам оплаквания от него..
Ако нямаш оплаквания във вървенето не се занимавай да го сменяш,ако имаше нещо нередно досега да си го усетил

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2