Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: iOS тема

Мнение от bum_bum » 10 Сеп 2014, 9:49

steeN написа:Мда и на мен ми е интересно как ще се усеща по-голям телефон. Става неудобен за носене в джоба най-малкото. А и вече няма да ми се събира под борда в колата :mhihi:

bum_bum написа:Имам впредвид споделянето на документи между епълските у-ва. Безконтактно плащане с телефон в България ще видим когато измислят плащане със силата на мисълта по белите страни :mhihi:

По-добре така. Кеша си е кеш - непроследим :mhihi: . С тия електронни разплащания се влиза яко в матрицата. Някой ми каза, че вече има плащане с безконтактни карти обаче?

Някои неща са неизбежни. В Щатите, а и тук ще дойдат рано или късно те следят чрез телефона ти как точно и къде се движиш в магазина. Камери следят изражението на лицето ти на касата.... Прави ти се профил и т.н.. забрави вече за лична свобода и анонимност. Нашите вериги още не са отворени за тия технологии, пък са и скъпи и тук властват малко по-различни пазарни принципи. (За мое нещастие :mhihi: )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 10 Сеп 2014, 13:10

steeN написа:Мда и на мен ми е интересно как ще се усеща по-голям телефон. Става неудобен за носене в джоба най-малкото. А и вече няма да ми се събира под борда в колата :mhihi:

htc one m8 дето мога да го ползвам и за щит се събира там, така че няма страшно :mhihi:

може би с 6 плюс ще е проблем, ама то по-добре iPad направо :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

iOS тема

Мнение от steeN » 10 Сеп 2014, 18:19

И все пак в щатите за задължени да взимат кеш навсякъде. Докато това е така е ОК. "Страшното" е ако премхант тази опция... Голямото следене в момента е с loyalty cards... чак такива фуруризми не знам да има още с камери и лица и т.н. Това с телефона може би е с блутуут маркери, за които само съм чувал. Но да технологиите са брутални вече, има само легални пречки пред тях...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Сеп 2014, 19:17

Доста пъти в тази тема чета, че хората не искат по-големи телефони. Имам чувството, че съществува някакъв заговор между производители и медии, че постоянно насаждат тезата, че "потребителите искали по-големи екрани" Кой го иска? На кой му е потрябвал таблет в джоба. Малко съм разочарован от 6-цата. Какво предлага тя на досегашният потребител на 5s например? Същата камера /къде е 13 мегапикселовата камера от "официалните" видеа :bang: / + 25% по бърз процесор .. голям праз, на кой му е притрябвал. Но същевременно с много по-големи размери - ужас, типичните черти за андроид се пренасят и тук.
Голяма "новост" бил т.нар. iwatch. Докато го пуснат сигурно ще е 15-тия умен часовник след тези на самсунг и още 5 китайски фирми. Този часовник се налага естествено заради огромния размер на телефоните вече. Но пък без тях не работи ...
Живот на батерията - почти същия (+10%)
За прословутите плащания с телефона пък въобще не ми се говори, правилно каза някой, че докато навлязат при нас на запад ще се плаща с мозъчни импулси

п.с. със свито сърце чакам и 8-цата, даже без джейл май няма никакъв смисъл да се хвърлям на нея

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Сеп 2014, 20:12

Не става с четене по форумите и споделяне с потребители да разбереш какво искат. Тук като четеш никой не иска БМВ с предно, ако се върнеш 4-5 години назад всеки ще ти каже, че БМВ с турбо е голяма шитня, щото истинската кола има редови шестак и т.н., но и БМВ и Епъл харчат милиони за да сондират мнението на потребителя. Внимателно преценяват колко ще спечелят и колко ще изгубят ако предприемат определени стъпки. За да пуснат тия телефони със сигурност добре са преценили нещата. Хиляди може да не си купят новия Айфон, щото им е голям но милиони ще го купят точно, щото е голям.

Относно камерата и другите екстри.. Епъл пускат неща тогава, когато работят. Предполагам не им е никакъв проблем да набутат и 20 мегапикселова камера, но ако ще снима като 8 какъв е смисъла. Не съм голям фотограф, но доколкото имам някакви бегли познания знам, че мегапикселите далеч не са всичко. Всички тия "новости" от Епъл, които можем да ги видим в други телефони от преди 2-3 години сега работят. А при другите просто са си били там.

Часовника си е просто частовник, който може да се разбира с телефона. Единственото, което недоумявам аз е защо няма ГПС антена. Всичко друго си му е ОК за мен.

Интересно е обаче как всичко се знаеше за Айфона и изненада нямаше никаква. Докато за часовника какво ли не се изговори и изписа и нищо не съвпада с това, което показаха реално. Явно Епъл могат да си държат нещата в тайна когато поискат и изтеклата информация за телефона беше само за да подгреят тълпата.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Сеп 2014, 20:59

Ясно ми е за мегапикселите, аз и сега съм много доволен от камерата, но като те подразнят с 13 мегапикселова камера от епъл то това наистина би било нещо революционно ново, което мен като притежател на 5s би ме накарало да съжалявам че нямам 6ца. Иначе андроид са по 20, нокия по 40мегапиксела но най- много да се конкурират с 5s. Колкото до размерите - сигурно си прав. Лошото е че от тук нататък телефон с нормални размери ще означава бюджетен телефон с 3 мегапикселова камера и архаичен андроид

Sent from my iPhone using Tapatalk

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 10 Сеп 2014, 21:16

Мегапикселите са просто размера на снимката, аз на фотоапаратите-сапунерки не искам 20 мегапиксела, пък какво говорим за телефон с миниатюрна матричка. И все пак ще си сменя четворката, чак като излезе 8 или 9, освен ако не са огромни :D Много рядко сменям телефони, макар че скоро май ще купувам и някъв андроид, за да му инсталирам Ubuntu :D
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Сеп 2014, 21:17

Мда... аз имам стар 10 мегапикселов DSLR, който ще направи 40 мегапикселовата Нокиа смешна. Обектива и размера на сензора (физически размери, не брой точки) са най-важното.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 10 Сеп 2014, 21:23

4.7 не е чак толкова непрежалим размер, за мен 5 и нагоре вече става истински неудобно. Но докато не го хвана в ръка няма как да кажа, по снимки само си гадаем в момента. Като дизайн също е трудно да се прецени, единствено съм убеден, че тези линии отдолу и отгоре на големия не ме кефят, много присадени са ми. Не съм фен на заоблените форми, но съм работил с Xperia Z и там на 5 инча ръбат телефон е малко дискомфортно. Хубаво е, че са дръпнали пауър бутона отстрани, отново съдейки от опита със Сонито, мястото е оптималното за размера, да не кажа че трябваше да е по средата.
При всички положения, хардуерни проблеми не би трябвало да има, там си знаят работата, но отново ще трябва да се види някой тест първо. Камерата със сигурност ще е по-яка, дори ме кефи как не пускат тия 8 мегапиксела :mhihi: Най ми е интересно с музиката какво става- не се чу нищо по-конкретно за Бийтс или поне аз не съм :dunno: В този ред на мисли, ако някой има линк за представянето, ще съм благодарен да го метне, че не можах да го гледам. Иначе U2 да си пуснат албума за безплатно сваляне през iTunes същия ден няма нужда от коментар :mhihi: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Сеп 2014, 21:25

Ето малко за мегапикселите. http://www.macworld.co.uk/opinion/iphon ... on-3502115

Това, че няма хардуерно развитие на камерата според мен показва, че 5-цата вече е имал чудесна камера. Със софтуерните подобрения вярвам ще работи още по-добре. С новите "фокус пиксели" и т.н. със сигурност ще намалят шума и ще има по-бърз автофокус. Оптичната стабилизация, която има плюса също е важна за да снима добре.

За Бийтс слушалки нищо не споменаха. На снимките ми изглеждат като тия на 5-цата. Явно си оставят неща за 6+ Най-чудно ми е дали той ще е със сапфирен джам. :dunno:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Сеп 2014, 21:30

сори, ама на галакси петицата камерата просто слага в джоба си всичко, което съм виждал досега, снима като дслр, някакви убийствени детайли, които аз с просто око не виждам...
като сравних същата снимка с моя 4с и ми стана доста тъпо, на 4с 8те мегапиксела за макро - забрави...
а на 4с снимките от фотографска гледна точка могат да излизат в някои редки случаи (резолюция, обработка итн) неразличими от ДСЛР...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Сеп 2014, 22:24

Никой не твърди, че Айфон има най-добрата камера. Или поне аз не твърдя такова нещо :mhihi: Просто успяват да нацелят добър компромис между всичко. Снима добре, но е тънък, лек, бърз, батерията държи и т.н.. Ако вземеш да сравняваш тия неща едно по едно с друг телефон лесно ще намериш по-добър във всяко едно, но в комбинация.. :dunno:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Сеп 2014, 0:25

© написа:Ясно ми е за мегапикселите, аз и сега съм много доволен от камерата, но като те подразнят с 13 мегапикселова камера от епъл то това наистина би било нещо революционно ново, което мен като притежател на 5s би ме накарало да съжалявам че нямам 6ца. Иначе андроид са по 20, нокия по 40мегапиксела но най- много да се конкурират с 5s. Колкото до размерите - сигурно си прав. Лошото е че от тук нататък телефон с нормални размери ще означава бюджетен телефон с 3 мегапикселова камера и архаичен андроид

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тоя андроидски мироглед с гледането само на крайните спецификации хич не е уместен с iPhone. Тия 30,40 мегапикселовите камери са чист маркетинг. Тва е като с дисплеите. Много ме кефят примерно тия галаксита и прочие, където са FULL HD на екран 5". Ама нали маркетингово звучи добре да кажеш, че резолюцията му е 1080p HD пък на iPhone не е. Реално имаш наситеност, където над нея човешката ретина не може да направи разлика и тя е нещо от сорта на 300ppi и всичко над 300 трудно човешкото око може да го различи, освен там отделни изключения. От 5 нататък всичките са 330, а сега 6+ го дават 400. С камерата е същото, една резолюция ти дава едни размери на изображение, ама с каква наситеност и детайл са пикселите вътре зависи от сензора. Като е смотан може и 20mp да е и пак самото изображение да не става и задника да си избършеш с него.

старши ентусиаст
Аватар

iOS тема

Мнение от steeN » 11 Сеп 2014, 0:34

iphone 5 има много по-добра камера от 4с... 5с също е по-добра... та 6 е 3 поколения след 4с :)

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 11 Сеп 2014, 8:09

Аз не съм много съгласен, че дори камерата на 5цата прави снимки с каквато и да е обработка доближаващи се до кадърно снимане с DSLR, същото важи и за Галакси S5. Всмисъл ако ги разглеждаш на телефона си може и да е окей, но поискаш ли малко повече динамика, или дори леко приближаване, кроп-ване и т.н, просто няма как, дори entry level dslr-a е много по-напред, което е съвсем нормално.
Нали изобщо не споменавам обработване при raw, 100% кропове или максимално плитък DOF : )
Изображение
E34, E38

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата