Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Dream_BMW » 09 Сеп 2014, 17:46

Gqbriel написа:
Dream_BMW написа:
SlipX написа:Аз съм от Добрич (НЕ ТОЛБУХИН). И я знам колата само визуално, както изглежда на снимките така е и на живо, момчето я продава отдавна от около 1 година. Предишните му коли мисля пак бяха бмв-та, не го знам що я продава. На мен лично СМГ кутията не ми вдъхва много доверие, но всичко си е до късмет.

Обикновенния автоматик не заслужава повече доверие а вече сме в ерата на роботизираните трансмисии,не върви да се дават една шапка пари за остарели технологии. :OT:

Ако това SMG I е нова технологияяя...само дето при ремонт хич не е като обикновен автомат.
Да беше казал някое DCT,MDCT и новите кутиии да,ама на Е46 SMG I какъв и е плюса?Карал ли си SMG II дори да видиш,колко далече е от следващите поколения кутии?“

Колега това моето бе лека ирония и изобщо не визирах наистина новите кутии а кутиите в Е46. SMG-то си е роботизирана механична кутия а няма как автоматичната да е по-здрава от механичната. Казват,че управляващия блок се прецаквал,но той не струва по-малко от ремонта на редови автоматик. Със сигурност SMG -то го дават да е по-бързо от редовия автоматик( говорим в ръчен режим) автоматичния не ме вълнува. Повече по темата за SMG в друга тема,тук много избягахме от същината а именно Читава ли е добричката красавица със стоповете автърмаркет.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 09 Сеп 2014, 17:55

Leon написа:На Горубляне, Драгичево и Дупница разчитата точно на хора, които се радват на новия внос. Сервизите също ;)

За втора употреба кола всичко е до късмет, не че нашите "тунинг манияци" не вземат и те велики технологични решения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Сеп 2014, 18:56

Gqbriel написа:
Dream_BMW написа:
SlipX написа:Аз съм от Добрич (НЕ ТОЛБУХИН). И я знам колата само визуално, както изглежда на снимките така е и на живо, момчето я продава отдавна от около 1 година. Предишните му коли мисля пак бяха бмв-та, не го знам що я продава. На мен лично СМГ кутията не ми вдъхва много доверие, но всичко си е до късмет.

Обикновенния автоматик не заслужава повече доверие а вече сме в ерата на роботизираните трансмисии,не върви да се дават една шапка пари за остарели технологии. :OT:

Ако това SMG I е нова технологияяя...само дето при ремонт хич не е като обикновен автомат.
Да беше казал някое DCT,MDCT и новите кутиии да,ама на Е46 SMG I какъв и е плюса?Карал ли си SMG II дори да видиш,колко далече е от следващите поколения кутии?“

Не знам точно в 330ци как е на усещане, но колата я дават бая по-бърза, реално имаш механична кутия :idea: и съединител, демек "цъква" като смениш предавка. . . Нямаш маслена турбина и от там нямаш загуби , които при старите кутии в Е46 са си значителни . Реално кутията е по-добра по всеки възможен показател, освен може би комфорт, макар че на мен и СМГ3 ми е комфортна .
ерата на роботизираните трансмисии

такава ера така и не дойде . Тези кутий останаха само в шибан вариант в малки градски хечбеци и ... Авентадор . Ферари и БМВ се отказаха от тях

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 09 Сеп 2014, 19:34

Напълно подкрепям последното мнение. А сега предлагам който има инфо за колите от многото линкове по-горе да помага на ентусиастите. Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 09 Сеп 2014, 21:34

Пичове, само да вметна, че познавам собственик на Е46 с такава SMG кутия и той даде 2 бона за някаква помпа, която се развали.

Прочетете и тази тема, има информация от собственици(а и той е писал): viewtopic.php?f=34&t=311896

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от hotride » 10 Сеп 2014, 3:00

http://www.cars.bg/c742579 преден десен калник и десния фар нещо ме съмняват, също предната броня е леко мръднала от едната страна, иначе като цяло ми се вижда, че си заслужава да ходя да я видя на живо.

http://www.cars.bg/c789640 предната броня е жулната и има някаква много странна и интересна навигация монтирана или нещо от сорта, като цяло доста свежа и запазена изглежда.

http://www.cars.bg/c817155 тук поне от снимките забележка не виждам, М пак ала бала, джанти... лачена изглежда, но това спортно окачване и големите джанти ги виждам като минус.

http://www.cars.bg/c746657 тази също от снимките не виждам нищо нередно, но също като горната нещо е много ниска, а и ми е много далеч на около 500 км в едната посока и само за един оглед не ми се разкарва.

Искам да Ви питам при 330ките има ли някакви съществени разлики във фейслифта? Промяната на външния вид не ми е проблем, защото и двете визии ми допадат, просто си търся нещо читаво. От гледна точка на мотор и ходова част има ли разлики? Също съм слушал, че тези мотори горели масло дали е вярно или човека, с който говорих е попадал на издухани екземпляри. Другото, което е гледах на живо 7-8 320ки 150 к.с. с 5 скоростни ръчни кутии и 3-4 имаха проблем с лоста - не стои по средата, а стои срещу пета предавка. При 330ките кутията предполагам е друга, има ли го този проблем? По принцип 320ка търся, но нищо читаво не срещам и прецених, че 1-1,5 литра на 100км отгоре и малко по-скъпи данък и обслужване не са чак толко проблем стига колата да е читава, затова гледам и 330ки вече. Ще съм благодарен, ако изкажете мнение по въпросите ми и съм сигурен, че ще бъдат полезни и на други, които си търсят нов автомобил. Поздрави! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 10 Сеп 2014, 9:44

Всеки фейслифт има съществени разлики за средностатистическия БМВ маняк и не толкова съществени за редовия потребител. След март 2003-а е посления фейслифт,няколко страници по-нагоре колега е упоменал новостите при последния фейслифт.Запознати казват,че литър на 10к км е нормално да гори М54 мотора,а при дизела и повече ще е нормално,защото има загуби през турбината.Това за лоста е малък проблем при фиксаторите на кутията и може лесно да се отстрани когато я свалиш за смяна на съеднителя.Ето я темата в която се обсъжда този проблем.Така че това не трябва да е причина да се откажеш от екземпляр който ти е харесал по всички други фактори.
viewtopic.php?f=34&t=151352&hilit=%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 10 Сеп 2014, 10:03

hotride написа:http://www.cars.bg/c742579 преден десен калник и десния фар нещо ме съмняват, също предната броня е леко мръднала от едната страна, иначе като цяло ми се вижда, че си заслужава да ходя да я видя на живо.

Много уморена кола, не ти я препоръчвам...
hotride написа:http://www.cars.bg/c789640 предната броня е жулната и има някаква много странна и интересна навигация монтирана или нещо от сорта, като цяло доста свежа и запазена изглежда.

Тази изглежда по-добре, като изключим размиванията в цвета на детайлите, липсата на стелки и още няколко неща, навигацията е оригинална на бмв, има и други приятни екстри(ако ги има наистина)
hotride написа:http://www.cars.bg/c817155 тук поне от снимките забележка не виждам, М пак ала бала, джанти... лачена изглежда, но това спортно окачване и големите джанти ги виждам като минус.

Допълнително монтиран външен м пакет, комбинация от м-тех 1 и м-тех 2, некадърно ушит салон, не ми харесва...
hotride написа:http://www.cars.bg/c746657 тази също от снимките не виждам нищо нередно, но също като горната нещо е много ниска, а и ми е много далеч на около 500 км в едната посока и само за един оглед не ми се разкарва.

На тази също м-пакета не е фабричен, годината едва ли е тази, по скоро е преди средата на 2000 г., черни огледала...

Dream_BMW написа:Запознати казват,че литър на 10к км е нормално да гори М54 мотора,а при дизела и повече ще е нормално,защото има загуби през турбината.

На теория е така, но на практика е обратното, М54 гори в пъти повече, а М57 в пъти по-малко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Сеп 2014, 10:19

Dream_BMW написа:Всеки фейслифт има съществени разлики за средностатистическия БМВ маняк и не толкова съществени за редовия потребител. След март 2003-а е посления фейслифт,няколко страници по-нагоре колега е упоменал новостите при последния фейслифт.Запознати казват,че литър на 10к км е нормално да гори М54 мотора,а при дизела и повече ще е нормално,защото има загуби през турбината.Това за лоста е малък проблем

За М54 да кажем ,че си прав,за дизела си в голяяяма грешка...дали е март 2003 или декември 2002 разлика освен управлението на турбото няма,над литър на 10 000км - кофти масло или моторя яде масло и 2те не са наред...но да кажеш,че дизела харчи масло заради турбината и то било нормално над литър са пълни глупости и ти го казвам на 100% над 4 години карам M47N няма такъв филм,дори и литър няма на 10 000км ,като не съм от най-бавните шофьри
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 10 Сеп 2014, 10:44

Да не превръщаме темата в дебат 'Колко масло ни горят колите",че ще стане мазало. Идеята на мнението ми бе,че че М54 мотор ако гори масло над общоприетите норми,то това не означава,че е за ремонт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Сеп 2014, 11:57

Dream_BMW написа:Да не превръщаме темата в дебат 'Колко масло ни горят колите",че ще стане мазало. Идеята на мнението ми бе,че че М54 мотор ако гори масло над общоприетите норми,то това не означава,че е за ремонт.

Аз нямам какво да споря въобще за дизеловите мотори при Е46 при положение че имам над 100 000км с тоя мотор - никъв шанс ,за бензините само знам мнения на приятели с М54Б30 които ги имат от дълго време...аз поглед на тях нямам,като отново Не всички имат такъв "разход" на масло.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Сеп 2014, 14:03

Dream_BMW написа:Всеки фейслифт има съществени разлики за средностатистическия БМВ маняк и не толкова съществени за редовия потребител. След март 2003-а е посления фейслифт,няколко страници по-нагоре колега е упоменал новостите при последния фейслифт.Запознати казват,че литър на 10к км е нормално да гори М54 мотора,а при дизела и повече ще е нормално,защото има загуби през турбината.Това за лоста е малък проблем при фиксаторите на кутията и може лесно да се отстрани когато я свалиш за смяна на съеднителя.Ето я темата в която се обсъжда този проблем.Така че това не трябва да е причина да се откажеш от екземпляр който ти е харесал по всички други фактори.
viewtopic.php?f=34&t=151352&hilit=%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82

Колега що не вземеш малко да се успокоиш със съветите, че ми се струваш припрян малко :winky:
Постовете ти са пълни с някакви маняци, фенове ...

човека гледа 330д ти му говориш за м54 по слухове :dunno:

Dream_BMW написа:Да не превръщаме темата в дебат 'Колко масло ни горят колите",че ще стане мазало. Идеята на мнението ми бе,че че М54 мотор ако гори масло над общоприетите норми,то това не означава,че е за ремонт.

Е за кво е? Знаеш ли какъв е проблема с харча на масло при м54?

Сега друг е въпроса колко си заслужава и дали не е по-рентабилно да си го караш и сипваш щото в поведението на колата няма промяна ...

За дизелите няма да коментирам, че има хора дето повече им разбират от мен, но тва с турбината е за бисерите :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от plamradev » 10 Сеп 2014, 14:49

plamradev написа:Здравейте колеги,

от много време искам да си купя BMW и най - накрая посъбрах някой друг лев :bchug: :lol: Та в този ред на мисли съм се спрял на един автомобил- http://www.mobile.bg/11410024812584701
С тази музичка ме грабна, за цената доколкото разглеждам другите ще се пазарим. Може ли да дадете мнение какво мислите, какво да гледам при оглед? Някой гледал ли я е? Благодаря ви! :bchug:

Колеги, някакъв шанс някой да помогне :help: :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 10 Сеп 2014, 14:49

K_Ilkov написа:
Сега друг е въпроса колко си заслужава и дали не е по-рентабилно да си го караш и сипваш щото в поведението на колата няма промяна ...

За дизелите няма да коментирам, че има хора дето повече им разбират от мен, но тва с турбината е за бисерите :winky:

Грешно се изразих,наистина трябваше да напиша,че не е задължителен ремонт при такъв харч. А това за турбината признавам,че е доста относително.
Цялата ми идея бе ,че не е страшен този разход а какви са причините за него има много дебати по въпроса.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 xd
Мечтае да кара: BMW F01

Мнение от vladeto_88 » 10 Сеп 2014, 19:41

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7h33wx
Колеги какво ще кажете за тази ?
Дори и децата знаят,Че Истинският Баварец е 6 -цилиндров !!

ПредишнаСледваща

Назад към E46