BMW 1 120D ,163
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 1 120D ,163
Колеги искам да ви попитам нормално ли е сутрин като запаля колата и забелязвам син отенък в пушека,през ауспуха.Като поработи 1-2 мин и се изчиства,като загрее избщо нищо не се вижда да пуши. Искам да отбележа ,че нямам катализатор. Дали това в причината?
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Re: BMW 1 120D ,163
Здравей , колега принципно това се дължи на неизгоряла нафта , въпроса ми е (тъй като на се сещам в момента ) имаш ли дюза за студен старт ? Ако да е лесно сменяш я ако не ще трябва да провериш подгревните свещи и всички дюзи да не би някоя да се "спича" на студено и да "пикае" вместо да пръска .

нямам идея дали имам дюза за студент старт,но знам че преди два месеца като го закачах на компютър ми показа ,че подгревните свещи не работят,но не успя да ми каже дали блока който ги управлява или самите свещи са заминали 

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Дам значи почваш от тях , реално в момента сутрин е по-студено и ако не работят изхвърля неизгоряла нафта а след като загрее мотора вече всичко си е по местата и спира да пуши понеже вече няма недоизгаряне. А свещите имат едно реле само .
P.S. Провери и бушоните за всеки случай все търсим под вола теле а може да е "малкия дявол"
P.S. Провери и бушоните за всеки случай все търсим под вола теле а може да е "малкия дявол"

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
ivaylo_21 написа:нямам идея дали имам дюза за студент старт,но знам че преди два месеца като го закачах на компютър ми показа ,че подгревните свещи не работят,но не успя да ми каже дали блока който ги управлява или самите свещи са заминали
Проблема ти е или изгорели свещи или повреден блок за управление на свещите.
Ако сменяш свещи си купи BERU! Най-добре е да смениш всичките 4ри. При смяната на свещите си купи и гумените гарнитурки на смукателния колектор и ги смени.
Успех
Благодаря колега. Предполагам като закача на компютър ,ще си покаже дали е блока?!
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
ivaylo_21 написа:Колега,а бушоните къде се намиратот скоро съм с този "звяр" и не знам къде са
http://www.carcarekiosk.com/video/2009_ ... or/replace
Малко по на долу е темата за бушоните

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
На диагностика ще разбереш дали и колко изгорели свещи имаш... ако даде грешка и в четирите свещи, значи е по-вероятно да е заминал блока... в този случай дава грешка за всички свещи изгорели...
9 мнения
• Страница 1 от 1