За изтриване - тъпи правила изтрийте и потребителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: 6-степенна скоростна кутия за М52
N47D20, Oги, 380 Nm максимален момент развива този двигател. Не смятам, че ще е проблем да бута 300 Nm от бензиново 2.8
Даже гледам сверка на партидните номера - монтира се и на ф10/ф11 и е84 Х1...
За числата не съм сигурен какви са, някъде бях записал сайт с данни, но не го откривам.

За числата не съм сигурен какви са, някъде бях записал сайт с данни, но не го откривам.

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Добре а няма ли да станат прекалено къси 1-ва и 2-ра с дизелова кутия + къс диф?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
SlowMotion написа:Числата на дизеловата кутия от е46
- 5.08 (1), 2.80(2), 1.78(3), 1.26(4), 1.00(5), 0.84(6)
На е46 330,е60 530 и т/н БЕНЗИНОВИ
- 4.35 (1), 2.50 (2), 1.66 (3), 1.23 (4), 1.00 (5), 0.85 (6).
Като гледам числата, само първата е доста къса, 2ра и 3та сигурно наистина само на прекъсвач ще могат да се усетят.
На практика от старт каквото сте точкували със стандартният zf, с дизеловата кутия би трябвало точката да е с по-голям шрифт и болдната

Дори и със 2.93 хич няма да е лошо поведението. Като прибавим и оувърдрайва за магистралата и става приказка.
След като монтирам темпомата мислих да си събирам климатичен комплект и след това вече не знаех какво да правя ... докато не почнах да чета тук и да си припомням стари идеи.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
С тая дизеловата кутия от е46 първа 44км, втора 80 с 3.45 диф
Ако искаме да върви повечко колата няма как да стане с тия предавки и диф.
С 2,93 при 140 ако кажем, че е магистралната скорост ще е под 2900 оборота и 100% съм сигурен, че ще качи разхода.

С 2,93 при 140 ако кажем, че е магистралната скорост ще е под 2900 оборота и 100% съм сигурен, че ще качи разхода.
- ogata
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:С тая дизеловата кутия от е46 първа 44км, втора 80 с 3.45 дифАко искаме да върви повечко колата няма как да стане с тия предавки и диф.
С 3.45 ще е идиална за пързаляне, но до там. С 2.93 по-скоро ще е идиална за евридейка.
С оригиналната кутия, 2.93 на малко преди 3000 оборота съм точно със 115 км по табло и гори точно 9/100
С 6 степенната на същите обороти прогнозирам същия разход и 130 км/ч по табло.
Реално разхода може да го вдигне ако караш на 6та под 1500 оборота

Добре тогава, щом тези предавателни числа не са от толкова голямо значение, как стоят нещата със съединителя и маховика?
На дизелова кутия от е46 може ли да се сложи бензинов съединител от е36, шлиците съвпадат ли?
Верен ли е митът, че тези кутии застават под някакъв различен ъгъл спрямо бензиновите и заради това трябва да се преправят 100 неща?
Ясно е, че най-добре би било plug&play, но като гледам коментарите на колегата "err0r" с тази кутия от е90 си е голяма разправия.
Може ли да се разчита на това, че кутията на е46 ще бъде конструктивно по-близка до тази на е36 и няма да има нужда от толкова преправяне?
На мен целта ми е да запазя динамиката, за да наказвам "лошо гледащи водачи" на светофарите
и съответно на магистрала двигателя да не ми бучи със 4000 оборота при 140, но ако това значи да преправям лостовия механизъм да събирам съединител от 5 коли и тн. по-скоро се ще мина на варианта по-дълъг диф.
В момента съм 3.45 диф и определено ми допада поведението на колата, ако сложа 6 степенна от дизел ще стане като дива коза
на 1-ва, 2-ра и 3-та, което като се замисля не е проблем
.
На дизелова кутия от е46 може ли да се сложи бензинов съединител от е36, шлиците съвпадат ли?
Верен ли е митът, че тези кутии застават под някакъв различен ъгъл спрямо бензиновите и заради това трябва да се преправят 100 неща?
Ясно е, че най-добре би било plug&play, но като гледам коментарите на колегата "err0r" с тази кутия от е90 си е голяма разправия.
Може ли да се разчита на това, че кутията на е46 ще бъде конструктивно по-близка до тази на е36 и няма да има нужда от толкова преправяне?
На мен целта ми е да запазя динамиката, за да наказвам "лошо гледащи водачи" на светофарите

В момента съм 3.45 диф и определено ми допада поведението на колата, ако сложа 6 степенна от дизел ще стане като дива коза

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ей ги сметките, на който му е интересно. Правени са за редлайн 6300 оборота и стандартни задни гуми за М3
Добавил съм и сметките за дизелова кутия. Има смисъл само сток диференциала (2.93) според мен, иначе бая къси идват скоростите (първа ~40)
Според мен най-добрият вариант си остава бензинова кутия с 3.45 диф, тъкмо на 6-та ще си пълни километража с малко мунинг по мотора
Имаме към кажи-речи 15% по-ниска скорост на всяка предавка, което пък е 15% повече въртящ момент на колела. Не е зле

Добавил съм и сметките за дизелова кутия. Има смисъл само сток диференциала (2.93) според мен, иначе бая къси идват скоростите (първа ~40)

Според мен най-добрият вариант си остава бензинова кутия с 3.45 диф, тъкмо на 6-та ще си пълни километража с малко мунинг по мотора

Имаме към кажи-речи 15% по-ниска скорост на всяка предавка, което пък е 15% повече въртящ момент на колела. Не е зле

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе най-добре ред лайн на 7600, стандартна кутия и диф от 3.70 и нещо 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
bum_bum написа:Абе най-добре ред лайн на 7600, стандартна кутия и диф от 3.70 и нещо
Е да, който си има обороти ще си вършее

Ето и ексела, на който му се занимава

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti компот
- Мечтае да кара: самолет
Колеги, изчетох всичко, но не разбах в последствие някой пробвал ли е варианта с кутия от бензинова кола? Имам компакт е36 с м54б30. Стария ми беше с B28, но след толкова години все още ме дразни факта да карам със 140км/ч на около 4000 оборота... Май ще го отварям на зима за маслени сегменти и така, и ще го отварям, защо да не сменя кутията. При мен вариант с разминаване на шлици не трябва да имам, но как седят нещата със захвата и карданите?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Карданът се прави, че дъжините не идват от никакъв. Седан/купе/комби (предполагам и компакт) имат заготовки за автоматична кутия, съответно дупки на тунела за по-дълга кутия, само дето гредичката, която държи кутията от задната страна, също се прави от нулата.

- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
Всичко е ясно и постижимо (играчка, но постижимо). Само едно не ми увира акъла.... аджеба тоя преправен кардан не е ли разбалансиран после ?!?
- ogata
- старши ентусиаст
-
MadSc написа:Всичко е ясно и постижимо (играчка, но постижимо). Само едно не ми увира акъла.... аджеба тоя преправен кардан не е ли разбалансиран после ?!?
Разбалансиран е.... и го пращаш на баланс ...
http://felix.bg/balans.html
http://www.tehnokardan.wm-bg.com/kop1.php
Има е и едни в София - 0884333268. Мисля, че се намираха в зона б5. Друго не знам за тях.
Първите само съм чувал, че са били добре. С вторите работиме от фирмата, 3тите ги похвали един приятел.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Добре де сега другия казус , като опашката на тая кутия е по къса и съответно не стига до направляващия лагер кой е най-чистия варянт? Аз си мислех с втулка и удължаване на опашката или къстъм лагер който да седи в самия маховик ?
I'm slowly drifting

- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
С риск да изцепя някоя глупост.... защо да са различни опашките? На мойта барака съм с кутията от стария мотор M43B19, съединител и маховик и всичко стана plug & play с M54B30.
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5