Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Shevchenko » 02 Сеп 2014, 15:04

hotride написа:
el lobo написа:
hotride написа:http://www.mobile.bg/11409165958006746
Като изключим, че волана е смотан (евентуално ще се смени с мулти 3 лъчев, на който незнам дали ще може да се подкара функционалността), подлакътника ми се вижда с напукана кожа, а и предната броня е малко избягала на една страна от дясно, а и ауспуха интересно защо е такъв. Други мнения? :bchug:

колеги не си губете времето да гледате тази кола , била е хубава някога , то се очакваше за тази цена ама все пак да кажа

Аз много много не ги разбирам, но до 8 хил. седаново 320д 150 к.с. само това ми хваща окото...

Aз ходих да я гледам с идея за бартер за моята 5-ца. Бях с един приятел, който има диагностика. Нещата, които ние видяхме:
- грешка датчик на ABS - свети постоянно DSC-то и още една иконка
- грешка бег
- имаше някаква грешка на АГР клапана - момчето ми каза, че ходил на майстор и са установили, че е забил отворен. Колата пуши черен дим
- откъм окачване ми се видя стегната
- външните забележки са(предната броня е закачена отдолу най-вероятно и от едната страна е излезнала от водача; задния капак има забележка; има следи от градушка по тавана; десният калник е правен и кита се е надул )
- халогените и капачката за теглене са хванали крака
- има палава акулова перка на тавана :mhihi:
Като цяло колата за цената според мен е ок, просто няма търговски вид. Собственикът каза, че колата е карана предимно от неговата приятелка и поради тази причина има забележки по външния вид. Направи ми впечатление, че момчето не разбира много много от коли и е правил това, което майсторът му е казал, че е за смяна.
Мисля да я взема, ако момчето успее да събере пари да доплати за моята.
Туй то! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 02 Сеп 2014, 17:59

Shevchenko написа:
hotride написа:
el lobo написа:
hotride написа:http://www.mobile.bg/11409165958006746
Като изключим, че волана е смотан (евентуално ще се смени с мулти 3 лъчев, на който незнам дали ще може да се подкара функционалността), подлакътника ми се вижда с напукана кожа, а и предната броня е малко избягала на една страна от дясно, а и ауспуха интересно защо е такъв. Други мнения? :bchug:

колеги не си губете времето да гледате тази кола , била е хубава някога , то се очакваше за тази цена ама все пак да кажа

Аз много много не ги разбирам, но до 8 хил. седаново 320д 150 к.с. само това ми хваща окото...

Aз ходих да я гледам с идея за бартер за моята 5-ца. Бях с един приятел, който има диагностика. Нещата, които ние видяхме:
- грешка датчик на ABS - свети постоянно DSC-то и още една иконка
- грешка бег
- имаше някаква грешка на АГР клапана - момчето ми каза, че ходил на майстор и са установили, че е забил отворен. Колата пуши черен дим
- откъм окачване ми се видя стегната
- външните забележки са(предната броня е закачена отдолу най-вероятно и от едната страна е излезнала от водача; задния капак има забележка; има следи от градушка по тавана; десният калник е правен и кита се е надул )
- халогените и капачката за теглене са хванали крака
- има палава акулова перка на тавана :mhihi:
Като цяло колата за цената според мен е ок, просто няма търговски вид. Собственикът каза, че колата е карана предимно от неговата приятелка и поради тази причина има забележки по външния вид. Направи ми впечатление, че момчето не разбира много много от коли и е правил това, което майсторът му е казал, че е за смяна.
Мисля да я взема, ако момчето успее да събере пари да доплати за моята.
Туй то! :)

не се отваря багажника , шибидаха нещо не бачка , има голям луфт във волана ....иска си доста работа тая кола , мен не ме грабна изобщо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i
Мечтае да кара: BMW M3 CSL

Мнение от g0dkratos » 03 Сеп 2014, 15:14

Здравейте колеги, спрях се на 3 обяви на коли в този сайт ако може дайте мнения:

1. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7emynt - единственото което не ми хареса тук е волана.

2. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7emynt - тази доста ме грабна, изглежда и много запазена, какво мислите за цената?

3. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7emynt - не съм много запознат какво точно влиза в м-пакета на бмв, но пък изглежда също доста добра.Оставям я като последен вариант, защото ми е малко голям двигателя, предполагам и подръжката тук на 6 цилиндъра е много по голяма от колкото при 4.Не съм луд маниак на скорости и прочие.Обичам да карам умерено, но и обичам когато ми се наложи да изпреваря или когато имам нужда от малко адреналин да го усетя от колата. :driving: :driving: Друго от което се интересувам е кои са най важните екстри за които трябва да се гледа,тоест които е наистина хубаво да ги има?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 03 Сеп 2014, 17:02

embata_bmw написа:Какво мислите за тази кола? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7e9io6
Колеги много ми се кара е46 :bchug:

От май месец 2003г. сглобките Е46 фейслифт са с 6 ст. ръчни ск.кутии.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар
Кара: Е60

Мнение от embata_bmw » 03 Сеп 2014, 17:16

Ясно!
Преди известно време се бях уговорил да гледам това http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7eom71
Сега отивам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 03 Сеп 2014, 17:17

Демирев написа:
embata_bmw написа:Какво мислите за тази кола? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7e9io6
Колеги много ми се кара е46 :bchug:

От май месец 2003г. сглобките Е46 фейслифт са с 6 ст. ръчни ск.кутии.

Март*

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 03 Сеп 2014, 18:14

Така де. А тази си мисля че е януари 2003г. в най-добрият случай. Много лъжат с годините и месеца.
Не им стигат лъжите с км. ами и с възрастта поголовно се лъже! :banghead:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 03 Сеп 2014, 23:40

Демирев написа:Така де. А тази си мисля че е януари 2003г. в най-добрият случай. Много лъжат с годините и месеца.

Съгласен съм моята имаше разлика то 7,8 месеца... проверявайте им VIN номера първо!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 04 Сеп 2014, 0:17

acidburn-525tds написа:
Демирев написа:Така де. А тази си мисля че е януари 2003г. в най-добрият случай. Много лъжат с годините и месеца.

Съгласен съм моята имаше разлика то 7,8 месеца... проверявайте им VIN номера първо!

Уау. Чудо голямо направо. :kuku:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Сеп 2014, 0:59

Абе хора, айде малко по-сериозно.

Вие кола по километри и дата ли си купувате или я харесвате на визия и техническо състояние???

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 04 Сеп 2014, 7:54

Според мен хората се дразнят, защото има там няколко "преломни" месеца (09.2001, 03.2003 - пиша по спомен), в които се правят известни промени и ако колата е малко преди тези дати се опитват да ти я изкарат фейслифтова и тн..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е60

Мнение от embata_bmw » 04 Сеп 2014, 8:23

Ясно!
Вчера покарах ето тази количка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7ew6lw ,
която се продаваше и миналата годино. Има доста забележки и не знам колко си заслужава за тази цената (подлежи на коментар). В момента размишлявам дали си заслужава да я вкарам в сервиз и да кажат освен външно, какво друго трябва да се ремонтира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Сеп 2014, 8:29

ka4i написа:Според мен хората се дразнят, защото има там няколко "преломни" месеца (09.2001, 03.2003 - пиша по спомен), в които се правят известни промени и ако колата е малко преди тези дати се опитват да ти я изкарат фейслифтова и тн..

Разликата специално с тези след 03.2003 не са малки,в интерес на истината.
Друг маховик
Друга кутия
Друго управление на турбото
Друг лайт модул
Още 500 оборота
Управлението на климатика(там визуално) и моторчето е извън управлението
Мисля,че и рейката беше друга
Други усилватели на радиото

За някой неща си заслужава ;)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 04 Сеп 2014, 10:51

Знам, че си заслужава. Те и за това и лъжат. Ако си малко преди този месец, ти казват, че е малко след това и тн...
Изображение

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 04 Сеп 2014, 10:52

embata_bmw написа:

Ясно!
Вчера покарах ето тази количка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7ew6lw ,
която се продаваше и миналата годино. Има доста забележки и не знам колко си заслужава за тази цената (подлежи на коментар). В момента размишлявам дали си заслужава да я вкарам в сервиз и да кажат освен външно, какво друго трябва да се ремонтира.

забележките се виждат и по снимките колега , но ако си заслуажа от към двигател и ходова защо не ( коментара на цената е задължителен )
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ПредишнаСледваща

Назад към E46