Съединителя го няма?-Решен!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39
Re: Съединителя го няма?
Със спринцовка или шприц я изтегли и си готов.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не ти трябва да я източваш, освен ако не искаш да я смениш. Просто откачи старата помпа, свържи новата и обезвъздушете добре.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Колегата metodi80 ми обясни супер подробно за което му благодаря много!Поръчах помпата от Германия и следващата седмица я монтирам (колата в момента не ми трябва и не ми пречи да изчакам) Ще пиша пак да се знае,дали е приключен проблема!Отново благодаря на всички едвали бих се справил без вас
!

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Не ти трябва да я източваш, освен ако не искаш да я смениш. Просто откачи старата помпа, свържи новата и обезвъздушете добре.
По принцип може да се опита да не точи спирачната течност ,но ще трябва да е много бърз в ръцете и със сигурност ще се омаже доста при отвиването на маркуча от старата и последващото завиване на новата помпа.....така или иначе ще влезе въздух в системата , което обезмисля идеята да не се точи течността ! Според мен най -добре си е да източи течността.... ще си отвие маркуча , ще си източи спокойно течността и след монтажа на новата помпа , ще си налее течност и ще си обезвъздуши .... Чиста работа (колкото може да бъде "чиста" тази работа

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Има основание съвета ти, да.
Аз сменях без да източвам, но не се омазах много. А и спирачната течност се измива сравнително лесно.

- sean-john
- ентусиаст
-
Източих я ,а каква чернилка излезе не е истина...когато сменях спир.течност явно са ми изтеглили тази само за спирачките (съединителя не го пипаха и аз незнаех) поне сега ще си сипя нова.
- sean-john
- ентусиаст
-
Re: Съединителя го няма?-Решен!
Проблема е решен,дойде ми долната помпа,но чак сега намерих време да я сложа.Обезвъздушаването малко ме спъна,защото си мислех,че с 5-6 пъти ще изкарам всичкия въздух,но повторих процедурата 20-тина пъти и вече всичко е наред,дори след краткия тест който направих на колата,мисля,че най после съединителя започна да ми отделя където трябва а не както до сега доста високо.Като търсих из форума видях,че много колеги са писали за този "проблем", при мен дори след смяна на нов к-т съединител отново си отделяше високо,но сега е точно където трябва,явно проблема е бил в долната помпа.Отново благодаря на всички!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
sean-john написа:....Обезвъздушаването малко ме спъна,защото си мислех,че с 5-6 пъти ще изкарам всичкия въздух,но повторих процедурата 20-тина пъти и вече всичко е наред.....
Става и с един път , но просто не си го правил (а е възможно някои от стъпките на процедурата които препоръчах, да не си ги спазил напълно... то едно е да си го пишеме , друго е да се покаже на живо).
- sean-john
- ентусиаст
-
Важното е,че резултата е налице
,нямам търпение утре да я разтикам 

- sean-john
- ентусиаст
-
Я да си дигна малко темата...Пак замина тая долна помпа :@,често срещано ли е или просто е била супер ментак?При вас как е колеги,имате ли проблеми с нея.
- vprokopieff
- Потребител
-
- Кара: е39 М52B20
sean-john написа:Я да си дигна малко темата...Пак замина тая долна помпа :@,често срещано ли е или просто е била супер ментак?При вас как е колеги,имате ли проблеми с нея.
Здравейте колеги, същата работа се получи и при мен. Без никакви симптоми онзи дек тръгвам да патувам, хоп натискам съединителя и все едно беше откачен. Спирачната течност беше между минимума и максимума, долях, помпих половин час но..нищо.
Знаете ли как вървят тези помпи.
Поздрави
- sean-john
- ентусиаст
-
Аз пак я смених мисля с феби и цената беше 40-тина лева по спомен с добра отстъпка,иначе са 60-тина лева. Смяната е елементарна просто иска канал,после обезвъздушаването ми е трудно,незнам защо,но се мъча по 2-3 часа да я обезвъздуша
Важното е,че съм упорит и се получава 

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2