Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от hamann25 » 28 Авг 2014, 23:07

netmurder написа:
a1n написа:Голяма навигация може и да не му трябва, а може и да си я сложи за 500-600лв, а някои хора не обичат кожата. Аз предпочитам мотора да ми е здрав, после гледам екстрите, и тези цени са горе долу в диапазона.

"Какви проблеми са отстранени"

Някои са отстранени, други нови са добавени :mhihi:

atanasov_aa написа:
a1n написа:Голяма навигация може и да не му трябва, а може и да си я сложи за 500-600лв, а някои хора не обичат кожата.

Дори, може да си сложи на стъклото прекалено по-добра от оригиналната с около 3 пъти по-ниска цена и доживотно обновяване за цяла европа. Така ще си спести губенето на време с разните дискове и записи. Що се отнася до кожения салон, аз го предпочитам. Но има хора, които не щат кола с кожен салон.

Но да търси кола с голяма навигация и кожен салон, а да не се гледа състоянието на двигател, скорости, окачване и т.н. си е пълно набутване. :lol:

И каква е гаранцията че ако колата е с малката навигация и без кожен салон примерно, мотора и скоростите ще са ОК. Ами я си представете, че ги няма тези екстри които казах и като за капак на всички се отворят проблеми с мотора и скоростите, тогава какво правим...??? Затова казвам че по добре да не ги гледа тези коли колегата ами да се ориентира към някои с повече екстри защото все пак екстрите правят една кола приятна за шофиране, не съм казал да вземе някой гроб на който му тропа мотора и може да има проблем с автомата така че.....

Напълно съм съгласен с колегата като видя някоя нова кола (нов модел) и гола като пушка и супер много се дразня. Аз от личен опит знам че кола без екстри дори и в супер състояние няма продаване в бг. Преди година си купих порше кайен на реални 90000км. Като нова от магазина но без парктроници автопилоти и там другите му глезотии. Бързо ми омръзна и го пуснах за продажба продадох го но с много голяма загуба и всеки който идваше се дърпаше точно заради екстрите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 29 Авг 2014, 8:20

Някак тъпо ми звучи да си купиш кола за 20к + и да нямаш една кожа или поне навигация.Ми то поне за тези пари изкарай един ярис хибрид от магазина с навигация Блутут и т.н. И не я мисли 5 години за ремонти поне,пък да не говорим за разхода на гориво

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 29 Авг 2014, 15:33

Голям + на горното мнение.

Може ли да питам нещо друго: според вас, струва ли си да се купуват оригинални части по окачването, предвид състоянието на пътищата в БГ? В смисъл окачването е направо консуматив, а разликата между оригинални и неоригинални части е двойна, че и тройна понякога. Така и така и едните и другите няма начин да не се строшат, не е ли по-оферта да купувам неоригинални части? Имам предвид съотношение цена-качество. То иначе е ясно, че от заводското по-добро няма, но цените са солени.. Пък и все пак колата е вече 10 годишна :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 29 Авг 2014, 15:57

аз лично и на предната и на тази залагам на Феби за окачване.... на предната го смених цялото на веднъж ама всичко и така си отиде колата без да хлопне и тропне,а преди това се убивах да сменям едно после друго..на тази направих същата работа пак с феби,но поетапно,но в рамките на 1 година,но и няма това здраво онова здраво всичко сменям .Смятам,че скоро нищо няма да пипам

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 29 Авг 2014, 16:14

Rennfahrer написа:Голям + на горното мнение.

Може ли да питам нещо друго: според вас, струва ли си да се купуват оригинални части по окачването, предвид състоянието на пътищата в БГ? В смисъл окачването е направо консуматив, а разликата между оригинални и неоригинални части е двойна, че и тройна понякога. Така и така и едните и другите няма начин да не се строшат, не е ли по-оферта да купувам неоригинални части? Имам предвид съотношение цена-качество. То иначе е ясно, че от заводското по-добро няма, но цените са солени.. Пък и все пак колата е вече 10 годишна :dunno:

Оригиналните части обикновено само се щамповат с BMW, иначе се произвеждат от Феби, Лемфордер или друг производител.
HD-серията на Meyle е много добра. Аз бих заложил на нея или на Лемфордер(сравнително по-скъпи).
Но като цени, винаги може да потърсиш при търговците от форума и те да ти дадат много добри цени :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 29 Авг 2014, 21:29

miroleskov написа:аз лично и на предната и на тази залагам на Феби за окачване.... на предната го смених цялото на веднъж ама всичко и така си отиде колата без да хлопне и тропне,а преди това се убивах да сменям едно после друго..на тази направих същата работа пак с феби,но поетапно,но в рамките на 1 година,но и няма това здраво онова здраво всичко сменям .Смятам,че скоро нищо няма да пипам

Хах, колега и аз така направих с моята, няма здраво няма счупено, смених цялата предница и сега си карам :D :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 29 Авг 2014, 23:18

еми аз се убедих вече,че това е начина

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 29 Авг 2014, 23:30

Все на Lemförder съм взимал досега. Meyle май също са ОЕМ-ски, както и SWAG.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 31 Авг 2014, 23:23

Здравейте, не знам дали тука е мястото, но имам въпрос.. Дали окачването на Е61 е по-комфортно от това на Е60? Знам, че Е61 е с въздушно окачване отзад, но как се усеща то в действителност? Дали при по-спортно каране е по-надеждно по завои или разликата е пренебрежима? Също ако може някой да изкаже мнение за спортното (М) окачване при Е60/61? Обмислям връщане към БМВ, след разочерование с Е90 (нормално окачване), което ми се стори доста комфортно, но също и литкаво, както и твърдия волан ми беше доста досаден при паркиране. Знам, че при Е60/61 има active steering, пък и като цяло волана е доста лек, но не знам как се представя при по-агресивно каране. В момента карам хечбек с голям атмосферен мотор, но при дълги пътувания ми идва малко натоварващо това твърдо окачване. Всички съвети ще бъдат оценени. Търся баланс м/у комфорт и стегнато пътно поведение. За мотор се колебая м/у 530 и 535 дизел, съвети относно тази дилема също са добре дошли.

Потребител
Аватар
Кара: M5
Мечтае да кара: N57D30 , M57D30

Мнение от MS-BMW » 02 Сеп 2014, 11:55

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ine&noec=1

Колеги какво ще кажете за тази мисля да пътувам натам ? :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 02 Сеп 2014, 14:36

Колега, виж луфта на предния капак, може би е удряна отпред, отделно виж седалките и волана определено не трябва да са в такова състояние за 250к км!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 02 Сеп 2014, 16:25

Да биеш път за този автомобил си е пълна лудост. Интериора изглежда много използван. Луфта м/у предната броня и капака го споменаха и останалото вече е въпрос на диагностика и късмет, но с оглед на интериора не изглежда много обещаващо.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар
Кара: M5
Мечтае да кара: N57D30 , M57D30

Мнение от MS-BMW » 02 Сеп 2014, 16:35

Благодаря колеги,май се отказвам от тази и сега гледам друга http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7ebnyk
за тази какво ще кажете,дали е по-добре от другата и заслужава ли да ида да я гледам :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 02 Сеп 2014, 16:53

Ето на Иво старата кола как се маркетира :mhihi:
http://www.mobile.bg/11409583852889905

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 02 Сеп 2014, 17:03