голям проблем със спирачки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
голям проблем със спирачки
Преди няколко дни както си карам с 5 км/ч ми отказаха спирачките напълно, педала потъна до долу и колата не спира, напомпих ги 2-3 пъти и се оправи. Закарах я при майстора да я прегледа и каза , че навсякъде е добре и поръчахме нова спирачна помпа(не оригинална) , сложиха я и колата стана по зле, педала потъваше на всяко натискане. Свалихме новата и сложихме моята си само ѝ сменихме течността и почистихме казанчето, че имаше боклуци и спирачки имах, но до снощи.. Карах с 30 и педала потъна пак до долу и едвам спрях, след 5-6 напомпвания на педала. Днеска смених 3 помпи от 320-ска, 318-ска, не знам дали имат разлика, но педала си потъва до долу и тва е, имам спирачки, но са слаби. Майстора му писна и звънна на други майстори
те пък му казаха, че може от абс-а да прави някаква бела и да го сменяме или да го махаме, аз си мисля, че абс-а роля няма, но
?
В момента моя абс не работи от 3-4 месеца, или някой датчик изгърмя или комп.. Дайте някакъв съвет, че без спирачки не става, а колата ми трябва да ходя с нея на работа...

В момента моя абс не работи от 3-4 месеца, или някой датчик изгърмя или комп.. Дайте някакъв съвет, че без спирачки не става, а колата ми трябва да ходя с нея на работа...
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
Re: голям проблем със спирачки
колата е обезвъздушена добре
освен и 4-те помпи да не работят, барабар и новата
вътре в помпата имало някакви гумички, имам приятел, който работи в завод и може да ми направи, мисля и с това да пробвам?

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
нещо бъркате или не е фиксиран точния проблем.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
ами уж нищо не бъркаме, маркучи, течност, въздух - всичко е ок, само за помпите не знам как може да сме сигурни, че са наред и само те ни остават като проблем... както споменах абс-а ми не работи, но той си мисля, че няма никаква роля 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
mambata_943 написа:ами уж нищо не бъркаме, маркучи, течност, въздух - всичко е ок, само за помпите не знам как може да сме сигурни, че са наред и само те ни остават като проблем... както споменах абс-а ми не работи, но той си мисля, че няма никаква роля
само с помпене на педала ако обезвъздушавате май нищо не правите,хубавото обезвъздушаване се прави с тестер.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
когато сложихме чисто новата помпа, закарахме колата до друг сервиз, за да я обезвъздушат с тестер, но файда никаква..
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
бъркате нещо или проблема е другаде,някоя пукната тръба на спирачките???Смени майстора тва е проста система няма кво да и се чуди толкова за да открие проблема.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
няма никакви течове, никъде...ще я закарам и на друго място, колко ще има файда - ще видим
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
смени си помпата с друга и опитаи да изкараш добре въздуха
ако е с абс е по сложно..
имаше ред на колелата
един въпрос в тази тема към всички колеги
дали има разлика в супортите на предните колела на 2.5 тдс и да кажем някоя 4 цилиндрова 316/8 ?
имаше ред на колелата
дали има разлика в супортите на предните колела на 2.5 тдс и да кажем някоя 4 цилиндрова 316/8 ?
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
ares2 написа:смени си помпата с друга и опитаи да изкараш добре въздуха
имаше ред на колелата
има абс, който не работи заради някой датчик или компа, смених 4 помпи до сега, а на тестера беше с чисто новата за по сигурно...но дали са спазвали някакъв ред, не знам

Пробвай да напомпаш и да задържиш , след това сподели тук дали педала леко по леко потъва или стои неподвижен 

- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Същият проблем с потъване на педала имах и аз. В началото си мислех, че е от помпата, но се оказа, че задния десен спирачен апарат е бил за смяна. След това всичко е на 6.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
при този неработещ абс за които ти гарантирам, че е проблем в самата помпа, блокирал клапан в следствие на тъпя лентов кабел в него, може да не става добре обезвъздушаването...
но пък чак да потъне педала.. много странно наистина
но пък чак да потъне педала.. много странно наистина
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
ares2 написа:един въпрос в тази тема към всички колеги
има. на 318 тдс предните дискове са плътни. невентилирани
I think things -- and they happen...
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3