Ремонт на джанти стил 24
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Ремонт на джанти стил 24
Колеги имам 5 броя стил 24 моторспорт.
карам ги на колата от много години..поради различни причини се пообелиха и изтъргаха и започнаха да спадат много често ..
паднала е боята им по ръбовете и като монтирам гуми за няколко месеца корозират и започват да изпускат...
наел съм се да ги оправям, но не ми се занимава с никакви прахови боядисвания.
искам да ги боядисам лично, имам всичко, но не зная с каква боя и какви процеси точно да приложа?
какъв грунд, каква марка боя, дали да има лак после?
и ако някои може да даде номера на боята на стил 24 от завода.. мерси
карам ги на колата от много години..поради различни причини се пообелиха и изтъргаха и започнаха да спадат много често ..
паднала е боята им по ръбовете и като монтирам гуми за няколко месеца корозират и започват да изпускат...
наел съм се да ги оправям, но не ми се занимава с никакви прахови боядисвания.
искам да ги боядисам лично, имам всичко, но не зная с каква боя и какви процеси точно да приложа?
какъв грунд, каква марка боя, дали да има лак после?
и ако някои може да даде номера на боята на стил 24 от завода.. мерси
Re: Ремонт на джанти стил 24
Сваляш сегашната боя с някакъв paint remover, китва се където има наранявания, матираш добре и пръскаш филер, изсъхва и го матираш и него и след това боя и лак.
Евтин филер средно качество - Mipa, боя каквато и да е лакът е важен, защото той запечатва...Glasurit
Евтин филер средно качество - Mipa, боя каквато и да е лакът е важен, защото той запечатва...Glasurit

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Старата боя може да не се сваля нацяло .Пришкурване с по едра шкурка и особено местата с олющено .Останалите процедури същите като описаните .
Имам едни джанти които са правени така от мен преди повече от 6 години и имат само няколко точки олющено по ръбовете за толкова време.Лака и боята задължително нитроцелулозни .След лака задължително изчакай поне 20 дена да втвърди хубаво на топло място .Ако не е втвърдил достатъчно или не е изпечен първите дни полепват много частици от феродото на накладките тъй като са горещи направо залепват в лака и няма махане после.
Имам едни джанти които са правени така от мен преди повече от 6 години и имат само няколко точки олющено по ръбовете за толкова време.Лака и боята задължително нитроцелулозни .След лака задължително изчакай поне 20 дена да втвърди хубаво на топло място .Ако не е втвърдил достатъчно или не е изпечен първите дни полепват много частици от феродото на накладките тъй като са горещи направо залепват в лака и няма махане после.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Пръскаш ги със смивка за боя,шкуриш и почистваш с разредител,после основа за алуминии,после пръскаш боята и накрая някъв по твърд лак отгоре.
- ares2
- старши ентусиаст
-
ок. ще започна тези дни..
а дали може принудително да ги изпека? или няма да се втвърди ддобре?
а дали може принудително да ги изпека? или няма да се втвърди ддобре?
- ares2
- старши ентусиаст
-
Еми то си има автоматична програма...загрява до около 70 градуса и след това изстива. След това не ги оставяй вътре на затворена врата!
- ares2
- старши ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1