Зимни гуми

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 02 Окт 2003, 7:19

FULDA ...
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikoz » 02 Окт 2003, 7:43

Пуснато на: 01 Окт 2003, 22:37 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Както обещах ето ви малко цени на зимни гуми от малко по-горен клас:

Размер 195/65/15

2. Гоодиар -ултрагрип 6/немски/ - 170лв.

Имам няколко въпроса, в книжката на моето БМВ / 525 ТДС / пише изрично че размера ми е на 205 а не на 195. Марката на която съм се спрял/май/ е Гуудиар ама как мога да позная една къде е произведена таз гума???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 02 Окт 2003, 22:08

nikoz написа:Имам няколко въпроса, в книжката на моето БМВ / 525 ТДС / пише изрично че размера ми е на 205 а не на 195.
Марката на която съм се спрял/май/ е Гуудиар ама как мога да позная една къде е произведена таз гума???

Мисля че петицата върви с гуми над 205, но не сам 100% сигурен, ако е така търси си 205/65/15 или звисимост от джантата ти.
Как да познаеш каде е произведена ли? Ами обикновенно на самата гума си пише къде е произведена...рудно е да я направят в турция и да пишат 'made in itali'. А по принцип гоодиар, мишелин, дънлоп и другите имат заводи в няколко европейски държави... и като излезат гуми от тези заводи си им пише на тиах от коя държава са. Гледаш и разчиташ на тоз дето ти я продава да не те издокара... :cry:

Някой спомена за YOKOHAMA, доколкото знам в момента са около номер 1 за предния и този зимен сезон, ама не сам им рекламен агент :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 02 Окт 2003, 22:27

ViruS написа:Някой може ли да ме посъветва за размер... в момента съм със 205/60/15 и се чудя зимата дали да сложа 195/65/15 или такива като летните, защото май зимата е по-добре с теснички... и се чудя дали ще застанат добре на джантите... идеи?

Първо за да ти застанат добре на джантите зависи от това колко ти за широки джантите.
Но не това е проблема. Проблема е в това че по-тясната гума натоварва по-малко окчването и ходовата част на автомобила особено при дупки и други неравности по пътя. Следствие на което ти се скапва по-барзо диференциала, амортисьори, лагери, втулки и разни други чаркалаци...
Но другото което е по-хубаво на по-тесните зимни гуми е, че натоварването на единица контактна площ на гумата е по-голямо и гумата гази по-лесно в сняг. И на завои е по-стабилна/но само при снг и лед/Въпреки, че предната зима изкарах с едни изтъркани зимни пирелита 205/60/15 и нямах никакъв проблем при сняг и лед... смятам да вземам 195. Ама тука говоря за Е36.

Ама това само за зимни. Вземаш ли си летни вземай щироки, че да има бегачка.
Има един недостатък на тесните зимни гуми, че не са за голяма бегачка. Скоростния им индекс в повечето случаи е Т т.е 190км/ч мах.
Ето и скоростните индекси:
Q- до 160км/ч; S-до 180км/ч; Т-до 190км/ч; Н-до 210км/ч; V-до 240км/ч; W-до 260; Y-до 300км/ч; Z>240
Задължително ги пише на всяка гума..
Стига толкова, че стана много дълго... :wink:

Предишна

Назад към Основен Форум