ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Здравейте колеги, четох темата от форума с подробната информация за гумите и джантите. Харесал съм си едни джанти с размери 17 цола Предни 8 1/2 ет 13,5 Задни 9 1/2 20,5. От темата, която изчетох видях, че ЕТ-то ми няма да пасне с това на моята кола(е36) и ще трябват фланци докато стигна ЕТ поне 35. Въпроса ми е следния - дали като сложа фланци ще опре във вътрешния ръб на веждата? Гумите ще са предни 215, задни 225. Благодаря!
Колеги искам да сваля колата поне с 60 мм какви възможности имам? Като изключим китайските боклуци, и само с регулируемо окачване ли става. Мерси
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Не е задължително да си с регулируемо, за да паднеш на земята.
Стойката зависи от височината на пружините.
Спрямо пък пружините се пазарува и амортисьора.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
В този ред на мисли, колко максимално по-ниски пружини може да се сложат на сток амортесьорите? 30-40-50мм ? Имам някакъв спомен, че максимума е 40мм, но някой, който знае със сигурност да каже 

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
k.milanov написа:В този ред на мисли, колко максимално по-ниски пружини може да се сложат на сток амортесьорите? 30-40-50мм ? Имам някакъв спомен, че максимума е 40мм, но някой, който знае със сигурност да каже
и аз бях питал скоро, 40мм

Да питам и аз нещо. Фаровете ми се побъркаха, не мога да ги вдигна с копчето, а се вдигат сами, когато те си пожелаят.. Обаче мога да ги свалям с копчето

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
.
Последна промяна Challenger на 30 Авг 2014, 17:47, променена общо 1 път
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
vladi_totev написа:Здравейте колеги, четох темата от форума с подробната информация за гумите и джантите. Харесал съм си едни джанти с размери 17 цола Предни 8 1/2 ет 13,5 Задни 9 1/2 20,5. От темата, която изчетох видях, че ЕТ-то ми няма да пасне с това на моята кола(е36) и ще трябват фланци докато стигна ЕТ поне 35. Въпроса ми е следния - дали като сложа фланци ще опре във вътрешния ръб на веждата? Гумите ще са предни 215, задни 225. Благодаря!
Колега, бъркаш генерално в разсъжденията. Задна 9.5J джанта с ЕТ20 е нещо брутално и няма шанс да влезе в калниците на Е36 без раздуване на калника или поне разтягане на гумата. Не съм сигурен дали 225 гума ще се разтегне достатъчно. Ако сложиш например 10мм фланец положението става още по-зле, а ЕТ-то става ЕТ10, а не ЕТ30

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
ogata написа:Не е задължително да си с регулируемо, за да паднеш на земята.
А може ли да ми предложите някой предни амортисьори който свалят с поне 50 мм.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Manuel написа:ogata написа:Не е задължително да си с регулируемо, за да паднеш на земята.
Ти прочете ли какво ти написах ?! Амортисьорите не свалят нищо.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- icko93bg93
- Потребител
-
Моля да ми кажете как се казват тези джанти и цената им
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ogata написа:Manuel написа:ogata написа:Не е задължително да си с регулируемо, за да паднеш на земята.
Ти прочете ли какво ти написах ?! Амортисьорите не свалят нищо.
Прочетох просто не се изразих правилно, исках да ми предложи те, такива който позволяват да се сложат по ниски пружини. Защото мисля да взема пружини втора ръка и нови амортисьори, а пружините искам да са 60мм по ниски от фабричните. Просто незнам какъв аморт. да търся.Ако пак не съм се изразил правилно се извинявам.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Bilstein B8 да речем 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
Имам 3 въпроса относно смяната на масло на м42 двигател.
1) Насочил съм се към Кастрол 10в-40 магнатек. Добър вариант ли е? (досега беше тотал)
2) Хапна си около 900-1000 мл масло докато мина 10 000 км, притеснително ли е това?
2.1) Ако шунтирам клапана за картерните газове има ли възгледи хапването да намалее?
1) Насочил съм се към Кастрол 10в-40 магнатек. Добър вариант ли е? (досега беше тотал)
2) Хапна си около 900-1000 мл масло докато мина 10 000 км, притеснително ли е това?
2.1) Ако шунтирам клапана за картерните газове има ли възгледи хапването да намалее?
Slobmonster написа:Имам 3 въпроса относно смяната на масло на м42 двигател.
1. Бих си карал с Тотал-а.
2. Горе долу ОК, зависи как караш
3. По-добре недей

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Момчета дайте малко акъл на тъпото момче... Като карам по неравности, дупки и т.н. отпред в ляво нещо ми дрънчи като на ламарина. Проверих предпазителя на диска и се оказа, че е счупен и с ножицата за ламарина го "тунинговах"
с идеята за първо време така да карам докато взема нов, но проклетия звук остана. Прави ми впечатление, че в момента в който леко докосна педала на спирачките и звука веднага изчезва и разбира се като пусна педала пак се появява. Един приятел ми обясняваше, че на 36-ците шарнира като заминел дрънчи така... ама не ми се вярва да е от него след като звука изчезва при натисната спирачка. Също така понякога в завой се чува ритмичен звук като все едно нещо прескача докато се върти гумата, но това се случва много рядко и не знам дали двете неща имат нещо общо. Проверих и тампоните на гърнето, двата тампона под скоростната кутия бяха скъсани и ги смених, но звука пак се появява, много рядко но го има. Някакви идеи какво да проверя преди да съм тръгнал да сменям всичко надер?