Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
За завиването проблема може да е в някой от модулите на самите фарове, лупата на някой от фаровете механично да е счупена, LM-а, кантарчетата на носачите.........итн. Общо взето трябва да се види каква грешка има записана в модула. 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Trixster написа:За завиването проблема може да е в някой от модулите на самите фарове, лупата на някой от фаровете механично да е счупена, LM-а, кантарчетата на носачите.........итн. Общо взето трябва да се види каква грешка има записана в модула.
При мене поне като ми беше заминал модула под фара не ми записваше никаква грешка, което беше доста интересно
Здравейте колеги,
обмислям да си потърся Е60 около 2007-8ма. Ръчкам тука из търсачката, търся какви са основните проблеми и неща на които трябва да се обърне внимание, но нещо не намирам синтезирана информация, сигурно не търся където трябва. Моля, дайте линк към такива теми или ако е в тази, кажете ми на коя страница, или избройте какви са най-честите болки на тия Е60-ки и за какво трябва да внимава човек
Благодаря!
обмислям да си потърся Е60 около 2007-8ма. Ръчкам тука из търсачката, търся какви са основните проблеми и неща на които трябва да се обърне внимание, но нещо не намирам синтезирана информация, сигурно не търся където трябва. Моля, дайте линк към такива теми или ако е в тази, кажете ми на коя страница, или избройте какви са най-честите болки на тия Е60-ки и за какво трябва да внимава човек
Благодаря!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега Е60 има 20 модификации, какво търсиш дизел / бензин, какъв двигател и т.н. Никъде няма да намериш тема купи тази модификация - всяка си има дребни или големи драми.
Не съм се спрял на конкретна модификация, сега се ориентирам. До сега съм карал е46, сега търся нещо по-голямо. Предполагам, че по-скоро ще е дизел. Не знам какви са разликите, освен очевидните (коне, кубатура, брой цилиндри) между най-разпространените (520/ 525/ 530) За това се обръщам към вас, има ли модификации от които трябва да бягам, такива които са по-препоръчителни, по-здрави, с по-малко проблеми, детски болести и тн. Като цяло се оринтирам към нещо до 20-25к лева, т.е. 2006-2008 година. Принципно не държа да съм пръв на светофара, нито да карам с 300, предпочитам колата да е здрава.
Taruno написа:Колега Е60 има 20 модификации, какво търсиш дизел / бензин, какъв двигател и т.н. Никъде няма да намериш тема купи тази модификация - всяка си има дребни или големи драми.
- adovet
- старши ентусиаст
-
invisi написа:Не съм се спрял на конкретна модификация, сега се ориентирам. До сега съм карал е46, сега търся нещо по-голямо. Предполагам, че по-скоро ще е дизел. Не знам какви са разликите, освен очевидните (коне, кубатура, брой цилиндри) между най-разпространените (520/ 525/ 530) За това се обръщам към вас, има ли модификации от които трябва да бягам, такива които са по-препоръчителни, по-здрави, с по-малко проблеми, детски болести и тн. Като цяло се оринтирам към нещо до 20-25к лева, т.е. 2006-2008 година. Принципно не държа да съм пръв на светофара, нито да карам с 300, предпочитам колата да е здрава.Taruno написа:Колега Е60 има 20 модификации, какво търсиш дизел / бензин, какъв двигател и т.н. Никъде няма да намериш тема купи тази модификация - всяка си има дребни или големи драми.
Ориентирай се към фейсова - доста от проблемите на префейса са отстранени. Дизела е за предпочитане
adovet написа:invisi написа:Не съм се спрял на конкретна модификация, сега се ориентирам. До сега съм карал е46, сега търся нещо по-голямо. Предполагам, че по-скоро ще е дизел. Не знам какви са разликите, освен очевидните (коне, кубатура, брой цилиндри) между най-разпространените (520/ 525/ 530) За това се обръщам към вас, има ли модификации от които трябва да бягам, такива които са по-препоръчителни, по-здрави, с по-малко проблеми, детски болести и тн. Като цяло се оринтирам към нещо до 20-25к лева, т.е. 2006-2008 година. Принципно не държа да съм пръв на светофара, нито да карам с 300, предпочитам колата да е здрава.Taruno написа:Колега Е60 има 20 модификации, какво търсиш дизел / бензин, какъв двигател и т.н. Никъде няма да намериш тема купи тази модификация - всяка си има дребни или големи драми.
Ориентирай се към фейсова - доста от проблемите на префейса са отстранени. Дизела е за предпочитане
Това са всички е60 след 2007-ма, нали?
- adovet
- старши ентусиаст
-
От март 2007
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Какво ще кажете за тази:
http://www.mobile.bg/11409130167922733
тази ми се струва леко подозрителна:
http://www.mobile.bg/11404286286582452
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
invisi написа:Какво ще кажете за тази:
Коли без кожен салон и с малката навигация и цени над 20к, ако ще и с пет фейса да са, нямат връзка с реалността!!! По добре Форд Мондео от колкото тези двете....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Голяма навигация може и да не му трябва, а може и да си я сложи за 500-600лв, а някои хора не обичат кожата. Аз предпочитам мотора да ми е здрав, после гледам екстрите, и тези цени са горе долу в диапазона.
"Какви проблеми са отстранени"
Някои са отстранени, други нови са добавени

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
a1n написа:Голяма навигация може и да не му трябва, а може и да си я сложи за 500-600лв, а някои хора не обичат кожата.
Дори, може да си сложи на стъклото прекалено по-добра от оригиналната с около 3 пъти по-ниска цена и доживотно обновяване за цяла европа. Така ще си спести губенето на време с разните дискове и записи. Що се отнася до кожения салон, аз го предпочитам. Но има хора, които не щат кола с кожен салон.
Но да търси кола с голяма навигация и кожен салон, а да не се гледа състоянието на двигател, скорости, окачване и т.н. си е пълно набутване.

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
a1n написа:Голяма навигация може и да не му трябва, а може и да си я сложи за 500-600лв, а някои хора не обичат кожата. Аз предпочитам мотора да ми е здрав, после гледам екстрите, и тези цени са горе долу в диапазона.
atanasov_aa написа:a1n написа:Голяма навигация може и да не му трябва, а може и да си я сложи за 500-600лв, а някои хора не обичат кожата.
Дори, може да си сложи на стъклото прекалено по-добра от оригиналната с около 3 пъти по-ниска цена и доживотно обновяване за цяла европа. Така ще си спести губенето на време с разните дискове и записи. Що се отнася до кожения салон, аз го предпочитам. Но има хора, които не щат кола с кожен салон.
Но да търси кола с голяма навигация и кожен салон, а да не се гледа състоянието на двигател, скорости, окачване и т.н. си е пълно набутване.
И каква е гаранцията че ако колата е с малката навигация и без кожен салон примерно, мотора и скоростите ще са ОК. Ами я си представете, че ги няма тези екстри които казах и като за капак на всички се отворят проблеми с мотора и скоростите, тогава какво правим...??? Затова казвам че по добре да не ги гледа тези коли колегата ами да се ориентира към някои с повече екстри защото все пак екстрите правят една кола приятна за шофиране, не съм казал да вземе някой гроб на който му тропа мотора и може да има проблем с автомата така че.....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Друго си е, да има масаж на задните елементи.