е34 2.5 тдс-гасне сама отвреме на време?ПОМОЩ!
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
е34 2.5 тдс-гасне сама отвреме на време?ПОМОЩ!
Здравейте колеги!Моля някой да ми обясни от какво колата така прави:Значи пали си без проблем,без значение топла/студена.Като я карам и като съм включил на скорост и после я изключа от скорост и спра и веднага гасне колата и след това като пробвам да запали веднага върти малко по дълго от колкото при нормалното си палене.Някой хора ми казват,че е за смяна горивния филтър,други ми викат за ГНП-то?!?!? Моля Ви някой да ми обърне внимание и да ми помогне
Благодаря предварително 

Re: е34 2.5 тдс-гасне сама отвреме на време?ПОМОЩ!
Ей на аз ти обръщам.
Може да е горивен филтър да. На празен ход двг мени ли обороти ако си забелязал и откога започна проблема. А като палиш как точно пали- чакмак или с малко въртене. Нормално гнп да започне с подобни проблеми затова профилактика с добавки и масълце в горивото двутактово бездимно.

vladobate написа:Ей на аз ти обръщам.Може да е горивен филтър да. На празен ход двг мени ли обороти ако си забелязал и откога започна проблема. А като палиш как точно пали- чакмак или с малко въртене. Нормално гнп да започне с подобни проблеми затова профилактика с добавки и масълце в горивото двутактово бездимно.
кажи точно за какви добавки иде реч

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Керосин
Начииии, става огин
Иначе Pro tec правят хубави неща

Начииии, става огин

Иначе Pro tec правят хубави неща

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- 325_TDS
- младши ентусиаст
-
- Кара: 120L/E28
- Мечтае да кара: E24
- Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic
И Xenum... гарантирам.
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.
ами така я взех миналата събота колата,начи студена пали чакмак,топла на моменти пали пак чакмак,на моменти си върта малко.Като е на празен ход колата мени оборотите да и също като завартя хидравликата на място пак и направо понякога гасне,но като карам в града или реша да я преместя за 2 маневри да паркирам и докато превключа скоростите ако не помпам газта загасва колата веднага!?!?!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, при натоварване на двигателя на празен ход се променят оборотите, което говори за проблем с плочката, най-вероятно и за това изгасва двигателя. Имаш проблем и с топлият старт, което говори за износена верига. Ако все още има възможност, може да се пробва двата проблема да се отстранят с регулиране на ГНП. Ако възможностите за регулиране са изчерпани, проблемите ще се задълбочават и в едни момент ще трябва да смениш плочката и веригата. По отношение на това проблема да е в горивният филтър- колегата пише, че колата върви добре, а тогава трябва повече гориво, отколкото когато двигателя е на празен ход. По отношение на добавките- ефекта им зависи от количеството на утайките в резервоара и може да е силно отрицателен. Пазя като нагледен материал, почти напълно запушен горивен филтър от E46М47TU, на един месец и около 1000км, след използване на добавки в резервоара. Заради запушването му, от претоварване, беше изгоряла и подкачващата помпа. Удоволствието от слагането на добавка в резервоара, струваше на колегата няколко стотин лева.
Взех ново ГНП ще видим дали проблема е в него,също забелязах,че умната дюза ми пикае отвън всякъш не е стегната дали това влияе ?
Казаха ми да я закача на диагностика и да видя дали не е проблема в умната дюза,но уви не е от нея.Колата вече спря да пали топла освен да бутане,за студена не знам.Всички ми казват,че проблема идва от помпата..
новата помпа е номер 995,а моята е 993 дали ще запали колата с нея ?
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
А филтъра сменили го ?
От лигуст и не на временна смяна на филтър и моята спря да пали .......пробвай първо най-евтиното
От лигуст и не на временна смяна на филтър и моята спря да пали .......пробвай първо най-евтиното

Смених помпата снощи пробвах колата да запали обаче не иска не съм въртял кой знае колко дълго на стартер не повече от 10 опита,като си мисля,че в помпата има въздух и затова не иска да запали колата защотото до дюзите не стига нафта утре ще пробвам на дърпане да запали колата.
Колеги задърпах колата,запали с 300 зора на место си работи перфектно,обаче като я загаса и пробвам да запали не иска ?!?!?! от какво може да е това ..
compot написа:Колеги задърпах колата,запали с 300 зора на место си работи перфектно,обаче като я загаса и пробвам да запали не иска ?!?!?! от какво може да е това ..
Умната дюза ако е разхерметизирана ще пали трудно ( но не невъзможно) топла или престояла малко повечко . Ако има проблем с нея ще ти светне лампата на таблото жълтата и няма да запали посмъртно освен това и ще работи неравномерно много. Последното обаче което описваш много ми напомня на мой проблем отпреди няколко години даже тема имам . Пак така много трудно понякога невъзможно и ако запали перфектни обороти празен ход иначе не искаше да се форсира над около 3000 об. Та проблема беше много смешен и не можах да го хвана доста време, клапанчето на гнп беше изгоряло и по някакъв необасним начин понякога нафтата намираше пролука и палеше мотора и стигаше дебита за перфе празен ход на място , но за повечко или повторно палене мъка голяма. Та провери го щателно даже съвет за да елиминираш това размонтирай го , махни му котвичката с пружинката която запушва притока на нафта, монтирай обратно и върти , поне да си сигурен че нафта до гнп стига нормално. С тоз проблем и аз така с дърпане един път запали със зор после 100 пъти няма да запали . Пробвай по описания начин .
14 мнения
• Страница 1 от 1