Какъв бизнес бихте правили, ако...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: Какъв бизнес бихте правили, ако...

Мнение от E34 » 23 Авг 2014, 9:42

doomy525 написа:Не е вярно, колеги :mhihi:
Познавам един индивид с лев в джоба..ми всеки го търси за бизнес, че и той е на + от цялата работа, а хал хабер си няма от това, в което го въвличат :lol:

Където играе парата..няма дипломи, ум, нюх и тем подобни простотии :smoke: поне в bg

Е тва е истината.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Авг 2014, 10:29

А тоя лев откъде е? И аз познавам такива инвеститори, не разбират но плащат дебело на такива дето разбират, но за да купят бизнес първоначално са натрупали капитал, и то много повече от EUR 25 000.
За такова нещо се изисква много странно познание, нюх и комбинативност. Това вече е рядко срещано.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 23 Авг 2014, 11:53

На доста хора им се иска да жънат, преди да са посяли :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Авг 2014, 20:57

За тези 50к мисля, че може да се вдигне един доста сносен басейн с барче/ресторант, но големите пари няма да потекат..все пак си има и разходи за химии, персонал, спасители, помпи..ако се сложи и някоя друга пързалка за чаветата..или пък по-голяма за възрастни :) Хубава е идеята.. поне според мен, но 50к ще стигне само за основното.
Ако се чудя къде да вложа минимум 100к и няма да ми трябват - тогава бих го направил това, но си е рискова инвестиция..локацията е доста важна също. А ако има в близост минерални води и се договори с общината на концесия да ти позволят да прекараш тръби, да го направиш и закрит за през зимата..тук влизаме вече в научната фантастика, но е хубаво да се помечтае :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 23 Авг 2014, 21:35

Лично аз бих направил следното. Към настоящите 50к тегля още толкова на кредит. С парите купувам една автоматична автомивка и я позиционирам в град, който няма и има достатъчно автомобили за да ми осигури клиенти. Естествено машината ще е втора ръка, но себестойността на едно измиване с всички консумативи е около 1.30лв до 6-7лв всичко е печалба така да го наречем. Естествено това, което е над себестойността ще инвестирам в подобряване на услугата и евентуално при тръгване на бизнеса нова машина и т.н. Отначало докато се разработи ще си работя аз и заплати за начало няма да има нужда да плащам. Може да ми изкарва 1000-2000лв за мен, но с времето ако работи добре всичко ще се подобри. Не разбирам от бизнес и това бих направил аз, колко е реалистично не знам. Имам познати тръгнали от квартално магазинче, което зареждаха с Фиат уно, а сега имат достатъчно работа и капитал, че да си купуват периодично коли за по 100к кеш не е проблем. Всичко е въпрос на нюх, късмет и точните познати + точното място на бизнеса.

Пресен пример от това лято. Познат имащ собствен камион от големите, купува 60тона череши и ги пласира в района на Монтана. За месец и половина реализира 55к лева чисто за него като си е отделил за амортизация и т.н. Та ако сте находчиви с 50к си купувате едно камионче и почвате.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
Детайли за колата: кон

Мнение от mitkyyyy » 24 Авг 2014, 13:49

Телета за угояване :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Авг 2014, 13:51

май наистина в момента в нашата държава животновъдството и земеделието са най-печелившите като възвръщаемост и стабилност :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Авг 2014, 13:53

doomy525 написа:май наистина в момента в нашата държава животновъдството и земеделието са най-печелившите като възвръщаемост и стабилност :)

Така и трябва да бъде, то друго няма какво, фабрики няма вече, единични бройки не ги броя.
Хубаво сирене върви по 15+лв/кг, кашкавалите са 20+

Аватар

Мнение от Хаос » 24 Авг 2014, 14:50

alekangg написа:
doomy525 написа:май наистина в момента в нашата държава животновъдството и земеделието са най-печелившите като възвръщаемост и стабилност :)

Така и трябва да бъде, то друго няма какво, фабрики няма вече, единични бройки не ги броя.

абе не е баш така
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Авг 2014, 16:44

Хаос написа:
alekangg написа:

абе не е баш така

Ами как е????
В момента каквото и да се произведе за ядене, било то и голо мляко, ако е качествено може да се продава на добра цена, да не казвам на висока!
Пазара е залят от боклуци и малкото неща, които стават, са меко казано златни.

Потребител
Аватар

Мнение от passi » 24 Авг 2014, 16:54

Викаш гледаме телета и продаваме :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Авг 2014, 18:13

alekangg написа:
Хаос написа:
alekangg написа:

абе не е баш така

Ами как е????
В момента каквото и да се произведе за ядене, било то и голо мляко, ако е качествено може да се продава на добра цена, да не казвам на висока!
Пазара е залят от боклуци и малкото неща, които стават, са меко казано златни.

:yes: За производство на качествена храна инвестицията е много над 50к, но си прав. Тук цените са съизмерими с европейските, а разходите за производство все още са в пъти по-малки. Хората започнаха масово да бягат от големите вериги със скапаната храна и търсят качествено месо, млечни продукти, мед и т.н., дори да са малко по-скъпи. Не случайно всички вериги скриха вносните колбаси, които са направени от месо и са по-евтини или на една цена от българските, произведени пот изрезките на западните. Та сега трябва да ги търся по малки магазини.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 24 Авг 2014, 19:03

Българските колбаси почти на 90% се правят от колбаси с изтекъл срок на годност от Европата! Да не си отварям устата повече,но за месо не го ли заколят пред вас-не е месо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Авг 2014, 19:22

А някой има ли идея за литър мляко колко фураж яде говедото? Или пък на колко ст се изкупува литър мляко или килограм кашкавал. Или какви са условията на веригите за да ти го продават (да живее ЕС и техните търговци). Или пък след колко месеца ти плащат? Или пък колко струва да се направи мандра по всички "европейски" изисквания? Или ако искаш да е както трябва колко месеца трябва да се чака да узрее?

И понеже имам поглед върху пазара в България- с качествени храни шанса да пробиеш е минимален. А по въпроса за колбасите една идея- от какво точно месо се правят ви е последния проблем ;) Ако ще от месо от резерва на 40 години да е сравнено с останалите съставки това ще е най-полезното нещо в него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Авг 2014, 19:50

Хората учат няколко години висше и след това специализации, точно за да правят хранителни продукти като колбасите, с основна цел максимално ниска себестойност, в комбинация с много добри вкусови качества, за жалост постигаща се с правилният подбор и дозиране на химични съставки(доста от които забранени за ползване в "белите" страни), а не чрез ползването на качествени суровини.
Всеки тръгнал по правилният път в тази област при нас е обречен на провал или на ниски доходи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата