Rain closing
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Rain closing
Колеги, днес установих, че нямаме една много важна екстра, която при другите марки е rain closing. Наваля си в колата, както си трябва и на нея не и пукаше
. Понеже съм свикнал с наличието на такава
. Никъде в менюто няма!
Някой да е търсил/намирал? Има ли вариант да се активира? Сериозна липса от моя гледна точка. Използвам я често и не мога да повярвам, че от BMW няма да я сложат, а повечето други ала бала марки я слагат от поне 2005г. Мнения....?!

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Rain closing
Прав си ,няма.Има сензор само при дъжд и включване автоматично на фаровете.И то пак май е опционален.А фолксвагените масово си го имат.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
За прозорците не знам, за шибидаха със сигурност може да се програмира да се затваря когато вали. Моя мисля че го програмирах, ама така и не съм го тествал
Не съм сигурен дали трябва да са пуснати чистачките или не....

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
На мойте БМВ та не ставаше с шибидаха . На мерцедеса ми работи тая екстра , ама трябва да си извън колата. Ако си в нея... явно усеща и не иска да затвори
Мисли си че искаш да си те вали...

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Това се кодира. Майстор/колега с NCS Expert може да ти го направи.
В модул "MSHD", REGENSCHLIESSEN се слага на "aktiv" (от "nicht aktiv").
След това, при активиран сензор за дъжд, и наличието на дъжд, ти се затваря шибидаха.
Не знам дали "активиран" означава наличен, да е включена автоматичната функция на чистачките, или просто наличието на капки по стъклото
също така не знам ако не е на контакт колата дали ще следи дъжда и ще затвори шибидаха...
В модул "MSHD", REGENSCHLIESSEN се слага на "aktiv" (от "nicht aktiv").
След това, при активиран сензор за дъжд, и наличието на дъжд, ти се затваря шибидаха.
Не знам дали "активиран" означава наличен, да е включена автоматичната функция на чистачките, или просто наличието на капки по стъклото

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- kosio2001
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530d
- Мечтае да кара: BMW E61 530xd
Здравейте колеги виждам че никой не е писал скоро по тази тема та за това да попитам има ли някои който е успял да кодира(активира) тази екстра или не. Моля ако има някой успял нека даде повече яснота как става. Благодаря предварително.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
нали е написано в предния пост как става?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
kosio2001 написа:Здравейте колеги виждам че никой не е писал скоро по тази тема та за това да попитам има ли някои който е успял да кодира(активира) тази екстра или не. Моля ако има някой успял нека даде повече яснота как става. Благодаря предварително.
Колегата вече е обяснил как става кодира се модула на шибидаха, и когато сензора отчете, че вали го затваря, пробвано и става.
Кодира се с НЦС Експерт

- kosio2001
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530d
- Мечтае да кара: BMW E61 530xd
Благодаря за отговора колега, искам само да попитам т.к. не ми стана ясно когато колата се заключи и "заспи" тази функция сработва ли или не т.е. ако изгася колата, заключа я и след около 2-3 часа завали панорамата ми ще се затвори ли?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
kosio2001 написа:Благодаря за отговора колега, искам само да попитам т.к. не ми стана ясно когато колата се заключи и "заспи" тази функция сработва ли или не т.е. ако изгася колата, заключа я и след около 2-3 часа завали панорамата ми ще се затвори ли?
Най вероятно не
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
При мерцедес работи само при заключена кола, ама го затваря напред и повдига нагоре.... Защо... Не знам
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Cinder написа:За прозорците не знам, за шибидаха със сигурност може да се програмира да се затваря когато вали. Моя мисля че го програмирах, ама така и не съм го тествалНе съм сигурен дали трябва да са пуснати чистачките или не....
Какво стана колеги? Възможно ли е да се затварят стъклата при паркирана кола и дъжд или не?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Един ден ми беше хрумнала "умната" мисъл да оставя прозорците леко отворени в горещината и естествено заваля
Добре, че като е леко отворено стъклото не може да влезе вода, че така се бях шашнал да не е подгизнало всичко вътре 

14 мнения
• Страница 1 от 1